Милунка Савић
Buduća legenda
- Poruka
- 35.890
Постављам питање у име пријатељице.
Она се управо пензионисала и решава да се озбиљније посвети фотографији као хобију.
Ја сам јој прво предложила, наравно, да узме исти апарат као што је мој,
, али она не би хтела ништа од тих, како рече, "великих који привлаче пажњу а и непрактичних за носање", али би хтела да је апарат што бољи, пре свега да је квалитет фотографије "најбољи могући" у тој класи, а, штавише, спремна је и да се забавља разним ручним подешавањима, није јој то непознато, још из аналогног доба.
На прву лопту, ја бих јој онда предложила нешто од овог: Canon SX130, Canon SX 220HS, Sony DSC-HX9V, Panasonic LX5, Canon G11 ili 12, Nikon P 7100.
Истина, из директног искуства корисника које знам могу да јој препоручим Canon-е SX130 и G серију (на основу G9, додуше), а za остале сам само видела тестове, па не знам заправо колико су они поуздани, поготово кад се и разликују за исти апарат.
Шта ви од ових најпре препоручујете?
Да ли неко од вас има и неки сасвим десети, можда још бољи предлог?
Она се управо пензионисала и решава да се озбиљније посвети фотографији као хобију.
Ја сам јој прво предложила, наравно, да узме исти апарат као што је мој,

На прву лопту, ја бих јој онда предложила нешто од овог: Canon SX130, Canon SX 220HS, Sony DSC-HX9V, Panasonic LX5, Canon G11 ili 12, Nikon P 7100.
Истина, из директног искуства корисника које знам могу да јој препоручим Canon-е SX130 и G серију (на основу G9, додуше), а za остале сам само видела тестове, па не знам заправо колико су они поуздани, поготово кад се и разликују за исти апарат.
Шта ви од ових најпре препоручујете?
Да ли неко од вас има и неки сасвим десети, можда још бољи предлог?