Najbolja zemlja za zivot po vama van Evrope

Najbolja Vanevropska zemlja za zivot

• Ukupno glasova
    19
Dugo sam se lomio da li da ostanem u NZ ili da se vratim u Nemacku.
NZ je bolji zbog klime i mnogo su ljudi opusteniji.
Sa druge strane, nema zdravstveni i skolski sistem dobar kao u Evropi.

Ali glavna mana je udaljenost od svega.
Mnogo je daleko.

Novi Zeland je samo za one koji su resili da odu i da ostanu tamo. Svako putovanje zahteva preozbiljno planiranje.

A Evropa: za 2-3h avionom sam od mog mesta udaljen do svake bitne tacke u Evropi. To mi je, sada, nezamenjivo 😎
Pa da, na malom mestu kocentracija bukvalno svega: od skijališta do predivnih plaža, da ne nabrajam, znamo

Jeste, to je tako dok sediš u svojoj sobi i zamišljaš svet spolja 😏
U realnosti, ta uzvišena „civilizacija“ nije sposobna da nauči jezik, nađe dobar posao, češe jaja po kafićima i razglaba kako da ostane duže na socijalnoj pomoći…
Sad ga pretera .Nije sve u poslu,covek samo preko muke moze da dodje do spasenja.Ako si se najeo snikersa i hamburgera,tebi je jedini cilj u zivotu da pojedes sto vise dok ne umres.

Pa da, na malom mestu kocentracija bukvalno svega: od skijališta do predivnih plaža, da ne nabrajam, znamo

Pazi, i na juznom ostrvu imas skijanje i plažu udaljene na 4h voznje :)
Jedan ludak od drugara je u istom danu skijao, i spustio se paraglajderom do plaže i okupao se :D

Novi Zeland je magičan. Ali nisam mogao da se odmaknem od utiska da sam na kraju sveta, da nema dalje i da su mi svi bliski daleko, iako su ljudi na NZ jako otvoreni i prihvacen sam bio kao da sam rodjen tamo.

Mozda jer sam u tridesetima otisao tamo, a vec sam u Evropi bio izgradio zivot, i zapoceo vezu sa sadasnjom suprugom.

Da sam otisao u dvadesetima, verovatno bih ostao tamo.

A Evropu baš volim, to je moja kuća 😊

kim jong un GIF

Back