Najčešće prevara majstora - moraš da menjaš diskove i pločice

Šta da prosudim kad na klipu kako je 80% km pređeno van grada, vozač profesionalac i auto dizel, a oni imaju mnogo jače motorsko kočenje nego benzinci.
Inače prosečan vozač nije profesionalac, dve trećine km prelazi po gradu, a motor kako ko.
U svakom slučaju pločice i diskove treba kontrolisati i po potrebi menjati.

E da, i ovo - mogućnost nas ovde da proverimo sve navode sa klipa je nikakva.

Prevara da "nešto mora da se menja" nije vezana bukvalno za diskove, može da bude bilo šta. Prevara je prevara. Pokvareni majstori kad vide da je stranka neuka, onda dođu na ideju da je prevare. Isto tako te taksista vozi dužim putem ako ne poznaješ ulice. Prosto moraš da budeš upućen u ono što radiš (ili ti rade drugi).

Diskovi se uvek iskrive ako se mnogo koči (nizbrdo) pa uleti u baru.

Ali ovo mi nije prvi put da su diskovi i pločice ok a da majstor navali da menja. Kaže vidi izgreban i slično.

Diskovi se menjaju kada se iskrive a to se desi kada su stvarno tanki posle pola miliona km i preterano koči - bara.

Ja kočim motorom u životu nisam menjao diskove niti ću.

Poslednja izmena:
Realno to i nisu hibridi vec start-stop sistem jer na taj sistem ne mozes da vozis vec sluzi kao ispomoc.
To su ti lažni hibridi na koje sam mislio ugase na semaforu a kada daš gas zavergla alternator.
msm smanjuju potrosnju u gradu poprilicno plus nemas muke oko plug in pouzdanosti ili da se smaras punjenjem

Pa da ali te u startu ošure 10.000 evra za lažni hibrid koji je običan start stop a ako su te u startu tako prevarili misliš da je i potrošnja manja?

Nama je novi c3 sa start stop sistemom po gradu trošio 11-12 litara a na auto putu 8 pa smo ga vratili tj rešili ga se.

1000002679.jpg

1000002697.jpg

Poslednja izmena:

Back