Nagoni...

• Začetnik teme Začetnik teme anakin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
darkster:
P.S. goodday bio si potpuno u pravu, samo ovo mu dođe još gore od "biseri pred svinje" scenarija...

Definitivno si za politicara , sve nesto previdis ,
pa nerazumes, pa naglasavas, pa nisi informisan ,
pa nije ti odgovoreno,
u svakoj situaciji malo izvrnes stvari i pridodajes im drugaciji smisao....

I kao zakljucak , bez semanticke analize,
mi smo dva razlicita sveta , a ne samo pogleda na svet.
Karakteristike tebe vredjaju, slicne upucene drugima nisu uvrede. Biseri, ili nesto drugo , mislim da netreba da "prljam tvoju sliku o tvom egu"

Tuzni_patak:
Definitivno si za politicara , sve nesto previdis ,
pa nerazumes, pa naglasavas, pa nisi informisan ,
pa nije ti odgovoreno,
u svakoj situaciji malo izvrnes stvari i pridodajes im drugaciji smisao....

And yet, ti nisi odgovorio na moj poslednji post već odustao od cele priče. A ti se čas žališ da sam bukvalista a čas da izvrćem stvari, pa odluči se! Ako hoćeš da se tvoje misli ne izvrću, izloži ih precizno.

Tuzni_patak:
Možda bih i razumeo da se izjašnjavaš jasnije. Jer ako je iko drugi na ovom forumu ukapirao ono sa crncem koji kaže da je belo molio bih da mi objasni i ja ću javno pojesti svoj sajber šešir.
Tuzni_patak:
U pravu si. Naglašavanje na ovom forumu od danas - strogo zabranjeno! Niko ne sme da koristi akcente zato što oni podrivaju duh zdrave komunikacije na ovom forumu.
Tuzni_patak:
pa nisi informisan
:lol: Dečko, pomešao si me sa izvesnim bivšim predsednikom a sadašnjim premijerom. Ja sam vrlo informisan, hvala, a ti?
Tuzni_patak:
pa nije ti odgovoreno
Ma sram me i stid bilo! E stvarno ne znam odakle mi pade na pamet ideja da na jednom forumu očekujem da ljudi odgovaraju na pitanja i vode diskusiju...

Je li bre, mnogo se ti nešto žališ. Sledećom prilikom možeš slobodno da dodaš na spisak žalbi "te koristiš sarkazam"... A ti idi pa me tuži Incognitu što kršim netikeciju i obavezno mu pomeni da, zaboga, akcentujem svoje poruke... ma ima da me izbaci sa foruma...

Ja neću ovde (više) da se natežem sa tobom, ovo je bila rasprava o nagonima pa bih takvom i da je održim.

Ja smatram da postoje nagoni koje mi sada pokušavamo da iskorenimo jer nisu potrebni niti poželjni u društvu koje je evoluiralo do nivoa inteligencije. Međutim, evolucija misli se (na razmeri razvića vrste) odigrala munjevito, isuviše brzo da bi mogla biti praćena smanjenjem intenziteta tih "nepotrebnih" nagona. Tako se dešava da mozak biva primoran da urođene nagone (koji su definisani anatomijom našeg mozga što je biološki ekvivalent urezivanja u kamenu) potisne u zapećak po komandi svesnog rasuđivanja, koje je praktično "novopridošlica" u mozgu, stara tek oko 5-10000 generacija. Ovo rezultira visokim procentom socijalne patologije.

NAGONI NISU NIŠTA LOŠE, NITI SU IKADA PO SEBI TAKVI I BILI.
PRAVOSLAVLJE NA NAGONE GLEDA KAO NA PRIRODNE ENERGIJE U TELU ČOVEKA. E, SAD, ONO ŠTO JE LOŠE, TJ. ŠTO MOŽE DA BUDE LOŠE, JESTE STAV SAMOG ČOVEKA PREMA NJIMA. PRAVOSLAVNA ANTROPOLOGIJA (I TEOLOGIJA UOPŠTE) SE NE TIČE PRAZNOG MORALISANJA A PRIORI, NEGO POSMATRA ČOVEKA KAO LIČNOST, ŠTO ZNAČI DA OD NJEGA OČEKUJE DA BUDE GOSPODAR SVOJE PRIRODE, DA UM U NJEMU VLADA NAD PRIRODOM, ODREDJUJUĆI JOJ KAKO ĆE DA SE PONAŠA, A NE OBRNUTO. KAD SE TO OBRNUTO DEŠAVA, ONDA IMAMO BESLOVESNOG ČOVEKA, KOJIM NAGONI HARAJU STIHIJSKI, KAO KOD ŽIVOTINJA. A, TO ČOVEKA, SROZAVA ISPOD NJEGOVOG LJUDSKOG DOSTOJANSTVA...

Tuzni_patak:
darkster:
Ja smatram da postoje nagoni koje mi sada pokušavamo da iskorenimo
Iskoreniti neki nagon????? Svet je lep kada sanjamo.
Dali je ovo bilo jasno receno.
I sta znaci ovo "koje mi pokusavamo da iskorenimo"?
Ti si neki NAGON ELIMINATOR U IME CELE NACIJE.
TOTALITARNO, .........
Nagoni, kao i svi drugi elementi jedinke, se evolucijom modifikuju, tako da je sasvim prirodno da očekujem njihovu izmenu vremenom, kao i nestajanje nepoželjnih i nepotrebnih. Ako ne razumeš po čemu je društvo u konfliktu sa nagonima onda pročitaj prethodne postove. Ali može i kraća ilustracija: da li bi se popishao nasred Slavije u po bela dana samo zato što ti se stvarno, stvarno pisha?
Dakis:
NAGONI NISU NIŠTA LOŠE, NITI SU IKADA PO SEBI TAKVI I BILI.
PRAVOSLAVLJE NA NAGONE GLEDA KAO NA PRIRODNE ENERGIJE U TELU ČOVEKA. E, SAD, ONO ŠTO JE LOŠE, TJ. ŠTO MOŽE DA BUDE LOŠE, JESTE STAV SAMOG ČOVEKA PREMA NJIMA. PRAVOSLAVNA ANTROPOLOGIJA (I TEOLOGIJA UOPŠTE) SE NE TIČE PRAZNOG MORALISANJA A PRIORI, NEGO POSMATRA ČOVEKA KAO LIČNOST, ŠTO ZNAČI DA OD NJEGA OČEKUJE DA BUDE GOSPODAR SVOJE PRIRODE, DA UM U NJEMU VLADA NAD PRIRODOM, ODREDJUJUĆI JOJ KAKO ĆE DA SE PONAŠA, A NE OBRNUTO. KAD SE TO OBRNUTO DEŠAVA, ONDA IMAMO BESLOVESNOG ČOVEKA, KOJIM NAGONI HARAJU STIHIJSKI, KAO KOD ŽIVOTINJA. A, TO ČOVEKA, SROZAVA ISPOD NJEGOVOG LJUDSKOG DOSTOJANSTVA...
Evo savršene ilustracije konflikta nagona (kao predstavnika "životinjskog" u nama) i civilizacije, tj. društva (koje prestavlja ono ljudsko u nama). Naravno, inteligencija (misao) je ono što nas odvaja od ostalih životinja, pa ako bismo se sveli samo na slepo slušanje nagona, stvarno se ne bismo razlikovali od njih. Ti nagoni i jesu nastali u doba kada smo mi bili samo životinje. Ali nagon ne nestaje za jednu generaciju. Potrebne su hiljade, možda i stotine hiljada generacija za tako nešto.

dragonfromdarkness:
Npr. potisnut edipov kompleks je zenidba sa suprugom koja fizionomski lici na majku (to nije nenormalno vec se na taj nacin zadovoljava teznja ka majki a drustveno-moralno je prihvatljiv). Dzim Morison je imao pesmu o tome ciji jedan deo glasi:
Father!
Yes, son?
I want to kill you.
Mother!......
I want to ........
* you baby, all the night!

Stvar o kojoj je pevao Dzim Morison nema nikave veze sa sexom. Radi se oslobadjanju, odrastanju, samostalnosti. Otac mu smeta, ogranicava ga. To sto zeli da ga "ubije" je simbol za njegove zelje za samostalnoscu, a to sto "zeli" sex sa majkom, prosto je odraz njegove zelje za odnosom sa zenom.

anakin:
jeste izlizana tema...

ali bas se mislim...ako su nagoni losi, ko sto neki ovde tvrde, kako objasnjavate erekciju? cist nagon. je li los? dize vam se na ljubav? na Boga? na dusu? da li vam se uopste dize?

cini mi se da verovanje da su nagoni losi + erekcija sigurno dovodi do gadnog unutrasnjeg konflikta..
pa onda...da li je takvo tvrdjenje uopste smisleno i ako je smisleno kakav uticaj moze da ima na psihu?

da nema nagona (namerno sam uzela ovaj primer) ne bi bilo ni ljudske vrste...i uopste, odakle nagoni? ako je covek stvoren kao savrseno bice, bez primesa zivotinjskog, odakle sad to?
samo nemojte da mi kazete da je muskarcu poceo da se dize kad je Eva gricnula jabuku....

...ANAKIN FORMI. NEGO KAKO?!

Kelis:
Evo teme ... pa nastavite o guzicama ...ovaj nagonima :P
p.s. ako se pitate gde je tema...ima je i na svastari!
...ja ne pitam:"Gde je tema?"...
Ja znam da "neko" jedva čeka, da mu se po....pomene ******...pa evo nešto o njoj... :roll:
Sreo sam je na svaštari. Temu, naravno!
I probudila je u meni nešto svašta...
NAGon nije. On je uvek budan...

Šaptač:
Nagoni, ha?
Ma, opasan si ti j*bač... j*beš, j*beš, pa prebaciš u levu... :lol: :twisted:

Kojote na delu...
av-7918.gif

I ovo je nagon....

Kelis:
Kojote na delu...
av-7918.gif

I ovo je nagon....
:P 8)

..."O svetoj gospođici Danici govoriću sa nežnošću i nostalgijom. Navešću zanimljive, anegdotske primere njene čudesne obrazovanosti. Pre toga moram da pomenem mistifikaciju oko njenog, višegodišnjeg, druženja, zabavljanja s ciljem udaje kako bi se to intimnije reklo, za mitskog Poljaka Davorša Putala, koju je, i udaju i seljaka, po mišljenju moje malenkosti, sama mudrica Danica smislila, smatrajući, verovatno s razlogom, da je u očima sveta bolje imati dečka i muža koga niko nikada nije video i u čije se postojanje sumnja, nego odgovarati na pitanja o razlozima svoga željenog ( sve govori da je takvo ) usedelištva.
Sveta gospođica Dana je, dakle, neobična među drugim ljudima, neobično obrazovana, a devojka, u jednom prevashodno muškom Beogradu.
Mada nisam bio u prilici da proveravam sveznalaštvo
svete gospođice Dane ( osim naravno preko njenih slatkih postića koje je kuckala još slađim, svojim, prstićima ) bez kolebanja tvrdim da se ono ponegde moglo, a ponegde i nije moglo nositi sa sveznalaštvom
čuvene urednice Pavke Lisičić.
Bolećiva prema meni kao sto je bila i prema mojoj bliskoj prijateljici Mirapo Tekarkić, sveta gospođica Dana je, naravno, i dalje najveći deo dana provodila predano zadubljena u "svoje svaštare", kako je knjige, najčešće, zbirno nazivala, ali je, bez roptanja i žalbe, rekao bih čak sa izvesnom ljupkom strašću posvećivala mnogo vremena i mom uzdizanju, ( praveći se da ne primećuje moje duboke, čežnjive, uzdahe na koje nije bila baš sasvim ravnodušna ) muzičkom i uzdizanju uopšte.
Ma koliko bila sumnjiva verodostojnost bračne izmišljotine kojoj je usedelica pribegla ne bi li sačuvala svoju privatnost od grubih upada znatiželjne i nemilosrdne okoline, i ma koliko bila izvesna platonska priroda njene ljubavi sa jednim velikim kvazi pesnikom, ljubavni život svete gospođice Danice je postojao!"...

kojote:
..."O svetoj gospođici Danici govoriću sa nežnošću i nostalgijom.

Mislim da sam ti već jednom rekao, masturbacijom (ma koliko se trudio) nećeš rešiti svoj problem.

Jeste, ti njih sve "imaš" i "ljubiš"... i kelis i anakin i sve ostale ribe u tvojoj glavi.
Pitam se šta će se desiti kada se konačno zasitiš dr*anja? Prećićeš na nas muške? :x

Dobio si što si dobio.
Get over it.

Paradox je u tome sto mi se cini da ispod tog ogromnog sloja gluposti i bljutavosti ipak postoji normalna inteligentna licnost... Skoro da te zamisljam kao Goluma... Pitam se sta li te je tako syebalo? Ne trudim se da te vredjam, ali me zanima, kakvi su to nagoni, sta je to sto te tera da se ponasas tako kretenski? Mislis da je to zabavno ili sta?
Mislio sam da te nista ne pitam, ali nagon...

Kelis, pošto se ovde, koliko vidim direktne poruke iskazuju javno, a ne putem pp, upućujem ti onda jednu kritiku, nemoj mi zameriti, takođe javno:
-Ako si ti moderator, šta god, tj.ako stvarno imaš uticaja da oblikuješ ovaj forum, onda si srozala svoj
položaj i svoj uticaj svojim delovanjem. Moderatoru ne priliči da se javno prepucava sa ucesnicima diskusije u lošem, da ne kažem ružnom tonu, ometa tok diskusije, pokreće ili produžava teme koju nisu osmišljene, ili možda čak i nemaju nekog značaja.
Filozofija jeste nauka koja u svemu pronalazi smisao postojanja, ili kraja, ali to treba razlikovati od prepucavanja piljarica za tezgom u tonu da li je Žikin pevac nagazio Milojkovu perad, i čiji će sada biti pilići.
:roll:

Ok zainteresovana primam kritiku k znanju, mozda si u pravu.
Prosto kada te tri stotine puta gaze tristotine prvi puknes pa odgovoris, valjda je to ljudska odlika i opet ima veze sa temom - nagon.
A negde shvatam da i vi kada vas neko mnogo manje uvredi (da ne kazem proganja)reagujete i ne date "na sebe". Ne mozes ocekivati od mene zato sto sam mod, a uzgred to radim volonterski, da pustam da me svako ovde pljuje i pise sta mu je volja...
I ja sam pre svega clan krstarice pa tek onda moderator.
Pozdrav

Back