Nagovaram prijatelja da se razvede!

a šta ako postoji neka sorta više (totalno drugačija), npr ona za koju ti ne znaš, a tu spada baš ova "negativka"? ..... koja, usput, još od njihovog upoznavanja nije mogla organski da podnese postavljača ove teme (njegove reči, ne moje)

Na stranu da l` baja koji je pokrenuo temu izmislja ili jok, cenim da je objektivno potrebno istaci da takve zene postoje, s obzirom da uvidjam da pojedini(e) na temi to negiraju.

vidiš da ih razveo kum odmah drugi dan od postavljanja teme....poslao im decu na more....okačio kumu večni osmeh...usput, uverio kumicu da se ne buni...i naravno svima ovde stigao da odgovori, kako u vidu podrške nekim forumašima, tako i u kontriranju onim drugima....i to sve u roku od par dana
....vazda toliko spreman i zapet, a postavio temu sa pitanjem kako da nagovori kuma da se razvede

Mislim da je to neka serija dz produkcije.

postavljač teme ama baš ništa ovde nije opipljivo postovao u vezi osobe na koju se namerio da uništi....toliko postova, nigde argumenata, osim osuda, mržnje i kukanja kako ga ona nije podnosila od 1. dana.....što se dalo videti ovde:

Citat Original postavio novostanje2015 Pogledaj poruku
....Idiot od zene. To sam mu rekao pre nego sto se ozenio. Rekao sam mu ako hoces da ti budem kum moram da ti kazem istinu. Zenis idiota. Tada mu nije bilo pravo, ali sada ce da rikne od nerviranja.
.....Sve dok se nije udala glumila je smernu osobu. Samo sto sam je ja odmah provalio. Od pocetka me je mrzela iz dna duse. Jedno lenjo stvorenje koje dupe ne moze da pomeri. Jos kada dovede majku da bude sa njima ja sam mu rekao da ova dovodi da mu tasta vestica baje. ...
..... Pokusala je ona vise puta i da njega i mene posvadja. Ali joj nije poslo za rukom. Cek samo dok mi stignu fotke sa njenog ebanja. Ima da bezi glavom bez obzira.
....Odnedavno ga nagovaram na razvod. ....
.....ovde je bitno da se kucka raskrinka i da joj ne da ni cvonjka, sto ce i uspeti. Jbg nema za dzabe kuma advokata. Za sve sam se postarao. Inace juce smo pricali i resio je da se razvede. Rekao sam mu da sve ostalo prepusti meni. Razgacicu je, a deca ce njemu ostati, narocito zbog snimaka i jos sjaset dokaza koje sam prikupio da nije podobna da deca budu kod nje....
.....Nece ona moci nista da uradi. Ni prstom da makne. Znam.
....Naravno da cu mu pomoci, a ostrokondzu vratiti na ulicu.....

ko to ne primećuje u ovim postovima, onda je lako mogao uvideti razliku, kada je @Raisa ovde u 2 posta kompletno opisala svoj primer...i time predočila celu situaciju, toliko detaljno, da je moderator to morao editovati....
dok s druge strane postavljač ove teme, ama baš nikakve argumente-činjenice ne navede ovde, a brdo postova potroši...tj sve što je rekao jedino opisuje njega i njegove namere i nikog drugog....

jednom rečju seljoberska posla

Poslednja izmena:
Mozda neki psihijatar a la Palma.

No, uvek lepo je videti kako zensko brani zensko po svaku cenu, bez obzira da li je u pitanju raspala kurvetina bez ikakvih moralnih uzusa ili Majka Tereza.

To je prava tema za psihijatre :kafa:

Hoces da kazes da je ta njegova zena razlog njegovog samoubistva?:kafa:

A zar ti se ne cini da je sam kriv? Obozavao je? Dao joj da spiska sve pare?

Ko je tu zapravo odgovoran? Objasni molim te.

Nekad bas izgleda da je muskarcima potreban tutor da se spasu od "ljubavnog kancera" da tako kazem.

- - - - - - - - - -

Na stranu da l` baja koji je pokrenuo temu izmislja ili jok, cenim da je objektivno potrebno istaci da takve zene postoje, s obzirom da uvidjam da pojedini(e) na temi to negiraju.

Gresis, niko ne negira da takve zene postoje, Beli Cvet nigde nije pisala o tome niti bilo ko drugi, cak mislim da ce se sloziti sa tobom oko toga. Prepucavanje sa postavljacem se upravo odvija zbog nekih nelogicnosti u njegovoj prici. Konkretno zbog ovoga sto je Beli Cvet navela u postu ispod.

vidiš da ih razveo kum odmah drugi dan od postavljanja teme....poslao im decu na more....okačio kumu večni osmeh...usput, uverio kumicu da se ne buni...i naravno svima ovde stigao da odgovori, kako u vidu podrške nekim forumašima, tako i u kontriranju onim drugima....i to sve u roku od par dana
....vazda toliko spreman i zapet, a postavio temu sa pitanjem kako da nagovori kuma da se razvede

- - - - - - - - - -

Ja, pak, smatram da bi trebalo pomenuti, makar povremeno. S obzirom da znamo da su muskarci zivotinje, pijana nasilnicka stoka, valja katkad pomenuti i uvek, bez izuzetka, cedne i fine zenice.

Vidi se da nisi na ovom podforumu cesto.:kafa:

Ovde se samo o tome i pise.:lol:

Nekad bas izgleda da je muskarcima potreban tutor da se spasu od "ljubavnog kancera" da tako kazem.

- - - - - - - - - -

Gresis, niko ne negira da takve zene postoje, Beli Cvet nigde nije pisala o tome niti bilo ko drugi, cak mislim da ce se sloziti sa tobom oko toga. Prepucavanje sa postavljacem se upravo odvija zbog nekih nelogicnosti u njegovoj prici. Konkretno zbog ovoga sto je Beli Cvet navela u postu ispod.

- - - - - - - - - -

Vidi se da nisi na ovom podforumu cesto.:kafa:

Ovde se samo o tome i pise.:lol:

Ma bez veze jutros rekoh da prosaram malo po podforumima, pa nabasah na temu. Niti sam se preterano drzao teme, samo me je jako podsetila prica na onu koju znam. Nisam imao strpljenja da citam potanko sve.

A propo `moje` price, u tom slucaju bi i sve zene koje dopustaju da ih muzevi biju i maltretiraju, varaju, kockaju, raskucuju, bile isto tako `one same krive sto to dopustaju`, zar ne?

Vidis kako se lako osudjuje muskarac, a kako se lako opravdava zena?

Ja, pak, smatram da bi trebalo pomenuti, makar povremeno. S obzirom da znamo da su muskarci zivotinje, pijana nasilnicka stoka, valja katkad pomenuti i uvek, bez izuzetka, cedne i fine zenice.

ljudi ima svakojakih...nema se potrebe deliti na polove po tom pitanju
međutim, trenutno, zbog onoga što sam ti iscitirala, nije epicentar ove teme žena (treće lice u oskudno ispričanoj priči)
već postavljačev preloš pokušaj da napravi druge (i nas kao čitaoce i ove njegove žrtve iz priče) magarcima i tako pothrani svoj ego i/ili namiri svoju savest

ma tako je....samoubice su tempirane bombe....za dobar deo njih niko ne bi ni pretpostavio, a pogotovo ne oni koji ih dobro ne poznaju

a posle postavljač kaže da ja izvrćem stvari....a ja samo iscitiram ono što je on napisao :zcepanje:

Poslednja izmena:
Ma bez veze jutros rekoh da prosaram malo po podforumima, pa nabasah na temu. Niti sam se preterano drzao teme, samo me je jako podsetila prica na onu koju znam. Nisam imao strpljenja da citam potanko sve.

A propo `moje` price, u tom slucaju bi i sve zene koje dopustaju da ih muzevi biju i maltretiraju, varaju, kockaju, raskucuju, bile isto tako `one same krive sto to dopustaju`, zar ne?

Vidis kako se lako osudjuje muskarac, a kako se lako opravdava zena?

Oko mnogo toga vezanog za nekorektnost prema muskarcima se slazem i to postoji, sam sam postavljao teme o tome.

Pa slazem se da su same krive ako odaberu nekog kockara, rasipnika i slicno, pa dodju u situaciju da nemaju sta da jedu, ali nasilje je nesto sto se ne poredi sa rasipnistvom i kockanjem.

Oko mnogo toga vezanog za nekorektnost prema muskarcima se slazem i to postoji, sam sam postavljao teme o tome.

Pa slazem se da su same krive ako odaberu nekog kockara, rasipnika i slicno, pa dodju u situaciju da nemaju sta da jedu, ali nasilje je nesto sto se ne poredi sa rasipnistvom i kockanjem.

Realno, malo je zena koje mogu fizicki da upropaste muza, naravno. Ali zato mogu psihicki. Nisam siguran da bih se usudio da kazem da je jedno nasilje teze od drugog.

u današnje vreme, kada svi u svakom momentu imaju izbora, sinonimi za "muško-ženske odnose", jedino mogu biti "krpa našla zakrpu"....i to je jedna surova istina, bez obzira na posledice, i našim stavovima-mišljenjima-osudama prema njima....i tu ovom zloslutnom kumu nema mesta....osim u vidu pomoći, a ne nagovoru, kako je i sam prezentovao u naslovu: "Nagovaram prijatelja da se razvede!" i svemu ostalom nakon toga što je rekao

u današnje vreme, kada svi u svakom momentu imaju izbora, sinonimi za "muško-ženske odnose", jedino mogu biti "krpa našla zakrpu"....i to je jedna surova istina, bez obzira na posledice, i našim stavovima-mišljenjima-osudama prema njima....i tu ovom zloslutnom kumu nema mesta....osim u vidu pomoći, a ne nagovoru, kako je i sam prezentovao u naslovu: "Nagovaram prijatelja da se razvede!" i svemu ostalom nakon toga što je rekao

Pa i nije bas tako. Evo na forumu imamo muskarca koji kuka na zenu rasipnicu, a koja inace i nema posao te joj valjda vise i ne daje pare na raspolaganje, a on se plasi i ne sme da se razvede, jer bi mozda kuca bila data njoj na koriscenje kao i starateljstvo nad detetom, a on ostao bez kuce i dece i jos bi morao da placa alimentaciju.

I konkretno to je razlog zbog koga brak smatram potencijalnim ropstvom za muskarce i ne samo brak vec i samo pravljenje dece, jer u slucaju razvoda muskarac gubi bukvalno sve, a sa zenske strane se moze cuti da su alimentacije neprimereno niske. A sta onda ostaje muskarcu koji mora da prepusti svoj dom bivsoj zeni u slucaju da ona nema svoj?:roll:

Majka i dete su pod posebnom zastitom drzave.:kafa:

Sto im onda ne naprave posebne domove i smestaje, vec se uvek vrsi grebanje od muskaraca?

I konkretno to je razlog zbog koga brak smatram potencijalnim ropstvom za muskarce i ne samo brak vec i samo pravljenje dece, jer u slucaju razvoda muskarac gubi bukvalno sve, a sa zenske strane se moze cuti da su alimentacije neprimereno niske. A sta onda ostaje muskarcu koji mora da prepusti svoj dom bivsoj zeni u slucaju da ona nema svoj?:roll:

Majka i dete su pod posebnom zastitom drzave.:kafa:

Sto im onda ne naprave posebne domove i smestaje, vec se uvek vrsi grebanje od muskaraca?

Čekaj u toj prici ... Cija je bila prvobitna imovina pre nego sto su usli u brak?

Pa i nije bas tako. Evo na forumu imamo muskarca koji kuka na zenu rasipnicu, a koja inace i nema posao te joj valjda vise i ne daje pare na raspolaganje, a on se plasi i ne sme da se razvede, jer bi mozda kuca bila data njoj na koriscenje kao i starateljstvo nad detetom, a on ostao bez kuce i dece i jos bi morao da placa alimentaciju.
Ipak je tako, jer si upravo spomenuo posledice, koje se odnose na malo pre pomenutu "surovost" istine i svega nakon toga napisanog.

a da izbor uvek postoji, to stoji....pitanje je samo sposobnosti i inteligencije...
evo jednog primera gde je moja komšinica u 50. godini života ostala bez nevenčanog supruga...poginuo u saobraćajci...tako da je pola stana automatski pripalo njegovom rođenom bratu...njegov brat hteo da proda stan da bi uzeo pola para (10 000eur), tako da bi ona na kraju ostala na ulicu sa 10 000 eur sa kojima ne bi mogla ništa osim da ih vremenom potroši...međutim, ona se dogovorila sa njegovim bratom da će mu iskeširati za godinu dana 10 000eur, ali da ne prodaju stan....ona nakon toga zapalila za italiju (a do tada decenijama nije mrdnula iz srbije) kod "prijatelja" koga nije videla niti bila u kontaktu 100god i nakon 9 meseci došla sa parama..iskeširala ih i zadržala stan....ovo je pregrubo opisan primer i preteška situacija jer nije imala roditelje i familiju da joj pomognu kao ni regularan posao, jer je više od pola života radila po pijacama, i plus je sve zadesilo u godinama u kojima bi malo kome palo na pamet da tako nešto učini....a vidiš dobar deo ovih kukavaca bi na njenom mestu završila na ulici, ne mrdnuvši dopetom da nešto učine za sebe....

Ipak je tako, jer si upravo spomenuo posledice, koje se odnose na malo pre pomenutu "surovost" istine i svega nakon toga napisanog.

a da izbor uvek postoji, to stoji....pitanje je samo sposobnosti i inteligencije...
evo jednog primera gde je moja komšinica u 50. godini života ostala bez nevenčanog supruga...poginuo u saobraćajci...tako da je pola stana automatski pripalo njegovom rođenom bratu...njegov brat hteo da proda stan da bi uzeo pola para (10 000eur), tako da bi ona na kraju ostala na ulicu sa 10 000 eur sa kojima ne bi mogla ništa osim da ih vremenom potroši...međutim, ona se dogovorila sa njegovim bratom da će mu iskeširati za godinu dana 10 000eur, ali da ne prodaju stan....ona nakon toga zapalila za italiju (a do tada decenijama nije mrdnula iz srbije) kod "prijatelja" koga nije videla niti bila u kontaktu 100god i nakon 9 meseci došla sa parama..iskeširala ih i zadržala stan....ovo je pregrubo opisan primer i preteška situacija jer nije imala roditelje i familiju da joj pomognu kao ni regularan posao, jer je više od pola života radila po pijacama, i plus je sve zadesilo u godinama u kojima bi malo kome palo na pamet da tako nešto učini....a vidiš dobar deo ovih kukavaca bi na njenom mestu završila na ulici, ne mrdnuvši dopetom da nešto učine za sebe....

Njoj je moglo da se desi i da ne uspe, zar ne?

Ovo o cemu pises je vise oportunizam nego neko zivotno pravilo.

Realnost i zivotno pravilo medjutim je da ako muskarac nema 2 stana/kuce rizikuje da zivi kao podstanar ili da ostane na ulici u slucaju razvoda.

Mada ako zena ima nekretninu na svoje ime ne moze da ga istera, ali ima i onih pakosnih rospija koje sve da imaju 10 stanova na ime njihovih roditelja rado bi izbacile bivseg muza iz njegovog stana i zloupotrebljavale "pogodnosti" koje im pruza sistem.:(
Sada ne znam da li to tako funkcionise i da li bi takva ludost mogla da prodje na sudu?:kafa:

Dodajmo i ucene u vezi sa decom:"Neces dete nikad videti.".:deda:

Poslednja izmena:
Ali zivot ima i ono sto zakon i sistem ne mogu da srede u korist zene a zove se " mala pomotj prijatelja sa one strane zakona":per:
Za malu svotu da se udesiti da neki drogerasi doticnu odvale od zivota i udese za invalidsku peneziju ekspresno a ukoliko je u pitanju neka rospija braca krimosi ce to da odrade gratis cisto iz razloga vekovne muske solidarnosti i kriminalne pravde koja ima jace utemeljenje i nepotkupljiva je.
Jednu ostrokondju koja se preko suda nameracila da svoje bolesne hirove istresa na svom bivsem tako sto ga je najasila sa tuzarkanjima sredili su tako lepo neki nepoznati drogoshi da je doticna sedam meseci lezala na odeljenju u gipsanom koritu a posle se jos dve godine povlacila po fizikalnoj gde su je upristojili taman da sa stakama moze da odsanta do klonje.:hahaha:
Kad sam saznao sta je sve radila tom svom bivsem bio sam vrlo veseo i sa posebnim zadovoljstvom sam slusao kako kmeci i kukumace dok je fizioterapeuti drndaju i teraju da klati neki tocak svaki boziji dan.

Njoj je moglo da se desi i da ne uspe, zar ne?
Kod takvih tipova osoba, neuspeh nije opcija...sve u čemu se ta nameračila, je isterala do kraja, bez da je mrava zgazila.

Ovo o cemu pises je vise oportunizam nego neko zivotno pravilo.
ma čisto životno pravilo, ako pod oportunizmom ubrajaš sposobnost prilagođavanja i suočavnja sa situacijama...što i jeste odraz inteligencije...naravno, tu se ne podrazumeva gaženje preko mrtvih do cilja, već najbolji mogući ishod.

Realnost i zivotno pravilo medjutim je da ako muskarac nema 2 stana/kuce rizikuje da zivi kao podstanar ili da ostane na ulici u slucaju razvoda.

Mada ako zena ima nekretninu na svoje ime ne moze da ga istera, ali ima i onih pakosnih rospija koje sve da imaju 10 stanova na ime njihovih roditelja rado bi izbacile bivseg muza iz njegovog stana i zloupotrebljavale "pogodnosti" koje im pruza sistem.:(
Sada ne znam da li to tako funkcionise i da li bi takva ludost mogla da prodje na sudu?:kafa:

Dodajmo i ucene u vezi sa decom:"Neces dete nikad videti.".:deda:
Opet su to sve samo primeri-problemi-posledice odnosa onoga "krpa-zakrpa"....tj primeri gde je jedan žrtva....
međutim ima i primera gde je upitno, ima li uopšte žrtve iako se na 1. pogled čini da postoji, poput:

Nekada imućan suprug, redovno varao suprugu sa kojekakvima...dok je ona vazda živela na relaciji "kuća-posao", robovala i tamo i vamo...i jednom suprug podigne kredit kako bi švalerki kupio stan, jer joj napravio dete....i za to sve supruga nije znala godinama, dok ovaj nije financijski propao i morao da joj kaže za taj kredit...tako da i dan danas, supruga otplaćuje dobrim delom od svoje plate i taj kredit među brdo drugih koji imaju...iako su pre toga prodali sve što su mogli kako bi pokrili što više dugova.

Čvor problema u koji se ljudi uvežu ne ukazuje na to da ga je nemoguće razvezati i nastaviti dalje, već na volju, sposobnost tj spremnost bar jedne osobe u odnosu da ga razveže i zapuca svojim putem.

Ima ostrokondzu od zene. Sto bi se reklo upala joj kasika u med. Nikada je nije varao, odan je porodici, a ona mu razbija mozak. Ucenjuje ga preko dece. O kako bih ja to nalupao.

Odnedavno ga nagovaram na razvod. Jbg ne ide, bolje da sebe sacuva nego da ga ova potpuno unisti.

Kako mu pomoci da shvati da je razvod najbolje resenje?

a ti si bash taj koji zna shta je najbolje za druge

nije bash zahvalno tudjim kyjcem gloginje mlatiti

Kod takvih tipova osoba, neuspeh nije opcija...sve u čemu se ta nameračila, je isterala do kraja, bez da je mrava zgazila.

ma čisto životno pravilo, ako pod oportunizmom ubrajaš sposobnost prilagođavanja i suočavnja sa situacijama...što i jeste odraz inteligencije...naravno, tu se ne podrazumeva gaženje preko mrtvih do cilja, već najbolji mogući ishod.

Opet su to sve samo primeri-problemi-posledice odnosa onoga "krpa-zakrpa"....tj primeri gde je jedan žrtva....
međutim ima i primera gde je upitno, ima li uopšte žrtve iako se na 1. pogled čini da postoji, poput:

Nekada imućan suprug, redovno varao suprugu sa kojekakvima...dok je ona vazda živela na relaciji "kuća-posao", robovala i tamo i vamo...i jednom suprug podigne kredit kako bi švalerki kupio stan, jer joj napravio dete....i za to sve supruga nije znala godinama, dok ovaj nije financijski propao i morao da joj kaže za taj kredit...tako da i dan danas, supruga otplaćuje dobrim delom od svoje plate i taj kredit među brdo drugih koji imaju...iako su pre toga prodali sve što su mogli kako bi pokrili što više dugova.

Čvor problema u koji se ljudi uvežu ne ukazuje na to da ga je nemoguće razvezati i nastaviti dalje, već na volju, sposobnost tj spremnost bar jedne osobe u odnosu da ga razveže i zapuca svojim putem.

Slazem Beli Cvete za krpu-zakrpu, ALI konkretno i licno meni ne treba krpa-zakrpa, vec mi treba mozda vazektomija kao vid osiguranja...:kafa:

Sto se tice tog "neuspeh nije opcija", nikad ne bih koristio tu devizu, jer uspeh zavisi od milion faktora, a ne samo faktora licne prirode i mogu ti reci da ta deviza nimalo nije racionalna.

Pritisli smo je sa svih strana. Pristala je na neke uslove, a nebio ja dok ne pristane na sve.

- - - - - - - - - -

E tesko tebi samoj. Vidi se da si ista ko ova njegova. Sigurno si usla pa zasla. Prepoznala se u pisanju. Ne brini pre ili kasnije vam dodje kraj.

Poslednja izmena od moderatora:

Back