Da ti pravi kazem, uopste mi nije jasno zasto se Vista proglasava za neki OS koji je ono, NAJ....
Za prosecnog korisnika, u kakve ubrajam i sebe, nista nema specificno osim sto vise sljasti a mnogo vise zayebava.
maltene nijedna stvar se ne moze startovati a da te ne pita paranoicni OS, da li to hocu da doazvolim... Pa mogli su barem da naprave neki vid AI, pa da OS uci i pamti ili slicno. Mora da se to moze iskljuciti ali ne znam za sada gde.
Cak mi ne dozvoljava da kao administrator snimim neki fajl na C:\
A jedva sam nasao nacin da mogu sa XP na mrezi da mapiram disk na Visti..
To gde je sta je takodje posbena prica. Maltene iste opcije ima ali su naravno ili rascepkane na vise novih ili smestene negde gde samo pukom srecom natrcis na njih.
Sve u svemu, cak mislim da nije ni kompatibilnost neki problem, jer sve sto sam za sada instalisao, radi, bez upotrebe kompatiblnosti sa XP ili slicno.
Zanimlijvo mi je jedino sto Netmeeting ne radi uopste.
medjutim primenio sam trik.
Instalacioni fajl za netmeeting 3.01 sam snimio na Desktop. Zatim sam mu promenio kompatibilnost da radi pod sistemom "NT 4.0 Service pack 5" Tako sam jedino mogao da startujem setup. Nakon instalacije NetMEetinga, morao sam da mu namestim da takodje radi pod kompatibilnoscu "NT 4.0 Service pack 5". Sve radi ali nema zvuka. Mogu da vidim sharovan folder sa XP masine ali ne mogu da omogucim sharimng sa Viste. Opcija je Disabled...
Sve u svemu nista spektakularno. Mnogo je na primer veci "kvantni skok" bio prelazak sa Win98 jna XP - mnoooooooooogo veci...
Sve u svemu zakomplikovali do zla boga a ne viidm neke posebne vrednosti uopste, osim sto sam mroao da puknem $1000 da bi masina sigurno mogla sve sto treba u buducnosti da na njoj testiram a da ne secka ili zabaguje...