Najbolji jeftini i povoljni brendovi gitara, rangirani od strane muzičara

Ti gore navedeni brendovi su praktično najskuplji nego hajde da zajedno sastavimo listu zaista dobrih a (relativno) jeftinih gitara.

Skoro svi ti brendovi imaju i jeftinije modele.

Fender ima Squier i Player seriju
Gibson ima Epiphone

Taylor i Martin nisu baš jeftini, i njihovi najjeftiniji modeli su dosta skupi pa nisu baš dobre preporuke za akustiku. Recimo Fender i Yamaha imaju pristupačnije modele.

Ibanez ima GIO seriju
Yamaha ima Pacifica seriju
PRS ima SE seriju

Treba napomenuti i Harley Benton. Ko hoće jeftine a dobre gitare, to je odličan brend.
Takođe i Jackson ima dosta jeftinih modela.

Skoro svi ti brendovi imaju i jeftinije modele.

Fender ima Squier i Player seriju
Gibson ima Epiphone

Taylor i Martin nisu baš jeftini, i njihovi najjeftiniji modeli su dosta skupi pa nisu baš dobre preporuke za akustiku. Recimo Fender i Yamaha imaju pristupačnije modele.

Ibanez ima GIO seriju
Yamaha ima Pacifica seriju
PRS ima SE seriju

Treba napomenuti i Harley Benton. Ko hoće jeftine a dobre gitare, to je odličan brend.
Takođe i Jackson ima dosta jeftinih modela.
Martin ima Sigmu a i Tejlor ima serije koje pravi u Meksiku i recipročno su jeftiniji. Ali nije to poenta nego što pominje brendove koji su sinonim za skupoću. Izuzimam Ibanez koji je sinonim za jeftinije gitare mada i oni imaju skupe, naročito one pravljene u Japanu. Isto tako i Jamaha.

I meni je Fender djene djene... Džekson varijante mi bude radoznalost, ali treba ukrotiti one magnete, kako se sećam, presnažni su.
Uživo, ili na sceni, to hvata mikrofoniju maltene do gore, do satelita u orbiti! :D Ali zamisli da podesiš to, kakva dubina zvuka bi se dobila. ;)
to se sve lako sredi. Mikrofoniraju magneti koji nisu potopljeni u vosak, a to može svako da uradi.

Od svih gitara sam se najviše razočarao prvu u Fender a onda u Gibson jer sam za njih postavio visok standard (što i njihova cena zahteva).
To moraš da birkaš do iznemoglosti da nađeš baš kako valja.
xi_jinping0001-4_3.jpg

Sterling "Music Man" ima svoju "Intro" seriju jeftinih gitara. "Cutlass" je oko 200 dolara i "Sting Ray" oko 50 dolara skuplji , kao i "Intro" bas gitare. U klasi Squier Sonic gitara. Ne volim Music Man gitare najvise zbog glave. Odbija me to sto imaju 4 civije gore i dve dole, ili tri gore, jednu dole kod bas gitara. Po obliku skoro kao PRS Silver Sky gitara. Strat telo i ta glava sa neparnim civijama....
ster.jpg

Back