Najbolja vezba za biceps???

• Začetnik teme Začetnik teme Gocky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gocky

Zainteresovan član
Poruka
160
Pozz svima...Zanima me koja je vezba najpogodnija za biceps,tj.dobri i vidljivi rezultati povecanja ovog dela ruke??? Da li postoji neka vezba koja se moze raditi u sobi,za biceps???I koje se sprave koriste za tu vezbu ???

Pa dvoruchni teg, ono klasichno savijanje... to ti je osnovna vezba za biceps.

... i skotova klupa, skotova klupa je mama... to radish sa onom savijenom, ez shipkom.

Posle toga eventualno mozesh da opikash izolaciju da dopumpash i to ti je...

Nego, malo ti je glupo samo biceps da radish... radi celo telo ako mozesh, tako je najpravilnije... :)

LJUDI POLAKO POLAKO,

JEL IMATE LI VI PREDTSAVU STA SVE PRICATE!

JOS MLO CE DA SE SETITE I DA MUSKULUS MAXIMUS GLUTEUS IMA ULOGU ZA BICEPS...

SAD CE DA DODJE COBI DA VAS RASTERA SA TEME....:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

p.s. Meni je Skotova klupa i dvorucni pregib sa E sipkom (ona malo kriva) MAMA!
I to jos kad podesim lepo visinu naslona za ruke prilagodjenu meni (vrlo vazno)
Tu radim 50kg + sipka u zadnoj seiji i to kad uradim posle mogu da radim bilo sta za biceps, ne bitno ali bez ove vezbe i velikih tezina na prvoj vezbi ne bih nista napravio....

To je kao oces da radis grudi a ne radis bendz, ili ga radis u zadnjoj vezbi sa malim tezinama

I jos jednom nema tu najbolje vezbe, kao jedna deluje bices Svarceneger ako radis ovo a ona ne delujes bices nikakav.....
TO NE POSTOJI DECO!

Pre ce biti kakva ti je genetija, ISHRANA i suplementacija nego kakva i koja vezba...

VEzbe su vezbe i svaka ima svoju funkciju - SUPERSERIJE DA DAS MAXIMUM, izmetrijske vezbe da izolujes posebno samo jedan misic, pumpajuce vezbe da se pri kraju treninga kada nemas snage dopumpas i maximalno "iscepas" misic, probijajuce serije sluze ne toliko za velicinu misica koliko za SNAGU MISICA i rade se 6 max 8 ponavljanja itd....

Znaci svaka vezba i svaka sprava ima svoju neku funkciju za misic i napredovanja....Dele se na osnovne specificne, teze, lakse i sl ALI NEMA TU BOLJIH I GORIH!
SVE TREBA!
STO VISE ISPOGADJAS BILO KOJI MISIC PA I ICEPS SA STO VISE RAZLICITIJIH VEZBI I IZ RAZLICITIH UGLOVA ON CE BRZE RASTI, JER VREMENOM MISICI SE ADAPTIRAJU NA TERET I POKRET I ONDA DOLAZI DO STAGNACIJE....
Zato ja npr stalno menjam teretane - u svakoj su malo drugacije sprave i malo drugacije te pogodi - uvek kad se upisem u novu teretanu prvih mesec dana su mi najvece upale a posle sve manje i manje....

I za kraj, pusti biceps...Ja prirodno imam ogromne bicepse , tj ruke uopste....a ramena sam nekada imao mala i uska......Nije to to, POTREBNO JE RADITI SVAKI MISIC ALI BAS SVAKI CAK I PODLAKTICU (RETKO KO JE RADI I CUDE MI SE U TERETANI KAO STO TO RADIS STA CE TI) I VRATNE MISICE!

Ma koji sklekovi... time em necesh sigurno lepo pogoditi bash biceps poshto radi josh partija, a kao drugo ako ocesh masu i snagu o5 morash da kupish tegove da kacish na sebe kada probijesh brojku od 10 sklekova...

Isto i sa zgibovima... chim mozesh vishe od deset, navikne se mishic i to je to... ako ne povecash opterecenje (tegom) nema rasta...

Znachi, tegovi, samo tegovi, tegovi su mama.

tumblr_l4u05dcl2d1qc30fq.jpg

:idea:

p.s. Meni je Skotova klupa i dvorucni pregib sa E sipkom (ona malo kriva) MAMA!
I to jos kad podesim lepo visinu naslona za ruke prilagodjenu meni (vrlo vazno)
Tu radim 50kg + sipka u zadnoj seiji i to kad uradim posle mogu da radim bilo sta za biceps, ne bitno ali bez ove vezbe i velikih tezina na prvoj vezbi ne bih nista napravio....

U svaka chast tebra... ja u prvoj radim 30 kg plus shipka i uopshte mi nije lako... u poslednjoj 20 kg + shipka... i tu vec posle 4-5 serija tih toliko snage izgubim (dobro, pre toga radim grudi ali svejedno) da na pregib stavim po 2,5 sa strane na olimpijsku i to je to... a tu poslednju seriju chak samo sa shipkom... ali stvarno kada vidim nekoga da na skotovoj stavi (i na prvoj, a kamoli na poslednjoj seriji) dva po deset i jedan od pet sa strane to je je*eno impresivno!

+ josh ako si natural... stvarno ne ostaje choveku nishta da kaze kad to vidi osim... vau.

Poslednja izmena:
[Ne_Vazim_Se];15984344:
U svaka chast tebra... ja u prvoj radim 30 kg plus shipka i uopshte mi nije lako... u poslednjoj 20 kg + shipka... i tu vec posle 4-5 serija tih toliko snage izgubim (dobro, pre toga radim grudi ali svejedno) da na pregib stavim po 2,5 sa strane na olimpijsku i to je to... a tu poslednju seriju chak samo sa shipkom... ali stvarno kada vidim nekoga da na skotovoj stavi (i na pravoj, a kamoli na poslednjoj seriji) dva po deset i jedan od pet sa strane to je je*eno impresivno!

+ josh ako si natural... stvarno ne ostaje choveku nishta da kaze kad to vidi osim... vau.

Hvala!
Pa ja uvek u zadnjoj seriji radim najvise - prva onako do 15 ponavljanja za zagrevanje, druga vec onako jaka 10, treca e tu je vec dosta tesko i zadnja - 8-10 ponavljanja maximum!
Ladno posle toga mogu da odem kuci i da ne radim nista vise, misic je iscepan, ali onda idu pumpanja da ga bas dibiduz razbijem!
I kad zavrsim trening ne mogu da se umijem koliko se naduli bicepsi jednostavno ne mogu ruke da priblizim licu hahaha
Ja stavljam 5 ploca po 5 kg sa obe strane na E sipku, nekako mi psihicki lakse kad naredjam manje ploce.....
Stavim koliko god moze da stane a moze samo 5 ploca da stane od po 5 kg hahahhah

Jesam natural mada opet uzimam whey samo posle treninga u radnim danima e sad za nekog to nije natural za nekog jeste jer je to hrana, ali da se razumemo da vezbas i da dizes nesto ilole vece i izgledas vece od drugih a da "normalno" zivis i da se "normalno" hranis NECE DA MOZE.....To su price za malu decu!
Ovo pod navodnike sam stavio namerno jer je ironicno jer upravo to sto vecina radi i zivi je nenormalno ali oni pricaju za nas da smo kao ludi i da se tripujemo i da zivimo "nenormalno" itd...

Ma natural si, to je natural to je hrana, samo ko radi steroide nije natural... aha znachi ti radish obrnuto... pa dobro kul je to kad si pro a ja poshto sam pochetnik josh uvek ne mogu tako jer izgubim dosta snage... imam nekog druga shto radi skotovu sa po 20 sa strane... i zver je samo takova... mogu misliti tek ti koliki si :D ... e a koliko na benchu radish i ni militari presu?

Pa da, a tek nece da moze bez tegova... ajde shto se tripuju neki da ce da budu ogromni od 10 sklekova i dva obroka dnevno... nego shto se josh i bune kad im kazesh da to nece moci bash tako... pa da, bash tako, to nije nenormalno nego jhe nenormalno da jedesh jednom dnevno i to neki obrok za ptice i nikada ne dignesh nishta teze od olovke... e to je nenormalno...

[Ne_Vazim_Se];15984315:
Ma koji sklekovi... time em necesh sigurno lepo pogoditi bash biceps poshto radi josh partija, a kao drugo ako ocesh masu i snagu o5 morash da kupish tegove da kacish na sebe kada probijesh brojku od 10 sklekova...

Isto i sa zgibovima... chim mozesh vishe od deset, navikne se mishic i to je to... ako ne povecash opterecenje (tegom) nema rasta...

Znachi, tegovi, samo tegovi, tegovi su mama.

tumblr_l4u05dcl2d1qc30fq.jpg

:idea:

Mama
arnie-gets-old.jpg

Pa sta sad si ti kao frajer kao a? Kao zavukao si nam svima nama sto dizemo tegove jeli???

Ti si covece stavio slike coveka od 25 i 125 godina!!!!!
Sta si mislio da ce da izgleda tako i posle smrti na onom svetu????

A ja se kladim da sa ovom drugom slikom ipak bolje izgleda od 80% ljudi njegovih godina!
Sta je ovde lose?? Malo se stomak otromboljio a nema ogromne stomacine i malo se grudi spustile...Ali gledaj rame i dalje se vidi definicija!

Najveca fora je da on moze za 3 meseca da se vrati u formu da izgleda extra, ne bas kao sa prve slike to mu je vrhunac ali da izgleda extra to moze!

A TI CES I DALJE DA BUDES SLEPAC I TAKAV CE DA I UMRES!

I sta se vise vatate za slike Svarcija kad je povredio nogu i nije vezbao i bavio se politikom covek?
Pa znas li koliko je on star?
On kad je bio ovakav na prvoj slici ti si bio , tj tvoj cale je bio u moodima tvog dede a ti nisi postojao ni kao spermatozoid, i ti se sad nasao klinjos da ismejavas jednog dedicu, VRHUNSKOG SPORTISTU!
Svarci je posle umetnosti i sporta zapoceo politiku i od anonimusa iz Austrije postao CUVENI SPORTISTA GLUMAC I GUVERNER KALIFORNIJE EJ BRE!
A sta si ti postigao u svom bednom zivotu???
Najveci domet bi ti bio da budes djubretar u kaliforniji!
Znaci kad vidis ove slike da kleknes da se poklonis pa tek onda nesto da pricas i mislis!

Pozz svima...Zanima me koja je vezba najpogodnija za biceps,tj.dobri i vidljivi rezultati povecanja ovog dela ruke??? Da li postoji neka vezba koja se moze raditi u sobi,za biceps???I koje se sprave koriste za tu vezbu ???

Da bi imao lep i veliki izgled nadlaktice moraš da vodiš računa i o tricepsu. Konkretno za biceps i biceps brahialis (on ti daje onaj lep debeo izgled bicepsa) ja sam radio sledeće vežbe:
1. Stojeći pregib sa EZ šipkom podhvat - biceps
2. Pregib na kosoj klupi sa EZ šipkom podhvat - biceps
3. Naizmenični pregib sa bućicama - biceps
4. Pregib sa bućicama na kosoj klupi - biceps
5. Koncetracioni pregib - biceps
6. Stojeći pregib sa EZ šipkom nadhvat - brahialis
7. Uski zgibovi (u širini ramena) podhvat - biceps
8. Uski zgibovi (u širini ramena) nadhvat - brahialis

Naravno ne sve u jednom treningu, nego sam kombinovao po 2-3 vežbe po treningu. I jako ti je bitno da biceps doguraš do granice bola tj. da dobro zapeče.

Znači čoveče hvala ti na ovako detaljnim podacima,naravno hvala i ostalima sto su se potrudili..... Jos samo jedno pitanje ima li neko sematski prikaz svih ovih vežbi ili bar neke od njih ??? Mnogo bi mi značilo jer ne razumem bas sve ovde gore ispisano ??? pozz

Back