Najbolji timovi koje ste gledali u fudbalu?

Barselona u sezoni 2008/09, bar po meni, najbolja klupska ekipa koju sam gledao. Prva sezona Pepa Gvardiole posle ,,Ronaldinjove ere" i prva njegova evropska titula sa Barselonom od dve koje je osvojio sa ovim timom. Neverovatna generacija predvođena Mesijem, Ćavijem, Inijestom, Etoom i ostalima, koja će svoju evropsku dominaciju potvrditi i dve godine kasnije, takođe u finalu protiv Mančester Junajteda.

Brazil 2002. godine predvođen oporavljenim Ronaldom, Rivaldom, Ronaldinjom, Kafuom, Robertom Karlosom i ostalima, po meni druga je najbolja nacionalna selekcija na Svetskim prvenstvima i najlakše osvojena titula svetskog šampiona. Generacija mađioničara Iz Brazila te 2002. godine na Svetskom prvenstvu u Brazilu bila je jednostavno nezaustavljiva. U finalu su pobedili selekciju Nemačke sa 2:0 golovima Ronalda.

Mančester u sezoni 2007/08 jedna je od najboljih generacija u istoriji ekipnog fudbala. Predvođeni sa klupe trenerskom legendom Aleksom Fergunsonom osvojili su titulu šampiona Evrope pobedivši u finalu Čelzi nakon boljeg izvođenja penala. Time su preneli dominaciju iz engleskog šampionata na Stari kontinent.

Španija iz 2010. godine najdominantnija je ekipa sa Starog kontinenta, zato se na mojoj listi nalazi na trećem mestu. Generacija koja je 2008. i 2012. godine osvojila Evropsko prvenstvo u fudbalu za muškarce, a 2010. godine je osvojila Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ćavi, Inijesta, Kasiljas i ostali bili su bolji od Holadnije sa 1:0 golom Inijeste u produžecima.

Koji su najbolji timovi koje ste gledali u fudbalu podeljenih po kategorijama, nacionalne selekcije i klubovi? Imate li neke svoje favorite koje pamtite?

Meni je najbolji nacionalni tim Brazl 1970. godine, nisam ga gledao uživo, ali na osnovu snimaka slažem se da jeste. Drugi je Brazil 2002. predvođen Ronaldom, a treća Španija iz 2010. godine. Što se tiče klubova, ono što sam ja imao prilike da gledam, to su Barselona 2009. godine, pa Mančester 2008. godine, a zatim treći najbolji klub je Real Madrid u sezoni 2016/17.

Барселона 2014/15

Koji su najbolji timovi koje ste gledali u fudbalu podeljenih po kategorijama, nacionalne selekcije i klubovi? Imate li neke svoje favorite koje pamtite?

Meni je najbolji nacionalni tim Brazl 1970. godine, nisam ga gledao uživo, ali na osnovu snimaka slažem se da jeste. Drugi je Brazil 2002. predvođen Ronaldom, a treća Španija iz 2010. godine. Što se tiče klubova, ono što sam ja imao prilike da gledam, to su Barselona 2009. godine, pa Mančester 2008. godine, a zatim treći najbolji klub je Real Madrid u sezoni 2016/17.

Шпанија 2010. дефинитивно. Шпански фудбал је доминирао апсолутно прошлом деценијом, нерачунајући буђење енглеског фудбала крајем десетљећа

A što se tiče reprezentacija; Brazil 2002.
Inače volio sam i Španjolsku 2006. (odličan nogomet su igrali, ja sam ih vidio u finalu) i 2008. Španjolska 2010. mi je isto ok jer sam uzeo hrpu para na kladi na njima. Svaku njihovu utakmicu sam igrao da Villa daje prvi gol. Koef je bio oko 6 ja mislim, možda i više. Uplata svaka po 15-ak eura. Ne znam na pamet, ali rekao bi da je od 7 utakmica na 5 dao prvi gol. Prvu su izgubili od Švicarske, a u finalu je dao Iniesta. Mislim da je sve između prvi gol dao Villa.
Od 2012. ih ne podnosim jer su nas pokrali.
Od klubova bi još dodao Real 2021/2022. Iako je La Decima momčad vjerojatno igrala najbolje, iako je Zidaneova three peat postavila rekord koji neće srušiti nitko, ovo od prošle godine je neponovljivo. U svakom kolu knockout faze su bili gotovi, nadigrani, prežaljeni... i svaki put su se vratili. I to ne protiv nekih jadnika nego protiv Chelsea, PSGa i Citya. I onda u finalu Liverpool. I tu Curtois skine Salahu 2 zicera, TAA zaspe u obrani i doviđenja.
Jučer ih je City zasluženo pomeo s terena, ali opet su došli do polufinala. Rezultati Reala u Ligi prvaka u zadnjih 11-12 godina su nerealni. Prije dolaska Mourinha, jedno 7-8 puta za redom su ispali u prvom kolu KO faze, znači osmina finala. Jose 2 puta ispada u polufinalu, uz to razvaljuje La Ligu sa 100+ bodova i 100+ golova i dovodi neke ključne igrače za buduiće uspjehe. Carlo i Zidane nakon toga ispisuju povijest Reala i europskog nogometa.
Tako da, uz Van Gaalov (užasno podcjenjen trener) Ajax, Real od prošle godine mi je vrh.

Back