Najbolji tip goriva za voznju diskusija

potrosnja hibrida recimo je 4 litara, benzinca, mozda 7
tih ekstra 3 litre preracunaj u vecoj ceni hibrida pa vidi dali se isplati
jednostavno, na 100.000 km, hibrid ce ti potrositi 4000 litara benzina, benzinac 7000 litara
razlika je (prema sadasnjim cenama) na 3000 litara je 5000 evra
ako hibrid u startu platis skuplje za 5000 evra od obicnog benzinca - nista nisi uradio

potrosnja hibrida recimo je 4 litara, benzinca, mozda 7
tih ekstra 3 litre preracunaj u vecoj ceni hibrida pa vidi dali se isplati
jednostavno, na 100.000 km, hibrid ce ti potrositi 4000 litara benzina, benzinac 7000 litara
razlika je (prema sadasnjim cenama) na 3000 litara je 5000 evra
ako hibrid u startu platis skuplje za 5000 evra od obicnog benzinca - nista nisi uradio

Hibridi jesu prvenstveno zamišljeni da budu ekonomičniji i vlasniku smanje troškove goriva, ali isto tako i da pomognu u smanjenju CO₂ emisije i zagadjenja, naročito u gradovima gde ima dosta stani-kreni vožnje.
Inače, hibrid najveću uštedu pokazuje upravo u gradskoj vožnji, jer tada često koristi struju i regenerativno kočenje. Čim se izadje na otvoren put i autoput, benzinac radi skoro nonstop, pa razlika u potrošnji u odnosu na običan automobil postaje dosta manja.

Takodje, uz razne podsticaje od države za plug-in hibride, ne ispadnu vise skuplji u startu.
Jedno im je osiguranje nešto više zbog kompleksnosti motora i popravke.

Hibridi jesu prvenstveno zamišljeni da budu ekonomičniji i vlasniku smanje troškove goriva, ali isto tako i da pomognu u smanjenju CO₂ emisije i zagadjenja, naročito u gradovima gde ima dosta stani-kreni vožnje.
Inače, hibrid najveću uštedu pokazuje upravo u gradskoj vožnji, jer tada često koristi struju i regenerativno kočenje. Čim se izadje na otvoren put i autoput, benzinac radi skoro nonstop, pa razlika u potrošnji u odnosu na običan automobil postaje dosta manja.

Takodje, uz razne podsticaje od države za plug-in hibride, ne ispadnu vise skuplji u startu.
Mozda kasko al normalno osiguranje je jeftinije

kao korisniku, na 100.000 kilometara uzevsi u obzir sve pozitivno (mala potrosnja, potsticaje...) inegativnosti (skuplje osiguranje, skuplje odrzavanje...) ko zna dali je hibrid bas toliko isplatljiv

kao korisniku, na 100.000 kilometara uzevsi u obzir sve pozitivno (mala potrosnja, potsticaje...) inegativnosti (skuplje osiguranje, skuplje odrzavanje...) ko zna dali je hibrid bas toliko isplatljiv
To je uvek carobna racunica....
Mozda kasko al normalno osiguranje je jeftinije
Pa ko danas kupuje auto od minimum EUR 30-40k a da ne uzme kasko?
Drugo, iskren ne znam kako je u Srb, to gde ja zivim, traze vise osiguranje...hoce zena EV ili eventualno Hybrid pa smo poceli da se raspitujemo...

Bogami novi Yaris nije mali. Imali ga prošle godine na rent-a-car, sasvim pristojan gradski auto..
IMG_1959.jpeg
IMG_1962.jpeg

Prvo pitanje kod kupovine polovnog hibrida je da li je stavljena nova baterija. Ja sam prodao obicnu Toyotu Yaris 1,6 2012 za 6400 a za 6450 sam prodao Auris 1,8 Hybrid 2011 koja je imala dosta vise opreme.
I to posle jedno 30 poziva i pitanja kakva je baterija i jel stavljena nova.
Ne....evo stavio sam novu bateriju od 5000€ i sad cu da vam prodam auto za 6500. 🤣🤣🤣
Toliko o svesti naseg kupca hibrida.

Prvo pitanje kod kupovine polovnog hibrida je da li je stavljena nova baterija. Ja sam prodao obicnu Toyotu Yaris 1,6 2012 za 6400 a za 6450 sam prodao Auris 1,8 Hybrid 2011 koja je imala dosta vise opreme.
I to posle jedno 30 poziva i pitanja kakva je baterija i jel stavljena nova.
Ne....evo stavio sam novu bateriju od 5000€ i sad cu da vam prodam auto za 6500. 🤣🤣🤣
Toliko o svesti naseg kupca hibrida.
Mislio sam na nove, a sem toga baterije se mogu i reparirati.

Back