Najbezbednija mesta ako izbije Treći svetski rat

Tamo ima dosta belih :)
Upravo zbog toga sam ih naveo.
Nego, zanimljiva stvar, Argentina se u latinskoj Americi smatra najboljom i najsigurnijom državom za život, a ima standard u rangu Hrvatske.
OK, ne kažem sada nipošto da je Hrvatska najgora država za život, da pravosuđe nije krivosuđe i da su plaće bolje, bilo bi super, ali zamisli koliko je taj kontinent u banani kada im je država s hrvatskim standardom pojam, a u EU samo Mađarska, Bugarska i Rumunjska ekonomski lošije stoje od Hrvatske.

Nego, zanimljiva stvar, Argentina se u latinskoj Americi smatra najboljom i najsigurnijom državom za život, a ima standard u rangu Hrvatske.
OK, ne kažem sada nipošto da je Hrvatska najgora država za život, da pravosuđe nije krivosuđe i da su plaće bolje, bilo bi super, ali zamisli koliko je taj kontinent u banani kada im je država s hrvatskim standardom pojam, a u EU samo Mađarska, Bugarska i Rumunjska ekonomski lošije stoje od Hrvatske.
Kolumbija je srbijanski rang tamo

Ako se uzme u obzir da je černobiljska havarija bila planetarni problem,mislim da bi u slučaju pravog nuklearnog rata bilo svejedno gde se nalazimo...pre ili kasnije to bi bio kraj planete...mislim da ne postoji mesto na svetu koje bi bilo "čisto" sem eventualno južnog pola kao neke najudaljenije tačke od glavnih aktera....

Ako do toga i dodje,ne bih se krio...mislim da bi bilo nemoguće sakriti se...

ova me tema baš sjetila na pripyat

chernobyl-tour-visit-1-1.jpg

Ako se uzme u obzir da je černobiljska havarija bila planetarni problem,mislim da bi u slučaju pravog nuklearnog rata bilo svejedno gde se nalazimo...pre ili kasnije to bi bio kraj planete...mislim da ne postoji mesto na svetu koje bi bilo "čisto" sem eventualno južnog pola kao neke najudaljenije tačke od glavnih aktera....

Ako do toga i dodje,ne bih se krio...mislim da bi bilo nemoguće sakriti se...
Baš nešto razmišljam, koliko je svijet otišao u kur*ac, kada na podforumu putovanja raspravljamo o ovakvim stvarima.
Jasno mi je da nikada neće biti mira na svijetu, ali u II. svjetskom ratu i posljedicama koje su uslijedile, izginulo je možda i do 80.000,000 ljudi.
Ako je Rusa u invaziji na Ukrajinu izginulo stotinjak tisuća, a Ukrajinaca ni sam ne znam koliko, zbog toga što zapadnim medijima u vezi toga nije za vjerovati, a ruskim izvorima nemam pristup, zamisliti i pomnožiti taj broj sa 100.
Ukrajinu zapad pod hitno treba pustiti niz vodu i pretvoriti je u tampon zonu.
Koliko lud moraš biti i započeti rat s Rusima na njihovoj granici, pa to je kao da netko napujdra Meksikance na SAD, jedina razlika je u tome što Rusi još ipak biraju sredstva, dok bi Ameri na svom pragu sve pretvorili u prah i pepeo u roku godinu dana.

Ja se sve nadam da smo dovoljno daleko...:lol:
Ako išta imamo zajedničko, to je da živimo u šupku svijeta koji je probni poligon za raskusuravanje velikih sila.
Što se tiče samih naroda koji naseljavaju ovaj prostor, u odnosu na ostatak civiliziranog svijeta, mentalno su zaostali u ranom, srednjem vijeku.
Ne svi, ali dobar dio njih.
Tako da ne moraš brinuti da će ti netko zveknuti nuklearku na glavu, tu gdje živimo, nožina je još uvijek omiljena alatka.

Ako išta imamo zajedničko, to je da živimo u šupku svijeta koji je probni poligon za raskusuravanje velikih sila.
Što se tiče samih naroda koji naseljavaju ovaj prostor, u odnosu na ostatak civiliziranog svijeta, mentalno su zaostali u ranom, srednjem vijeku.
Ne svi, ali dobar dio njih.
Tako da ne moraš brinuti da će ti netko zveknuti nuklearku na glavu, tu gdje živimo, nožina je još uvijek omiljena alatka.

a neki su na zapadu previse civilizovani,
ne znaju sta ce sa time, pa laju od muke... :zcepanje:

1732482661728.png

А Чиле?

Back