Најбољи теренац на свету(у екстремном смислу)

Које марке су најбољи теренци на свету?

• Пух

• Лендровер

• УАЗ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Свака част Ниви(заправо више се неће звати тако већ Лада 4х4), одличан теренац, обичном човеку довољан а притом јефтин. Међутим тема није добри теренци већ најбољи теренац. Лада је правила неке компромисе које Пух или УАЗ није, јер су они возила која готово уопште нису намењена за путеве. А управо је то тема, да имаш задатак или жељу свеједно да пређеш преко мочварног терена, кроз шуму где не постоје никакви путеви, уз планину, преко балвана и слично, који би теренац изабрао? За сада имамо у конкуренцији Пинцгауер, Пух Г, УАЗ Хантер и Лендровер Дефендер. Постоји ли у свету нешто њиховог калибра у смислу прооходности а да није на гусеницама?

Ne postoji najbolji terenac,koliko god bio dobar uvek ces naci mesto gde mozes da ga zaglavis.
Postoje samo bolji i losiji,najbolji ne.
Gomila terenaca kada ide na hard offroad minimum 2 sata provedu u vitlanju zato sto se zapute negde gde ces i pesaka tesko proci,onda na snagu stupa vitlo,lopate,asovi.Obicno stradaju lamele,slomljeni kardani,diferencijali..

Ono za ozbiljnost nije bilo upuceno tebi vec liku koji je rekao da je X6 najbolji.

@yugo
E, nije ta diskusija tu... znam tacno na sta mislis, pisao sam i ja i pratio je. Neko je bio postavio pitanje Mercedes G kao terenac ili tako nesto, pa se tu razvilo uzduz i popreko o terencima. I jeste to bilo tamo negde 2005 odprilike. Ali kasnije kad je tema zamrla, naknadno je otvorena jedna o terencima, pa je posle kasnije neko od moderatora tu staru diskusiju prilepio novoj temi. A ta nova tema se stalno pojavljuje na prvoj strani, ne cesto, ali s vremena na vreme... tipa u zadnja 2 meseca je sigurno pisano nesto na njoj. Na nju sam i mislio kad sam rekao da ima tema i trebalo bi ovo tamo prebaciti.

A sto se Nive tice, neam ja nista protiv nje, ali pitanje je bilo koji je terenac najbolji u ekstremnom smislu. Ja to onda kontam terenac koji ima najsiru prohodnost van puteva. A na tom polju Niva sigurno zaostaje iza UAZ-a.

@ KLL
normalno da zaostaje ,seo sam bio u uazu od podizvodjača koji radi za firmu u kojoj ja radim
nekako je malo prostora napred za mene
lajka mi više odgovara
elem ovi radnici od podizvodjača kad imaju malo da betoniraju idu sa uazom
stave u gepek cement, u prikolicu sljunak i mesalicu po potrebi i pravac vukojebina
imaju i pinza i dosta kompaktnih gradjevinskih masina u 4x4 pgonu i oni se piče sa njima kad su veci gradj. radovi

a to sa temom *** dosta je lomova bilo na pdforumima
ono kad su oterali stare modove i doveli likove na pdforume sa kojima isti nisu imali veze
i uspeli su dosta ljudi da udalje sa krstarice ukljucjuci mene
nije za dzabe torpiljerka nastala (na zalost lagano se gasi)

Ne postoji najbolji terenac,koliko god bio dobar uvek ces naci mesto gde mozes da ga zaglavis.
Postoje samo bolji i losiji,najbolji ne.
Gomila terenaca kada ide na hard offroad minimum 2 sata provedu u vitlanju zato sto se zapute negde gde ces i pesaka tesko proci,onda na snagu stupa vitlo,lopate,asovi.Obicno stradaju lamele,slomljeni kardani,diferencijali..

Ono za ozbiljnost nije bilo upuceno tebi vec liku koji je rekao da je X6 najbolji.

nekad i to ne pomaze xexexexe

Za mene jedan jedini:D

Puch-1.jpg

All teren vehicle su Pinc i Puh! Ovo ostalo je samo maska. Npr ni Range Rover nemoze gde moze pinc. A Puh je batinaza prevoz 7 osoe kada se juris po losem terenu, za patrole ... Nema vojska ni Range Rovera ni Hiluxa ni Hamera. U srbiji ovo su najci terenci! Npr: Range nemoze da udje u vodu koliko moze Pinc. Mrzi me da nabrajam vise.

Zavisi što ko traži... Range Rover ti je kombinacija udobnosti i solidnog terenskog vozila, dok je Pinc čisto terensko vozilo čije su mogućnosti kretanja ravne divokozi :D E sad, ako ti ideš po nekom terenu, ali to sad nije neki teški off-road, a imaš novca, uzećeš Range Rovera (naravno, ako on potpada pod auta koja ti se dopadaju), pa ćeš da imaš i udobnost, i lagano ćeš da prelaziš taj teren. E, ako oćeš da izigravaš divokozu, onda ćeš da uzmeš Pinca :mrgreen:

Zavisi što ko traži... Range Rover ti je kombinacija udobnosti i solidnog terenskog vozila, dok je Pinc čisto terensko vozilo čije su mogućnosti kretanja ravne divokozi :D E sad, ako ti ideš po nekom terenu, ali to sad nije neki teški off-road, a imaš novca, uzećeš Range Rovera (naravno, ako on potpada pod auta koja ti se dopadaju), pa ćeš da imaš i udobnost, i lagano ćeš da prelaziš taj teren. E, ako oćeš da izigravaš divokozu, onda ćeš da uzmeš Pinca :mrgreen:

Овде није тема компромис између цене, економичности, удобности... Овде је тема само проходност, који је теренац најбољи што се тиче проходности, све остале особине нису битне.

Овде није тема компромис између цене, економичности, удобности... Овде је тема само проходност, који је теренац најбољи што се тиче проходности, све остале особине нису битне.

Pa ne, to je bio odgovor na njegov post, ne na temu

Back