Najbolji film u 2013-oj

• Začetnik teme Začetnik teme Emihs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Najbolji film u 2013-oj

• 12 Years a Slave

• Inside Llewyn Davis

• La Grande Bellezza

• Dallas Buyers Club

• Gravity

• Her

• Nebraska

• Philomena

• The Wolf of Wall Street

• Jagten(The Hunt)

• Fruitvale Station

• Maniac

• Paradies: Liebe

• Prisoners

• Blue Is the Warmest Color

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Emihs

Buduća legenda
Moderator
Poruka
47.785
Za sada dadoh čiste četvorke (4/5) za 9 filmova iz prošle godine,lista i redosled nije bitan:

Maniac
The Battery
Paradies: Liebe
Gravity
Prisoners
Fruitvale Station
Simon Killer
Sin-se-gae aka New world

Jedan dokumentarac koji me pokidao i jedini zaslužio od mene za sada čistu peticu (5/5)

The Act of Killing

Poslednja izmena:
Možda sam ja prost ali "oscarovce" nisam još sve gledao,videćemo, mada sumnjam...

Nije mi se svideo jer je oskarovac, nego je stvarno jebeno dobra akcija.Zapravo kad čujem da je neki film oskarovac to mi je antipreporuka.:mrgreen: Verovatno neka ljigavost ili poučna drama.

Dodao bih još Iron Man 3 . Zašto? - vrhunski rasplet, potpuno neočekivan i fascinantan kraj.

The Great Getsby- vrhunska scenografija i koreografija.

Takođe i film sa tvoje liste The Battery- primer da dobar film ne stvara samo 3D tehnika i mnogo love, nego i pametna priča.Film sa samo dva junaka a ipak nije statičan!

The Hangover 3 - ćaknut do besvesti.

A, da i The Conjuring - zaguljeno dobar horor, koji je jedan od retkih novijih horora koji zaista i plaši.

Poslednja izmena:
Nije mi se svideo jer je oskarovac, nego je stvarno jebeno dobra akcija.Zapravo kad čujem da je neki film oskarovac to mi je antipreporuka.:mrgreen: Verovatno neka ljigavost ili poučna drama.

Dodao bih još Iron Man 3 . Zašto? - vrhunski rasplet, potpuno neočekivan i fascinantan kraj.

The Great Getsby- vrhunska scenografija i koreografija.

Takođe i film sa tvoje liste The Battery- primer da dobar film ne stvara samo 3D tehnika i mnogo love, nego i pametna priča.Film sa samo dva junaka a ipak nije statičan!

The Hangover 3 - ćaknut do besvesti.

Gledao sam ih sve,Hangover kec me oduševio,sve posle više me nije bilo orginalno,Iron Man 3 opet slično kao i Hangover,silovanje jedne te iste teme,mada je dosta uloženo u njega ali opet po pitanju Sci-Fi dajem prednost Gravity i Enders Game.The Great Getsby je rađen po knjizi,čitao sam,film ima dušu ali ne znam,nekako sam ostao ravnodušan,nije me što bi rekli tresnuo u glavu,volim kada me opali da ne znam gdje sam,rijetko koji film izazove to u meni,jesi pogledao ove ostale što sam izbacio sem The Battery?The Conjuring jeste jedan od boljih horora za prošlu godinu!

Poslednja izmena:
Gledao sam ih sve,Hangover kec me oduševio,sve posle više me nije bilo orginalno,Iron Man 3 opet slično kao i Hangover,silovanje jedne te iste teme,mada je dosta uloženo u njega ali opet po pitanju Sci-Fi dajem prednost Gravity i Enders Game.The Great Getsby je rađen po knjizi,čitao sam,film ima dušu ali ne znam,nekako sam ostao ravnodušan,nije me što bi rekli tresnuo u glavu,volim kada me opali da ne znam gdje sam,rijetko koji film izazove to u meni,jesi pogledao ove ostale što sam izbacio sem The Battery?

Jesam -Prisoners.Film mi je bio vrlo težak, jeste dobar, ali meni nije nešto legao.Kad smo kod nastavaka unutar svoje branše ciciban filmova sa mnogo boja ni Thor 2 nije loš.Dok je Ridick 3 totalni fijasko, a novi Wolverine dosadan.

( Da Django Unchained nije pušten u promet samo 6 dana pre početka 2013. tako da spada u filmove iz 2012. nezavisno od toga što ga je ceo svet odgledao 2013. taj film bih bez razmišljanja stavio kao najbolji.)

Poslednja izmena:
enders game... uh koliko je malo tom filmu falilo da bude ubjedljivo najgori film koji pogledah iz ove godine.. Ovako je jedan od najgorih
Gotivim klinca što je glumio u The Boy in the Striped Pyjamas pa sam bio blagonaklon prema ovom filmu plus što volim vanzemaljsku tematiku,da ima nešto specijalno,nema !Danas sam ga komentarisao na Gledali... Obrazložili... Ocenili...

Gotivim klinca što je glumio u The Boy in the Striped Pyjamas pa sam bio blagonaklon prema ovom filmu plus što volim vanzemaljsku tematiku,da ima nešto specijalno,nema !Danas sam ga komentarisao na Gledali... Obrazložili... Ocenili...

Gotivan je Asa i dosta dobro glumi, "Ender's Game" nisam gledao, ali pored ''The Boy in the Striped Pyjamas'', i ''Hugo'' mu je odličan film.

Što se tiče teme, ''Rush'', ''Captain Phillips'' i ''Prisoners'' svakako, mada nisam ''sve'' (o kojima se dosta govori) pogledao.

Mislim da je Mafijašević otvorio istu temu pred kraj 2013.
Tražio sam ali nisam našao pa mi pade ideja,interesuju me više filmovi koji su nekako ostali po strani nepravedno da ne kažem Underground,za navikane oscarovce toliko nisam zainteresovan...Ti gledaš brzinom munje,ubaci svoju listu za prošlu godinu.Moja nije konačna!

Poslednja izmena:
Tražio sam ali nisam našao pa mi pade ideja,interesuju me više filmovi koji su nekako ostali po strani nepravedno da ne kažem Underground,za navikane oscarovce toliko nisam zainteresovan...Ti gledaš brzinom munje,ubaci svoju listu za prošlu godinu.Moja nije konačna!

Sviđa mi se ideja.Bilo je dosta dobrih "underground" filmova koji naprosto vape da se o njima nešto napiše,a ova godina je bila prilično plodna.Nažalost kao i uvek negde oko decembra se spiče "veliki" filmovi za onu sramnu instituciju, onaj hram idolopoklonstva zvanu The Academy Awards tj. Oskar.Ni moja lista nije konačna.

Ceremonija dodjele Oskara koja će se ove godine održati 86. put, zakazana je za 2. mart.Do tada imam fore da pogledam sve,jedino je Gravity na mojem skromnom spisku za sada
Nominacije izgledaju ovako:
Za najbolji film

12 Years a Slave
American Hustle
Captain Phillips
Dallas Buyers Club
Gravity
Her
Nebraska
Philomena
The Wolf of Wall Street

Najbolji glumac