Najbolja ulicna hrana u NS

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
41.053
Dosao sam u Novi Sad posle skoro dve decenije, nisam mogao da prepoznam grad, ko Nju Delhi, ali naopacke, to je druga tema.
Sa mojim jatakom sam isao da jedem po Novo Sadu. Ja inace jedem samo namirnice biljnog porekla , zbog zdravlja. Probao sam neke bureke sa zeljem, pecurkama...to je preslano, a burek sa jabukama , nema jabuka, nego neki zele, i to preslatko,
Kaze meni moj jatak ajde idemo do ''zdrave ulicne hrane''. Odemo mi ono neki mali kiosk, I sv je samo biljnog porekla.
Krenuo sam sa hamburgerom, fantazija, nije slan ( posto i u veganskim restoranima znaju da zasole to je sada kao in ). Pricao sam sa tom zenom sto radi, kaze sve prave homemade, imaju sve od kuvanog, pecenog, supe, paste, kolace....Nije tako ni skupo, kada se poredi sa drugim mestima,
Odusevio sam se sa tim mestom, sto bi rekli Amerikanci - WOW, isao sam svaki dan da jedem tamo.
202a.jpg

202b.jpg

203.jpg

203a.jpg

204.jpg

Moj jatak mi je predlozio da idemo u jedan kineski restoran kod Futoske pijace, jeo sam tofu sa povrcem, jako dobro. Inace to drze muz i zena Kinezi, mladi ljudi, ona uzima narudzbine i sluzi, a muz pravi carolije u kuhinji, jako je cisto i nje skupo. Ona zna srpski, zna je ovaj moj jatak sela sa nama ( pred fajront ) , pricali o svemu i svacemu, jako prijatno.
304d.jpg

Tako da cu i ove godine da dodjem u NS...

Dosao sam u Novi Sad posle skoro dve decenije, nisam mogao da prepoznam grad, ko Nju Delhi, ali naopacke, to je druga tema.
Sa mojim jatakom sam isao da jedem po Novo Sadu. Ja inace jedem samo namirnice biljnog porekla , zbog zdravlja. Probao sam neke bureke sa zeljem, pecurkama...to je preslano, a burek sa jabukama , nema jabuka, nego neki zele, i to preslatko,
Kaze meni moj jatak ajde idemo do ''zdrave ulicne hrane''. Odemo mi ono neki mali kiosk, I sv je samo biljnog porekla.
Krenuo sam sa hamburgerom, fantazija, nije slan ( posto i u veganskim restoranima znaju da zasole to je sada kao in ). Pricao sam sa tom zenom sto radi, kaze sve prave homemade, imaju sve od kuvanog, pecenog, supe, paste, kolace....Nije tako ni skupo, kada se poredi sa drugim mestima,
Odusevio sam se sa tim mestom, sto bi rekli Amerikanci - WOW, isao sam svaki dan da jedem tamo.
Pogledajte prilog 1850426
Pogledajte prilog 1850427
Pogledajte prilog 1850428
Ta Rekalibracija je isto kod Futoške pijace?
Nikad me nisu zanimali ti veganski restorani pa nisam tako u toku s tim.

Ovo ću jednom da probam:

1769808448300.png

PRAVI MAĐARSKI LANGOŠ USRED LIMANA – Erika i Zolika Novosađanima prave hrskavi specijalitet​

Sličan mekikama, ali ipak različit, popularni specijalitet iz susedne nam Mađarske je tanak, hrskav, okruglog obika i vazdušaste strukture. U klasičnoj varijanti, nakon što se isprži, premazuje se uljem sa belim lukom, a potom pavlakom, da bi se odgore narendao sir. Baš takav, bogato nadeven, odnedavno može da se jede i u našem gradu.

Naši sugrađani Erika Ertl i Zoltan Petrov početkom decembra su otvorili lokal na Limanu 4 (Bulevar cara Lazara 94) u kom Novosađanima pripremaju langoše po autentičnoj mađarskoj recepturi.

Back