Muzika iz naših krajeva ima posebnu dušu, od nezaboravnih rok albuma do hitova narodne i pop muzike. Ali pitanje svih pitanja glasi:
Koji je najbolji domaći album svih vremena?
- Da li je to legendarni "Čokolada" od Idola, nešto iz arsenala EKV-a, Bajagin "Instruktori", ili možda "Riblja Čorba"?
- Ako ste ljubitelj narodne muzike, da li je to nešto od Šabana Šaulića, Miroslava Ilića, ili možda Lepa Brena?
- Koji album biste poneli na pusto ostrvo i zašto baš taj?
Podelite svoje mišljenje, omiljene pesme sa tog albuma i kako vas je taj album obeležio. Možda se nećemo složiti, ali sigurno ćemo otkriti mnogo dobre muzike!
Ova tema je prilično nezahvalna za razmatranje jer može i hoće nadvladati subjektivno, a dobre muzike je bilo na izvoz na prostorima koje i dan-danas svojatamo čak i ako nismo bili rođeni i doživeli nimalo te već daleke stvarnosti, a pravi znalci za te zimzelene muzičke snage su sada duboko u petoj ili šestoj deceniji života i malo njih će pisati sa namerom da dočara pravo i važno u toj muzici.
Riblja čorba?! Naravno! Bajaga i Instruktori?! Naravno. EKV??? Podrazumeva se! Električni Orgazam? Plavi Orkestar? Vatreni Poljubac? Parni Valjak? Haustor, Babe, Galija, Zdravko Čolić, Dino Merlin, Bijelo Dugme, Valentino, Đorđe Balašević? Sve legendarno, a dosta toga nenabrojano!
To znam i ne merim, ali neko stručniji bi možda uspeo.
Bilo je divno, ali je slutilo na eskalacije koje su se i desile.
"Slušaš narodnjake??? Kako je to bezveze i velika sramota. Nemoj u leksikon više Ljubu Aličića ili Šemsu, nego budi cool, piši Acu Lukasa i Kafanu na Balkanu!"

Trivia-Interesantno mi je da sam u prvi mah pomislila kako bih na tom pustom ostrvu podrazumevano provela podosta vremena!
Koliko volim Dina Dvornika, nisam odolela pa sam mu posvetila temu i naređala sigurno 90% njegovih pesama, pa bih na pustom ostrvu slušala upravo to.
"Tebi pripadam", i "Ljubav se zove tvojim imenom" su sa prvog albuma iz 1989. i moje omiljene pesme, ali Big Mamma(1999) mi je odličan album kompletno sa krunom "Dan bezbrižan".
Obzirom da je poživeo kratko, čitav njegov opus doživljavam kao fantastično životno ostvarenje i jednu jedinstvenu celinu, a za najbolji album na prostorima...
trebalo je napraviti neko glasanje i legitiman izbor, jer će retko ko biti objektivan i dobro izmeriti koji je to. Možemo da vidimo koji je bio najprodavaniji, npr., ali najbolji... teško je to reći a ne zbuniti se i želeti da se iskaz promeni više puta.
Razmišljam o omladini i muzici koju slušaju. Razmišljam i o sebi koja sam prevagnula na BTS i tamo nešto skroz strano i daleko, i pitam se ima li još neke dobre muzike ovde ili se iscedilo i stalo sve na jeftino i jadno afektiranje na zadate teme?