LJUDI POLAKO POLAKO,
JEL IMATE LI VI PREDTSAVU STA SVE PRICATE!
JOS MLO CE DA SE SETITE I DA MUSKULUS MAXIMUS GLUTEUS IMA ULOGU ZA BICEPS...
SAD CE DA DODJE COBI DA VAS RASTERA SA TEME....

p.s. Meni je Skotova klupa i dvorucni pregib sa E sipkom (ona malo kriva) MAMA!
I to jos kad podesim lepo visinu naslona za ruke prilagodjenu meni (vrlo vazno)
Tu radim 50kg + sipka u zadnoj seiji i to kad uradim posle mogu da radim bilo sta za biceps, ne bitno ali bez ove vezbe i velikih tezina na prvoj vezbi ne bih nista napravio....
To je kao oces da radis grudi a ne radis bendz, ili ga radis u zadnjoj vezbi sa malim tezinama
I jos jednom nema tu najbolje vezbe, kao jedna deluje bices Svarceneger ako radis ovo a ona ne delujes bices nikakav.....
TO NE POSTOJI DECO!
Pre ce biti kakva ti je genetija, ISHRANA i suplementacija nego kakva i koja vezba...
VEzbe su vezbe i svaka ima svoju funkciju - SUPERSERIJE DA DAS MAXIMUM, izmetrijske vezbe da izolujes posebno samo jedan misic, pumpajuce vezbe da se pri kraju treninga kada nemas snage dopumpas i maximalno "iscepas" misic, probijajuce serije sluze ne toliko za velicinu misica koliko za SNAGU MISICA i rade se 6 max 8 ponavljanja itd....
Znaci svaka vezba i svaka sprava ima svoju neku funkciju za misic i napredovanja....Dele se na osnovne specificne, teze, lakse i sl ALI NEMA TU BOLJIH I GORIH!
SVE TREBA!
STO VISE ISPOGADJAS BILO KOJI MISIC PA I ICEPS SA STO VISE RAZLICITIJIH VEZBI I IZ RAZLICITIH UGLOVA ON CE BRZE RASTI, JER VREMENOM MISICI SE ADAPTIRAJU NA TERET I POKRET I ONDA DOLAZI DO STAGNACIJE....
Zato ja npr stalno menjam teretane - u svakoj su malo drugacije sprave i malo drugacije te pogodi - uvek kad se upisem u novu teretanu prvih mesec dana su mi najvece upale a posle sve manje i manje....
I za kraj, pusti biceps...Ja prirodno imam ogromne bicepse , tj ruke uopste....a ramena sam nekada imao mala i uska......Nije to to, POTREBNO JE RADITI SVAKI MISIC ALI BAS SVAKI CAK I PODLAKTICU (RETKO KO JE RADI I CUDE MI SE U TERETANI KAO STO TO RADIS STA CE TI) I VRATNE MISICE!