Ovde ima barem 3 pevačice za koje bih glasala .... Nada, Bisera, Ivana Negativ.
I posle kraćeg razmišljanja, glasala sam za Nadu. Da postoji opcija višestrukog glasanja, svakako bih uvrstila i Ivanu. Sjajna je.
Ljudi, jeste li vi imali prilike da čujete Nadu Knežević?
Nada Knezevic je sjajna. A ne znam da li ste slusali Nadu Pavlovic. To je tek savrsenstvo glasa, samo sto ona gotovo nikad nista nije snimila. Peva u jazz klubovima sirom Evrope sa Djukom Elingtonom i Lerijem Korijelom. Na zalost, srpskoj publici je slabo poznata.
Ja sam stanovista da mi zaista imamo dobre vokale, cak i u folk muzici ima jako dobrih pevacica. Ali, Krstarica dozvoljava maksimum 15 predloga u anketi, a ja sam pokusao da iz perioda od 50 godina izdvojim 15 najupecatljivijih, najspecificnijih glasova... Na zalost, kao sto rekoh, izostale su neke dobre pevacice. A neke, iskreno, nisam stavljao zbog predrasuda koje forumasi imaju prema folk muzici. Iako svi koji se bave muzikom, znaju npr. da Ana Bekuta ima, pored Merime Njegomir najveci repertoar i da je pocela pevajuci evergreen i neke jazz standarde. Ali, kad bih stavio Anu Bekutu, niko joj ne bi dao svoj glas....