Najbolji frizeri (frizerski saloni) za extra dugu kosu

Mary^^

Zainteresovan član
Poruka
120
Pošto nisam baš najzadovoljnija rezultatima moje dosadašnje frizerke, zanima me možete li iz ličnog iskustva da mi preporučite nekog odličnog frizera za extra dugu kosu.

Extra dugu izdvajam jer mislim da frizer koji pravi odlične frizure sa kratkom kosom nikako ne mora da bude dobar za dugu ili extra dugu kosu.

Želela bih da izbegnem frizere koji žele da sa kosom urade ono što se njima sviđa, umesto da u potpunosti rade po želji klijentkinje tj mušterije.

Takođe želim da izbegnem komentare tipa kako mi je duga kosa, i "ko će to sad osušiti" što sam imala priliku da čujem, iako sam uvek davala bar 10% bakšiša.

Bitno mi je naravno najpre da frizer zna dobro da šiša jako dugu kosu i to stepenasto, što želim, ali da pritom ne istanji krajeve, ne sviđa mi se to. Pritom da se nikako ne zanese i ošiša previše, što je vrlo česta greška na koju sam nailazila kod frizera. Znači ako kažem pet centimetara, onda da ne bude dvadesetpet.

Cena naravno, nije potpuno nebitna, bilo bi dobro iz mog ugla ako to zadovoljstvo ne bi prelazilo nekih 1500 do 2000 din, dakle šišanje i feniranje extra duge kose.

Ima li takvih frizera?? Šta kažete?
 
najbolji je onaj frizer koji ume da nas osisa onako kako nama najbolje moguce odgovara prema crtama lica ..a nekad nemamo pojma kako to treba da izgleda
i zato bi bilo bas super da skupis hrabrost i prepustis se nekom od tih dobrih, da izvuce najbolje moguce iz tebe,suvise si rigidno zacrtala gde svaka dlaka treba da stoji.
ok je da nas frizer ispostuje i uradi kako mu kazemo, ali nesto kad sam procitala tvoju temu mi se mota po glavi da sigurno imas mnogo bezvezniju zamisao o svojoj frizuri nego sto bi trebalo ona da izgleda.
 
Može biti, ali zar nemam pravo da tražim frizuru onakvu kakvu ja želim, ma kako ružna ona bila?

Ako želim da se prepustim frizeru, da on bude i dizajner moje frizure, onda ću mu to jasno i reći. Ali pošto ne želim tako, već želim da on tehnički ostvari ono što sam ja zamislila, onda mu -joj to jasno kažem i to i očekujem. Zar to nije ok?

Upravo je to jedna bitna stvar, u potrazi sam za frizerom koji će ostvariti moju zamisao, a ne koji će pokušati da pravi nešto od mene što ja nisam zato što me on tako vidi iako me uopšte ne poznaje... od toga mi je muka čim pomislim na tako nešto... jedno su crte lica, oblik glave itd, to treba da se uzme u obzir, ali nešto drugo je psihologija cele ličnosti, gde je kosa jedan vrlo bitan spoljni pokazatelj, slično kao i odeća.

Može nešto nekome da stoji ko saliveno, ali ako se on/ona u tome ne oseća prijatno i to ne odgovara njegovoj ličnosti, onda ko treba da mu nameće da nosi tu garderobu? Isto je i sa pravljenjem frizure, samo utoliko gore što garderobu koja nam se ne sviđa lako skinemo a frizuru malo teže promenimo, pogotovo je šteta ako nas neko olindra... ne mora objektivno, ali ako mi se odr. frizura jednostavno ne sviđa ma kako "dobra" bila, i ja nisam zadovoljna njom, kako onda može to da bude ok?
 

Back
Top