Ja sam dosta neupućen u ovo, pa sam htio da pitam:koja je po vašem mišljenju najbolja borilačka vještina za samoodbranu. Neću profesionalno da se bavim, nego ako neko bude dirao moju malu, mene..
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa realno aikido je cista vestina samoodbrane... Eto npr. to...Slavik:Pa ajde ljudi, zar niko nema nijedan savjet. Kung fu možda?
Nece biti "akcije" jer je vec svima dozlogrdilo da se svadjaju oko toga.. izmedjuostalog i meni, ali eto naveo sam to kao primermilosmalic:Pocinje akcija :-)
Da vidimo ko ce sad da pocne da pljuje po realnom, pa podmetne tradicionalni aikido. Pa nastaje haos...
milosmalic:Jugoslovenka, jesi li bila nekad u (ne)prilici da vidis neku od te dve vestine na delu na ulici. Znaci ne u sali nego u opasnoj guzvi?
Licno sam ucio aikido (mereno u godinama), i taekwondo (manje od godine), i da pocinjem iz pocetka ne bih kao "resenje pitanja samoodbrane" odabrao ni jednu ni drugu. Kao rekreaciju, sport, druzenje i iz zdravstvenog aspekta svakako bih.
Moj ti je savet da nadjes vestinu koja se lako uci i savladava, koja je vrlo prakticna itd. Mislim da je najbolje da odes bas na neke treninge samoodbrane a da zabatalis vestine...Slavik:Pa u uličnim tučama najbolje pomaže slomljena boca. A šta mislite za kung fu?
covek je lepo rekao...milosmalic:Jedan od najvecih problema domace "scene" kad pricamo o samoodbrani je to sto je prodaju ljudi koji imaju iskustvo samo u sali u kontrolisanim uslovima.
Kad se na to dodaju ljudi koji dolaze u te sale da bi kupili fantaziju "samo dishi kako ti pokazem i bacaces ljude oko sebe", a ne da bi im neko otvorio oci...
Dobijemo situaciju gde se na osnovu poluznanja, neproverenih znanja i gledanja filmova pricaju a bogami i rade raznorazne gluposti. Cak ni to nije problem, problem je sto su to neprimenjive gluposti koje nekome mogu da ugroze zivot kada umisli da moze da izvede nesto sto mu je veliki majstor prodavao na kasicicu.
Iskusni ljudi iz odredjenih struktura policije i vojske, redari u diskotekama, telohranitelji... to su ljudi koji znanja iz borilackih vestina u kombinaciji sa iskustvom mogu da upakuju u neko korisno gradivo samoodbrane za ulicu. Izmedju ostalog, postoje i odredjene vestine, to jest sistemi treninga koji su nastali bas na taj nacin. Necu da poturam ono sto ja treniram, uzecu za primer Krav Maga, pa i EFS koji razvija nas covek. I opet ni jedna od ovih nije "najbolja vjestina samoodbrane", to je samo gradivo, a do djaka je ostalo.
Jugoslovenka:Ma ja u suštini volim sve borilačke sportove...tako da svi smo pomalo u pravu...
Miloše, i ja takođe znam za primere kada su jako dobri poznavaoci veština dobili batine u RL, ali poznajem i onu drugu stranu. Sve je to individualno, i sve zavisi od same osobe....
Koliko pričamo o ovome, već smo se mogli negde sastati pa vežbati zajedno..
Pozz
sport_and_sport:Pa mogli smo izvjezbati par tehnika biraj mesto
Jugoslovenka:Oho evo ga već jedan kanditat...moraćemo se nešto dogovoriti...
Jel neki određen sport u pitanju ili ćemo onako da pređemo sve po malo????
sport_and_sport:Pa moze sve pomalo ali ja ipak volim najvise hrvanje
milosmalic:Jugoslovenka, jel ti trazis partnera za trening ili sex?
Hehehe, show