najbolji nacionalni restorani u gradu

zaplet. malo fancy, klopa vrh.
sindjelić takođe.
pastuv....
ali ništa autentično kao dačo.
koga vodiš?
ako vodiš strance...povedi ih u npr ipanemu ili slično da gledaju devojke...
to im je pravi doživljaj:p
gledaju i ne veruju koliko ih ima lepih:p
 
Sindjelic?Odlicno,cula sam da je tamo dobra klopa.Dolazi mi jedan decko iz Londona i ostaje nedelju dana tako da mi treba lista vise dobrih restorana.I ne,necu ga voditi u Ipanemu:)Cula sam i da je Zaplet dobar mada da,malo fancy.Bitnije mi je da klopa bude provereno dobra,da proba klasicna jela nego da ga vodim u ekskluzivne restorane.
 
U, Dača je uvek bio odličan što se tiče usluge i klope po nacionalnom jelovniku. I dok je bio u drzavnom, kako ono beše - 'Tri grozda'? Zadžali su isti šmek, samo još bolji! :P Na Karaburmi imaš i 'Vidovdan' u tom fazonu, donji deo Husinskih rudara, ispod taxi-stanice odmah desno.
Odličan je i 'Čačanin', lepo je i sređen, a neverovatno umerene cene! To ti je u dnu, kako beše ulica - Banjički venac? Stari Senjak.
Ako volite ribu, 'Hacijenda', na Avalskom drumu, nešto posle Banjice, toplane.
I - 'Srpska kafana' je tu nezaobilazna, što se tiče takve klope.
'Sinđelić' je besprekoran, samo što su u zadnje vreme malo nabili cene.
Kad videh Dača, setih se - Kole. 'Bele zore' - na samom početku Zrenjaninskog puta, takoreći čim se skrene levo sa mosta, pa sa leve strane. I Raca u Boleču, na Smederevskom putu. 'Tri tiganja' su mi bzvz.
Jao, dobar je i Planinarski dom na Avali, kako se nisam odmah setila! Ne znam da li se stvarno tako zove, svi ga tako zovu, ali je i klopa i atmosfera sjajna! Još ako posluži dan da je ok vreme... :)
 
Hm, da, mnogo hvale 'Staru trešnju'. Meni je tu klopa dobra, ali bzvz atmosfera. Žarkovo, mislim. ('Nevolja' je što ja ne vozim, pa ne znam kuda me to sve 'vozaju'! :lol: )
A sjajno je sve, zaista, u 'Perperu'. Jedino što cene nisu niske, ali u poređenju sa 'Sinđelićem', glasam za 'Perper'. Novi Beograd, ulica levo od crkve, pa sa desne strane.
Aaaa, oću i ja! :P Moram da se izorganizujem za danas, ovo mi otvorilo apetit za takvim izlaskom!
 
Idem redovno u Pink restoran u zarkovu, procija cevapa ti je 310 din a celu nema sanse da pojedes, je obicno uzmem pola porcije (posto daju), bela vesalica im je strava a imaju i razne specijalitete, i usluga im je super, moj decko i ja se super najedemo i popijemo po dva pića za manje od 1000 dinara. Super je i restoran REX u rakovici.
 
Sinoć sam bila u Sportu na klopi, to je jedna mirna oaza na sred Autokomande! :lol: Dobro, nije baš na sred, ali na samom početku V. Stepe, s leve strane, i to u zatvorenoj bašti. Tu je divota leti (imaju fontanu, i tako to, a saobraćajna buka se uopšte ne čuje). Nisam videla račun, tako da nisam sigurna za cene, ali znam da su nešto niže. Imaju baš domaće specijalitete na meniju, osim klasičnog roštilja. Jela sam neki 'Lonac?': u keramičkom đuveču u slojevima krompir, krmenadle, kobasice, šnicle, i tako to, u saftu. I juneće medaljone s pečurkama, baš su bili fini, sočni. Voćna salata im je odlična!

A šteta što izbegavate Franš, jeste 'fensi', ali stvarno ima odličnu klopu! :P
 
HeBePoBaTaH_:
Pa otkud Franš fancy, meni nije..
Fancy je Ikki Sushi Bar u G. Jovanovoj. Tribeka je zakon, ali ona nije nac. restoran.
Byblos je za totalno drugačije veče, libanski restoran, a ima i tbušnih plesačica, to je 2fancy, ali je stvarno super.

Mi često idemo u "Francusku kuću" u Cara Lazara.
Je li Byblos bivši TP? :P U prvom terazijskom pasažu s leva, kad se ide od Trga? Pretprošlog utorka sam tamo bila na trbušnom plesu. :mrgreen: Zaturila sam negde njihovu vizitkartu, a napisali mi bili i kojim danima su trbušnjaci. Utorkom sigurno! :lol: Znam samo da su dvaput, ili triput nedeljno, ali je odlično mesto za izlazak za goste mi drage, iz drugog (naravno, manjeg ;) ) mesta, kad mi banu u banu u kuću iznenada! :lol: Bar su dobili grickalice za dž, i nezaboravne uspomene na ah, 'velegrad'. :lol:
 
e dobar je i restoran u vojvode stepe, sa leve strane kada se ide od a.k., samo se ne secam tacno naziva. znam da ima nesto 'kuhinja'....ako nije i samo to naziv. jedino je nezgodno sto oni ne rade rezervacije, pa se moze desiti da zapucate a nema mesta. no, ako ne vodite nekog specijalnog na rucak (poslovne partnere, prijatelje/rodbinu koji dolaze iz drugog grada/druge drzave) to i nije tako strasno..
 

Back
Top