Najčudnija domaća medicina

Kod infekcije oka otići kod dojilje da nakapa malo mleka u oko

3850-1.jpg

Ja kad sam počinjao karijeru metalskog radnika pre više od 20 godina u nekoj maloj firmi (većoj garaži), isečem prst brusilicom i to bogami lepo, do koske. Kako nisam bio zdravstveno osiguran a i pio sam rakiju tog jutra, ranu isperem istom rakijom, onda zapišam i pronadjem pored ograde list bokvice, uvijem je selotejp trakom oko prsta i sve zaraste super, samo ožiljak ostao :D

Ja kad sam počinjao karijeru metalskog radnika pre više od 20 godina u nekoj maloj firmi (većoj garaži), isečem prst brusilicom i to bogami lepo, do koske. Kako nisam bio zdravstveno osiguran a i pio sam rakiju tog jutra, ranu isperem istom rakijom, onda zapišam i pronadjem pored ograde list bokvice, uvijem je selotejp trakom oko prsta i sve zaraste super, samo ožiljak ostao :D
Zapišam??

1.Kada se opečeš,na bolno mjesto utrljaš sapun malo pokvašen vodom i neće iskočiti plik.
2. Da na gnojno mjesto (npr.prst)staviš list bokvice,držiš tako zamotano par sati i ona sve izvuče.
3. Da nema bolje njege za lice od svježeg paradajza. Da kriškom istog istrljaš po cijelom licu i vratu,da stoji tako 10min a potom ispereš lice mlakom vodom.
4. Da za zdravu kosu je treba kompletnu namazati svinjskom masti,da odstoji tako neko vrijeme (što duže to bolje),potom je oprati.

Mast od jazavca je čudotvorna u mom zavičaju. Pamtim nekog dedu kod mene u selu on se bio specijalizovao da lovi jazavce, imao ceo čopor kerova terijera. Posle prodavao mast od jazavca
Rakija komovica leči skoro sve ali mora da bude ispečena samo od komine sa što manje vina jer onda nije to to. Moja baba sećam se krila od dede poslednju flašu komovice i to u ambar u žito i on pronadje

Back