Најбољи начин до таласасте косе...?

Malo da dignem ove ravne kose, posto i ja spadam u te...:)

Duga kosa, ravna, teska...uvijam je tim crvima i super bude, ali problem je sto kad navijem do kraja bude bas bas ukovrdzana, tako da prvi dan sa tim loknama moram da je vezem, ali zato je drugi dan lepa...Ipak, mene zanima volumen pri korenu...KAKO njega dobiti...? :( Valjda se od te tezine oklembesi i onda nekoko pri vrhu dlake bude bezveze...( kad je ravna )...tapiranje...? Sisanje...?

Malo da dignem ove ravne kose, posto i ja spadam u te...:)

Duga kosa, ravna, teska...uvijam je tim crvima i super bude, ali problem je sto kad navijem do kraja bude bas bas ukovrdzana, tako da prvi dan sa tim loknama moram da je vezem, ali zato je drugi dan lepa...Ipak, mene zanima volumen pri korenu...KAKO njega dobiti...? :( Valjda se od te tezine oklembesi i onda nekoko pri vrhu dlake bude bezveze...( kad je ravna )...tapiranje...? Sisanje...?

...Najjednostavniji trik za postizanje volumena je susenje sa kosom prebacenom napred, preko lica i glavom nagnutom ka dole...Takodje pre susenja ili stilizovanja, na koren kose moze se naneti neki od mnogobrojnih preparata za povecanje volumena koji se nalaze na trzistu u ponudi gotovo svakog komercijalnog brand-a koji se bavi negom kose - u pitanju su volumizer-i u obliku spreja ili pene, najcesce...Ukoliko je posle uvijanja ili tretiranja nekim drugim stredstvom za stilizovanje (presa, elektricni uvijac, fen...) potrebno suvoj kosi dodati jos volumena, ponoviti trik sa prebacivanjem kose napred/na dole i nanosenjem spreja za volumen ili obicnog laka za kosu na koren...Sacekati oko minut da se osusi, nakon cega je volumen fiksiran do narednog pranja...Srecno!...z:)

...Najjednostavniji trik za postizanje volumena je susenje sa kosom prebacenom napred, preko lica i glavom nagnutom ka dole...Takodje pre susenja ili stilizovanja, na koren kose moze se naneti neki od mnogobrojnih preparata za povecanje volumena koji se nalaze na trzistu u ponudi gotovo svakog komercijalnog brand-a koji se bavi negom kose - u pitanju su volumizer-i u obliku spreja ili pene, najcesce...Ukoliko je posle uvijanja ili tretiranja nekim drugim stredstvom za stilizovanje (presa, elektricni uvijac, fen...) potrebno suvoj kosi dodati jos volumena, ponoviti trik sa prebacivanjem kose napred/na dole i nanosenjem spreja za volumen ili obicnog laka za kosu na koren...Sacekati oko minut da se osusi, nakon cega je volumen fiksiran do narednog pranja...Srecno!...z:)

a moze se i prilikom oblikovanja svakog pramena uvijacem nadodati fiksira ili laka slabe jacine....i to do od dole na koren pramena i na samu loknu....tada lokna odstoji od glave i zadrzava svoj oblik....

devojke i zene:zpozdrav:
jeste li znale da mozete napraviti talasastu kosu, blage talase tj lokne koristeci peglu za ispravljanje kose?z:shock:
ja moram priznati da sam ostala zapanjena kad sam chulaz:shock:
znate kako sve one cice sa red carpet-a imaju onako bajne frizure, kao neobavezno, a ustvari predivne, krupne ni lokne ni talase?
e pa pegla je u pitanju...
malo sam pogledala po net-u i naravno nashla na youtube uputstvo kakoz:mrgreen:
ja nemam peglu jer mi je kosa prirodno ravna, pa ne mogu da isprobam da kazem koliko je komplikovano, ali videla sam rezultatez:)
jedna poznanica je to radila i izgleda extra:zskace:

Majche, uslikaj viklere, molim te i ja sam u potrazi da ih kupim:))
Jos nesto kakvo je vase iskustvo sa figarom, jer imam jaku, gustu, polukovrdjavu kosu, farbanu, ako je ne isfeniram kod frizera, svaki pramen vodi svoju politiku, ako je sama uvijem viklerima, kada ih skinem izgleda lepo, ali za deset minuta, kao da nisam drzala viklere, cele noci:((

evo to su ti cik-cak vikleri:)
ja povremeno uvijem kosu figarom, ali imam tanku dlaku i bash svilenu kosicu, tako da se ne moze porediti...
a viklere kad stavim drzi mi 3-4 dana:)
pogledaj u mom prethodnom postu ima linkova za kako ukovrdzati kosu peglom, mozda ti bude od koristi jer se moze vishe kose uhvatiti i oblikovati nego figarom

Poslednja izmena:
Потребна ми је ваша помоћ.

Имам полудугу косу (до испод рамена), коју фарбам у плаво већ пар година тако да је доста уништена и слаба. Осим тога, природно је права тако да изгледа мртво, уопште нема волумена, па нимало нисам задовољна својом фризуром. Коса ми је иначе доста танка и брзо се масти.
Сматрам да би најбоље рјешење било да направим благе таласе који би коси дали пуноћу и оживјели је.
Е, вољела бих када би ми ви дали савјет (неко ко већ нешто слично ради, а још боље нека фризерка) шта да урадим...?
Да ли да пробам са фигаром (мада сам чула да и он оштећује косу), да ли са четком за фенирање...?
Да ли да наносим лак или пјену? И коју? (не желим да лутам...)

Бићу захвална на сваком савјету :hvala:

Јеси ли пробала крпице? Исечеш материјал на траке па увијаш

Back