Najbolji film

Domaći, ne američki rimejk španskog filma.

Ranije je bilo dosta dobrih filmova, sada se jako malo snima a što se snimi je upitnog kvaliteta.

Mozda Lude godine sa svojim nastavkom (posle trećeg dela već ide u nesto drugo). Film je urađen ozbiljno na temu neplanirane trudnoće, nesto sto je bilo tabu tema tada a ni sada nije obrađeno na pravi način.
Od Partizanskih mozda Uzicka republika i Valter brani Sarajevo, najrealniji što se tiče tog dela istorije po mom mišljenju.

Domaći, ne američki rimejk španskog filma.

Ranije je bilo dosta dobrih filmova, sada se jako malo snima a što se snimi je upitnog kvaliteta.

Mozda Lude godine sa svojim nastavkom (posle trećeg dela već ide u nesto drugo). Film je urađen ozbiljno na temu neplanirane trudnoće, nesto sto je bilo tabu tema tada a ni sada nije obrađeno na pravi način.
Od Partizanskih mozda Uzicka republika i Valter brani Sarajevo, najrealniji što se tiče tog dela istorije po mom mišljenju.
Sabirni centar

Balkanski spijun nije "neka komedija" to je zapravo kompleksna drama o psihologiji celog naroda, o jednoj drzavi, o jednom vremenu.
jednostavno... remek delo jugoslovenske kinematorgrafije.
Slazem se ali je vise komika od recimo u "u ime naroda" koji je sve to pobrojano ali je teska tragedija o jednom vremenu koje jos uvek traje a proslo je oko 40ak godina kako je snimljen.

nisam gledao , potrazicu

inace uvek volim da pogledam maratonce , gledao sam ih mnogo puta

mi nismo andjeli prvi deo

profesionalac
Mi nismo andjeli,meni jedan od najdražih ,Nikola Kojo ima neki šarm bar meni,a profesionalac sjajna glumačka postava Lečić i Bora Todorović sjajni,najjače kad kaže ne bi to bilo ubistvo nego samoubistvo,
Tako to funkcioniše...

Da Čalić je preterao sa ostalim nastavcima tog serijala,ali ipak sjajna glumačka postava je to uspela kompenzovala,odvuklo se to...
Meni su najbolja prva četiri dela...
A što se tiče partizanskih filmova nisam neki ljubitelj,komunistička propaganda je odradila svoje,što ne znači da nisu dobro urađeni i gledljivi

Balkanski spijun nije "neka komedija" to je zapravo kompleksna drama o psihologiji celog naroda, o jednoj drzavi, o jednom vremenu.
jednostavno... remek delo jugoslovenske kinematorgrafije.
Da zapravo je jako kompleksan i težak film,zato sam i pitao zašto je najbolji jer nije samo humor presudan u odabiru najdražeg filma,to je bar meni u drugom planu,bitan je tok i radnja,odabir glumaca,kao i sama poruka i pouka filma..

Back