cantatolirico
Zainteresovan član
- Poruka
- 311
Biramo naj vokal narodne muzike.Hvala korisniku koji je postavio temu 'Najbolji domaci zenski vokal svih vremena' na inspiraciji.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja znam samo za obradu mito bekrijo od azrene slušam narodnu muziku al mi se najviše sviđa Vasilija Radojčić-uostalom mnoge rock grupe su prepevale neke njene pesme
Svaka cast za izbor pesme 'Ja nemam prava nikoga da volim ' od Silvane. U toj pesmi me odusevljava orkestarski uvod. Danka i Merima su po meni dosta slicne jer su obe skolovani glasoviMerima Njegomir je neprevazidjena ali ona nadilazi termin narodna pevacica. Ona je verovatno jedan od najraskosnijih glasova Balkana i dama koja peva sve - od Vojvodine i Sumadije do operskih arija....
Sve pevacice na listi su dobre.
Danka Stojiljkovic za izvornu muziku narocito.
Pesme koje volim, pa recimo sledece: ,,A gde si ti'' Merime Njegomir, ,,Sreco moja'', ,,Ja nemam prava nikoga da volim'' Silvane Armenulci, ,,Srce moje tise, tise'' V.Radojcic, ,,Bolna ti lezim'' Nade Obric, ,,Strah od ljubavi'' Mire Skoric, ,,,Caj za dvoje'' Lepe Lukic, ,,Ja ne mogu bez njega'' Goce Stojicevic, ,,Kralj ponoci'' i ,,Ja nisam rodjena da zivim sama'' Ane Bekute, ,,Izmedju tebe i mene tama'' S.Djurisic.....
Dosta od mene))
a gde je Vendi na listi?
Koja imena nisu za komentarisanje?Silvana Armenulic i Gordana Stojicevic. Merima je isto OK, volim njene duete sa Cunetom, slusao sam ih jednom live.
Vida Pavlovic nije na listi, a ona je stvarno legenda sto se tice te kafanske i narodne muzike.
Neka imena na listi nisu za komentarisanje. I da gde je Karamela?![]()
Koja imena nisu za komentarisanje?
Pa eto,recimo meni "bodu oci" Mira Skoric,Zorica Brunclik,Vesna Zmijanac i Dragan Mirkovic![]()
Sto se tice Karamele ovo je jakoSilvana Armenulic i Gordana Stojicevic. Merima je isto OK, volim njene duete sa Cunetom, slusao sam ih jednom live.
Vida Pavlovic nije na listi, a ona je stvarno legenda sto se tice te kafanske i narodne muzike.
Neka imena na listi nisu za komentarisanje. I da gde je Karamela?![]()
To sto su mozda pevale tresh pesme ne znaci da nisu dobri vokali. Po meni Mira Skoric odlicno peva i to joj niko ne moze osporiti. Biramo vokal a ne licnost.
Koja imena nisu za komentarisanje?
To je tvoje subjektivno misljenje i ja to postujem.Po meni,ona ne zasluzuje mesto u ovoj anketi,pogotovo na ustrb nekih drugih pevacica,koje nisu navedene
Pesimista je vec sve rekao. Ako bi pratili taj reper, onda bi se na listi trebali naci Ceca, Mira Kosovka, Sikica, a naravno sve bi se zavrsilo sa Milicom Todorovicem i Milanom Stankovicem![]()
iZvini, ako cemo npr.da poredimo Anu Bekutu i Miru Skoric to su slicni vokali koji nisu ni cisto zabavni ni cisto narodni,kao i Zmijanceva, a kvalitet i tehnika vokala je bliska, samo sto nekog iritira Mira a ne iritira Ana pa se zali sto je navedena. Drugo, ako je jedan Cune Gojkovic snimio duet sa Brunclikovom i to govori o njenom vokalu. Draganu M. necu ni da komentarisem jer je to dobar vokal ciju karijeru su obelezile ne bas mnogo kvalitetne pesme a o stilovima kroz koje je lutala ni da ni ne pominjem. Eto,sad sam naveo sva imena koja su zvucala iritantno. Mislim da se talenat treba gledati najpre a ulaziti u to ko je kakva licnost ili kakve pesme peva je prica za neku drugu temu.