Najbolji nov(iji) ~1200cc/1.2L automobil u ponudi?

Miša Šmolja

Domaćin
Poruka
3.439
Svi smo pricali milion puta o tome kako firme trpaju 1.0, 1.2 motore u dzipove od tonu ipo, al daj da promenimo temu malo. Koji je po vama najbolji automobil sa malim motorom a da je noviji?
1776358079606.png

Po meni to mora biti suzuki swift. Manuelni menjac, cetvoroklipni benzinac 1200 kubika bez turbine ili kompresora, idealna tezina od 900 do 1000kg, japanski mild hibrid sistem koji nije poznat po kvarovima. Potrosnja mu je smesna, ispod 6 litra u gradu, a pouzdan da se ne raspadne na 100/200 soma kilometara kao npr ford ekoboost ili TSI

Svi smo pricali milion puta o tome kako firme trpaju 1.0, 1.2 motore u dzipove od tonu ipo, al daj da promenimo temu malo. Koji je po vama najbolji automobil sa malim motorom a da je noviji?
Pogledajte prilog 1887640

Po meni to mora biti suzuki swift. Manuelni menjac, cetvoroklipni benzinac 1200 kubika bez turbine ili kompresora, idealna tezina od 900 do 1000kg, japanski mild hibrid sistem koji nije poznat po kvarovima. Potrosnja mu je smesna, ispod 6 litra u gradu, a pouzdan da se ne raspadne na 100/200 soma kilometara kao npr ford ekoboost ili TSI
Kolicni mu prozori :eek:

Odličan za vožnju po gradu.
Mali potrošač, lakše manevrisati njime u džungli od nekog grada, lakše za 🅿️
plus jeftin za odrzavanje, bukvalno STA ima tu da se pokvari? Ja mislim da kad bi dacija imala jedan ovakav isti auto i to jos da ugradi plin fabricki to bi bio najbolji automobil u evropi

ili da makar dacija stavi vece motore u ove svoje dzipove

plus jeftin za odrzavanje, bukvalno STA ima tu da se pokvari? Ja mislim da kad bi dacija imala jedan ovakav isti auto i to jos da ugradi plin fabricki to bi bio najbolji automobil u evropi

ili da makar dacija stavi vece motore u ove svoje dzipove
Meni se baš nijedna Dacia nikada nije dopala.
Nemam nešto poverenja u taj brend.
Linije njihovih automobila mi se takodje ne svidjaju.

Ovde je malo bzv uporedjivati ih sa japancem.

Meni se baš nijedna Dacia nikada nije dopala.
Nemam nešto poverenja u taj brend.
Linije njihovih automobila mi se takodje ne svidjaju.

Ovde je malo bzv uporedjivati ih sa japancem.
nije bas povezano al jeste, dacije koriste 1.2 ali imaju TNG fabricki, da imaju auto iste dimenzije kao suzuki to bi bio pravi hit

Od tih klasičara recimo još uvek može da se kupi novi Hyundai I10, a polovni i I20. On je odnedavno samo sa malim turbobenzincem, ali do pre godinu - dve je mogao da se dobije i sa klasičnim 1,2 ili 1,4.
Doduše ja bih radije onaj Swift.
aa turbina samo jos jedna stvar koju popravljas, hjundai korejac...mada imaju neke lepe limuzine izgledaju kao mercedes

Odakle ti to da je 1,0tsi los motor ako govorim o EA211 to je jedan od najboljih litarskih motora ako ideš malo dublje u konstrukciji onda vidiš i da je dosta pametano konstruisan ..Suzuki je ok ali je previše jefino napravljen ..
Ali moglo bi se reći da je br1 ali ni VW 1.0 MPI EA211 ne zaostaje puno šta više ima i svojih prednosti kao i Toyotin 1,0 .Svi oni vecinom prelaze 300k bez problema

Pogledajte prilog 1887640

To su ti sad tri cilindra

I ja sam pokazao taj isti C3 sa potrosnjom od 4,9-5L sa nas cetvoro na autoputu pri brzini od 110 km/h.
Naravno da ne volim te motore ali cinjenice govore da ili si ga stiskao non stop do patosa ili je taj auto neispravan.
I naravno samo na osnovu tog jednog ti siris pricu koja ne pije vode.
To je kurchina od motora, samo TU, XU i EW....ovo ostalo smece.

To je kurchina od motora, samo TU, XU i EW....ovo ostalo smece.
Znas i onaj 1,8 iz Audi 80 je jedan od najboljih ali davno je prestao da se proizvodi pa tako je i sa ovim tvojim pomenutim motorima.
Moras biti moderan i skontati sta valja od ovih novijih. ako uopste i valja ali s obzirom sa kojim kilometrazama stizu sigurno nisu bas toliko losi samo sto traze maksimalno i tacno odrzavanje.

Back