Najbolja knjiga koju ste ikada pročitali

• Začetnik teme Začetnik teme Issa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...tacno da mi nude novac ne bih mogla da izdvojim jednu knjigu...cak ni njih nekoliko, puno toga mi se svidelo tokom ovog mog citalackog staza da bi izdvajanje jedne knjige bilo izdvajanje prve medju jednakim:lol:

Slažem se s tobom. Čak ni pisca ne bih mogla da izdvojim samo jednog, a kamo li knjigu. A prolazila sam kroz razne faze za ovih četrdeset i kusur godina.;) Čini mi se to normalnim, ne mogu da volim isto sa 15, 25, 45 godina.

Ne volim ovako bizarna pitanja,pitanja koja zahtevaju jasan odgovor,sa da ili ne,sa ovim ili onim.Ili-ili.
Mogu jedino po zanrovima da poredjam i nekim mojim osobinama.
Ako je do mudrosti onda je na mene ostavila snazan utisak knjiga-dijalog Fedon od Platona.
Ako je pitanje srca,mojih emocija,onda je to poezija Lorda Bajrona i Petrarke.
Ako je u pitanju neko prozno delo koje nije strucno,neka knjizevnost,onda je to Sofoklova Antigona i Edip.
Ako se radi o modernoj knjizevnosti onda je to nesto od Dostojevskog.
Ako je rec o modernoj misli onda je to Fenomenologija duha od Hegela.

"Pouke starca Siluana"- Siluan Atonski
:klap:

Чудна је то ствар. Благодат ми је дала да разумем да су сви људи који воле Господа и чувају заповести Његове, испуњени светлошћу и слични Господу. Они који су против Бога, испуњени су мраком и слични су ђаволу. Ово је природно јер је Господ Светлост и Он просвећује своје слуге, а они који служе ђаволу добијају од њега таму.

Paolo Koeljo - Alhemičar, i sve od njega
Antoan de Sent Exiperi - Mali Princ
Ivo Andrić sve, posebno Znakovi pored puta i Jelena, žena koje nema
Komplet Baraninovih istorijskih romana
Dobrica Ćosić, ali pročitati sve cikluse: Koreni, Deobe, Vreme Smrti, Vreme Zla, Vreme Vlasti
Jesi ti to stavio Koelja sa Andricem u isti kos ili mi se samo pricinjava?!

Slavko Nikic "Sluzba"

neverovatna knjiga,toplo je preporucujem, evo i o cemu se radi

"SLUŽBA"

Dok su „kriminаlci” rаdili u interesu držаve „pošteni” su krаli, а nа krаju pohаpsili kriminаlce zаto što su neovlаšćeno pomаgаli držаvu, а zа to vreme su „pošteni” morаli dа rаde njihov posаo.„Pošteni” opet rаde nečiji posаo, а lopovi nemаju štа dа rаde, jer nemа više držаvnog interesа.Privаtizovаnа je držаvа.Čitаjte ovu knjigu i koristite je kаo uputstvo zа prepoznаvаnje onih koji su krаli, а i dаnаs krаdu „u interesu držаve”. Kаo i u knjigаmа „Moždа” i „Zаbrаnjeno sećаnje” аutor se i u knjizi „Službа” potrudio dа svoje tvrdnje potkrepi istinitim dogаđаjimа, sećаnjem i prаvim imenimа ljudi koji su nаm pomogli dа ne nаđemo izlаz iz ovog lаvirintа i hаosа u kome smo i dаnаs. O tome štа nаm se dogаđаlo do sаdа su pisаli sаmo oni koji su se pridržаvаli obаveze čuvаnjа tаjne. Znаči dа su i kаo penzioneri nаstаvili dа lаžu nа štetu nаrodа. Mаnipulаcije do smrti. Slаvko nije potpisаo obаvezu čuvаnjа tаjne, nemа penziju, аli imа prаvo nа istinu. Zаto čitаjte.

Uputstvo za upotrebu veš mašine :lol:
Ako si ga i razumeo, onda je to veliki uspehz:lol:

Ja se mucim sa nekim Samsungom i novim Ljaptopom ( osmica Windows(, al nista ne razumem.
Moracu malo da se odmaram uz recimo Hegela pa da se vratim na ova uputstva.

Inace, najbolja knjiga koju sam procitala je Oliver Tvist, imala sam mozda 9-10 godina, ali je bas ta knjiga na mene ostavila vecni utisak,
mislim da sa zahvaljujuci njoj postala human covek koji ima srce i dusu i za nesrecnu decu ( ali i zivotinje, mada mislim da se tamo zivotinje ne pojavljuju).

Ako si ga i razumeo, onda je to veliki uspehz:lol:

Ja se mucim sa nekim Samsungom i novim Ljaptopom ( osmica Windows(, al nista ne razumem.
Moracu malo da se odmaram uz recimo Hegela pa da se vratim na ova uputstva.

Mene jednom jedan jaran zove jer je kupio telefon kakav i ja imam, pa da me priupita kako se radi ovo, kako ono...
Ja mu sve objašnjavam po redu, pa, kad mi je već malo dosadilo, pitam ga zašto ne pročita uputstvo.
A on mi kaže: Haj, ba, ko čita uputstva! Nismo u Njemačkoj!

Читањем Меше стекао сам утисак да му је боља "Тврђава" од "Дервиш и смрт". Не знам зашто, ал` ето. Сто година самоће још увек држи моју топ листу, као и већина дела од Маркеса.

Volim ja i Tvrdjavu i znam puno ljudi koji joj daju prednost u odnosu na Dervis i smrt... A jesi li vidio na dr. temi onaj rodoslov "Aurelija"? :)

Back