Najbolje se živelo za vreme Tita

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:hahaha:Ma lažu.Nije postojala.Ne,ne.:mazi:

Naravno da nije... nisam ti ja kriv što si neuk pa vjeruješ Bulajićevim filmovima...

- - - - - - - - - -

Naravno i sovjeti.Ali kada uzmemo u obzir svo trajanje rata gde su fašisti morali na ovim prostorima držati daleko veće snage nego što bi morali da nije bilo partizana mislim da su partizanske jedinice i Tito daleko zaslužniji nego sovjeti.

hahaha

- - - - - - - - - -

A ne, ne, najvise je doprineo "antifasiata" Draza....

Likvidirao je 1 i 1/2 Nemca u 4 godine rata ....:hahaha:

Njegova zaskuga u ospobodjenju je bila EPOHALNA.

Zato ce ga rehabilitovati. :aha2:

Nebitno koliko je likvidirao Njemaca... nije ih ni Tito likvidirao mnogo više...
 
Naravno da nije... nisam ti ja kriv što si neuk pa vjeruješ Bulajićevim filmovima...

- - - - - - - - - -



hahaha

- - - - - - - - - -



Nebitno koliko je likvidirao Njemaca... nije ih ni Tito likvidirao mnogo više...

Ma nije ni Crvena armija.

Sami su se samoubili.

Vidis kako vi cetnici sve znate, a opet ste pola veka biuli zakopani tamo duboko ispod kamenna...

I OPET CETE BITI kad vam ne rehabilituju vodju-zlocinca!
 
Naravno i sovjeti.Ali kada uzmemo u obzir svo trajanje rata gde su fašisti morali na ovim prostorima držati daleko veće snage nego što bi morali da nije bilo partizana mislim da su partizanske jedinice i Tito daleko zaslužniji nego sovjeti.

Које су то снаге и где држали партизани? Пази, филмови Вељка Булајића не могу да буду одговор. :)
 
born_in_yu_tees-r01cde2e74667474284f53e5b8d837d36_f0yqz_1024.jpg


- - - - - - - - - -

 
Једина жива жена са Орденом народног хероја, добитница медаље Владимира Путина, жели да врати Титов споменик у Ужице до овогодишњег Дана победе

Нема тог важнијег бојног поља у Другом светском рату на којем се Даница Милосављевић,једина жива жена са Орденом народног хероја, није истакла храброшћу и сналажљивошћу од када се, као шеснаестогодишњакиња, на територији ослобођеног Ужица 1941. прикључила СКОЈ-у. Али она поручује да,ни седам деценија после победе војске у којој јуришала на бункере и митраљезе, није завршила своју борбу, а повела ју је у истом граду у којем је почела.

Иако је на прагу десете деценије живота, подигла је глас и организовала иницијативу да се споменик Титу до овогодишњег Дана победе врати на Трг партизана у Ужицу, одакле је 1991. године склоњен у музеј.

– У земљи где се данас поново толико прича о антифашистичкој традицији и где се 20. октобра прави војна парада каква је била прошле јесени, скулптура онога ко је повео ту борбу и даље је скривена у неком ћошку. То је супротно здравом разуму. У којој то држави на свету има? Свако би нам се смејао. Док Руси одликују наше борце за седам деценија победе над фашизмом, ми кријемо Титов споменик – поручује Дана Милосављевић, којој је недавно додељена медаља руског председника Владимира Путина „Седамдесет година победе у Великом отаџбинском рату 1941–1945”.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Moj-mars-od-Uzicke-republike-do-borbe-za-Titov-spomenik.sr.html
 
Alija Sirotanović: Srce, ruke i lopata jedne od najvećih legendi SFRJ

Za tačno nedelju dana navršava se 25 godina od smrti jedne od najvećih ikona nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Tog 13. maja 1990. preminuo je najčuveniji rudar svih vremena s ovih prostora - Alija Sirotanović

Alijina brigada je 24. jula 1949. počela sa obaranjem rekorda u Jami 1 koja je bila poznata kao Rov vojvode Putnika. Predsednik komisije koja je kontrolisala rad objavio je:


„Alija Sirotanović je, sa svojih osam komorata, za osam sati rada iskopao 152 tone uglja (253 kolica), prebacio normu za 215 odsto, srušio dotadašnji rekord Stahanova za 50 tona i postigao svoj svetski rekord u iskopu uglja.“


Alija je u rudniku bio kopač i njegov alat je bila pneumatska bušilica, a znao je raditi i sa dve u isto vreme. Alija je celi radni staž proveo u istom statusu - rudar-brigadir, a otišao je u penziju sredinom sedamdesetih.


Nakon ovoga, Josip Broz Tito susreo se sa Alijom, a junak ovih prostora nije prihvatio za sebe i svoje ljude nikakav novac, povlastice... Tražio je samo veću lopatu. Lopata je napravljena baš onakva kakvu je i tražio i nazvana je "Sirotanovićka".


Iz priča koje su ostale iza ovog čoveka saznajemo da je živeo skromnim životom. Jedne prilike, Josip Broz Tito hteo je da nagradi ovog vrednog komorata. Rečeno mu je da izabere bilo koji automobil, cena nije bitna, platiće Maršal... Alija se odlučio za "Zastavu 750", popularnog "fiću". Nakon toga, Aliji je ponuđen stan u centru Breze, međutim Sirotanović je to odbio uz molbu da se isti dodeli nekome drugom, jer njemu ne treba.
 
Kakvim lažim,a i izbušenim balonom se vi tešite, a uništili ste državu. :fdlan:

:ok:

Prosto da se čovek zapita ZAR IH BAR MALO NIJE SRAMOTA?

Ja ponekad priupitam jednog ovdašnjeg nekadašnjeg poznatog komunistu ''stidiš li se DRUŽE ''?

A on veli da nema zašto...Pa kako nemaš,izdao si i ideju i vođu?Džaba ste se zaklinjali i plakali ,skrenuli ste sa ''titovog puta''.

Jel' vam ostavio u amanet ''da čuvate bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svog,da čuvate samoupravljanje i ostale tekovine noba,bla bla itd...''?

A vi,šta ste učinili?

Naprasno jedno jutro osvanuste kao socijalisti??Pa kako majku mu,tolike godine tvrdokorni komunisti onda odjednom više niste??

Nećete više na grobove ''drugova'' stavljati daščurinu sa petokrakom??Počeste da ''bojkotujete proizvode iz Slovenije i Hrvatske''?

Umesto da gajite i negujete ''bratstvo i jedinstvo'' koje doduše i jeste postojalo samo u vašim ispranim mozgovima vi počeste da mobilišete ljude za nekakav rat za SFRJ??

Pa zar da pucaju ljudi na svoju braću??

I ''testerašima'',pardon drugovima šiptarima vi ukidoste autonomiju koju im je broz dao?Izdadoste njegove napore da otcepi Kosovo od Srbije??

A znate da je tita jelte voleo i podržavao ceo svet i sve velike sile...normalno je da će podržati njegove napore da ostvari ''tisuljećni hrvatski san'' i protera i pobije Srbe iz Hrvatske,odvoji Kosovo od Srbije,razbuca državu po ''avnojevskim granicama'' koje su on i čifutin crtali na kafanskom stolnjaku?

Uspeo je čak i da ''proizvede'' neke nacije koje pre njega nisu postojale a vi ste to aplauizima pozdravljali...

Toliko se taj broz naradio da vam objasni da ne treba da budete Srbi a vi odjednom ne htedoste više da budete jugosloveni??

Komunisti sram vas bilo...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top