Nagoni (nije ono što mislite)

Antihejter

Iskusan
Poruka
5.817
Ljudi,
Imam istovremeno totalno suprotne misli i osećanja.

Eto sedim na poslu, na primer, razmišljam kako bih izvršio suicid. Ozbiljno. Onda se desi neko sranje, uživim se 100% dok se ne reši, ako treba i fizički da se obračunam, ni to nije problem, znači jak nagon za samoodržanjem da bih posle ponovo "potonuo".

Uprošćeno: neko ko se istovremeno bori za život najjače dok istovremeno misli da se ubije. Ovo nikome nisam rekao.

Ima li mišljenja osim "ti si pukao" i "idi kod doktora" jer sam kod doktora već bio. Nije depresija, bukvalno ne znaju šta mi je.

Из неког разлога си изгубио мотив, циљ живота. Није то лако. Делује као размаженост, али јаче је од тебе.
Занимљиво, управо сам одгледала филм Човек звани Ото, управо те тематике. Препоручујем да погледаш.

Из неког разлога си изгубио мотив, циљ живота. Није то лако. Делује као размаженост, али јаче је од тебе.
Занимљиво, управо сам одгледала филм Човек звани Ото, управо те тематике. Препоручујем да погледаш.
"Deluje kao razmaženost" pogotovo ovde na forumu gde sam često viđao "joj jadan ja" tip ličnosti.
Hvala na odgovoru, pade mi na pamet Oto Vajninger. Koji se roknuo pa... jel' vidiš, podsvest?

Ja se uglavnom zezam. Eto i sad. Trenutno, za pet sati može da se desi da opet mislim na porodicu i sve što me drži na ovom svetu. Ne trolujem.

"Deluje kao razmaženost" pogotovo ovde na forumu gde sam često viđao "joj jadan ja" tip ličnosti.
Hvala na odgovoru, pade mi na pamet Oto Vajninger. Koji se roknuo pa... jel' vidiš, podsvest?

Ja se uglavnom zezam. Eto i sad. Trenutno, za pet sati može da se desi da opet mislim na porodicu i sve što me drži na ovom svetu. Ne trolujem.
Па верујем ти, никада нисам мислила да си трол. Само већ чињеница да о томе говориш делује оптимистично.
Оно што не треба никако да сметнеш са ума( А очигледно имаш довољно воље) је да је суицид једна од најгорих ствари коју неко може да остави у наслеђе својој породици, потомцима.
Уз то је и чин којим самоубица показује потпуно одсуство љубави према ближњима па и према себи.

Сви имамо тешке периоде, када нам није до живота, када би било најлепше заспати да не мораш више да мислиш, да се бориш..
Али свакако ћемо једном да умремо, само треба да стрпљиво сачекамо свој ред.

Па верујем ти, никада нисам мислила да си трол. Само већ чињеница да о томе говориш делује оптимистично.
Оно што не треба никако да сметнеш са ума( А очигледно имаш довољно воље) је да је суицид једна од најгорих ствари коју неко може да остави у наслеђе својој породици, потомцима.
Уз то је и чин којим самоубица показује потпуно одсуство љубави према ближњима па и према себи.
Na isti način razmišljam. Zato i rekoh da ću misliti na porodicu i sve što me drži.

Ne znam šta je. Zato sam i pisao na muškarci, da nije još nekome ovako? Polazim od toga da sam ja nekih godinu dana u ovom stanju ali na Krstarici nisam kukao. Ustvari ja na Krstarici nisam kukao n i k a d ...

Na isti način razmišljam. Zato i rekoh da ću misliti na porodicu i sve što me drži.

Ne znam šta je. Zato sam i pisao na muškarci, da nije još nekome ovako? Polazim od toga da sam ja nekih godinu dana u ovom stanju ali na Krstarici nisam kukao. Ustvari ja na Krstarici nisam kukao n i k a d ...
Поменуо си да си био код лекара, да ли си био потпуно искрен...питање је перцепције и момента. То јесте неки облик депресије и прави терапеут би са правом терапијом то решио. То је једини исправан начин уколоко осетиш да те дрши дуже, да постајеш нефункционалан због тога.

Поменуо си да си био код лекара, да ли си био потпуно искрен...питање је перцепције и момента. То јесте неки облик депресије и прави терапеут би са правом терапијом то решио. То је једини исправан начин уколоко осетиш да те дрши дуже, да постајеш нефункционалан због тога.
Ne odgovaraju mi antidepresivi, nije depresija. Zapravo ima godinu dana kako idem od doktora do doktora, na kraju mi je napisano "Nespicifična psihoza, prolazna, nepoznatog porekla" znači nešto mora da piše.
Međutim, to sam dobio samo 3 meseca i komplikovano je jer radim sa oružjem.
Ne bih dalje jer je previše lično. A eno već hejterskih komentara, ima jedan lik koji od 2019. neće da sjaše i ide okolo i priča i piše da sam klon i pravo da ti kažem, nisam u stanju sad i sa tim da se borim, neki ljudi kao da samo čekaju da nekome bude loše pa da ga raspale da mu bude još gore. Neverovatno.

Ljudi,

Eto sedim na poslu, na primer, razmišljam kako bih izvršio suicid. Ozbiljno. Onda se desi neko sranje, uživim se 100% dok se ne reši, ako treba i fizički da se obračunam, ni to nije problem, znači jak nagon za samoodržanjem da bih posle ponovo "potonuo".

Uprošćeno: neko ko se istovremeno bori za život najjače dok istovremeno misli da se ubije. Ovo nikome nisam rekao.

Ima li mišljenja osim "ti si pukao" i "idi kod doktora" jer sam kod doktora već bio. Nije depresija, bukvalno ne znaju šta mi je.
treba da prtzas i da pies pivo
i da radis neke retardirane vezbe disanja
sto retardiranije to bolje

Ljudi,

Npr, ja u jednoj rečenici mogu da se predomislim i odem u suprotnost onome što sam htela inače da kažem. Promenljiv sam horoskopski znak, tako to pravdam sebi. Glupo je pitanje, ali npr. jesi li Ribe, Strelac, Blizanci ili Devica?
Kako god bilo, racionalizujem sve vreme, ne gledam u horoskop, ne bavim se time (više)... Jednostavno razmišljam šta je dobro. Ne, nije dobro da se osećam loše sad. Kraj!
Da li je suicid dobar? Ne, nije. Kraj!

Кажеш „ово никоме нисам рекао” а после тога „јер сам код доктора већ био”.
Звучи као да ниси желео да се суочиш са проблемом (или са собом или са својом представом о себи).

razmišljam kako bih izvršio suicid.
После које мисли почнеш да размишљаш о томе? Да ли постоји нешто што би желео да промениш?

Npr, ja u jednoj rečenici mogu da se predomislim i odem u suprotnost onome što sam htela inače da kažem. Promenljiv sam horoskopski znak, tako to pravdam sebi. Glupo je pitanje, ali npr. jesi li Ribe, Strelac, Blizanci ili Devica?
Kako god bilo, racionalizujem sve vreme, ne gledam u horoskop, ne bavim se time (više)... Jednostavno razmišljam šta je dobro. Ne, nije dobro da se osećam loše sad. Kraj!
Da li je suicid dobar? Ne, nije. Kraj!
To me asocira na pojedine filozofe (koji doslovno sami sebe na kraju demantuju).

Кажеш „ово никоме нисам рекао” а после тога „јер сам код доктора већ био”.
Nikome, ko nije doktor ni uža porodica, na to sam mislio- ne kukam svima fazon.
Звучи као да ниси желео да се суочиш са проблемом (или са собом или са својом представом о себи).

После које мисли почнеш да размишљаш о томе? Да ли постоји нешто што би желео да промениш?
Počelo je kad sam se srušio na dužnosti, krenuo ka aparatu za vodu i srušio se.
E onda sam shvatio da sam mator (i to tek kad mi je prijatelj rekao da usporim malo "Nisi više mladić") i onda sam počeo sa filozofijom pa i religijom, religijom ovde na forumu, filozofijom u RL.
Poklopilo se i da mi jedini prijatelj otišao u Nemačku i još svašta, moja žena je lagano "na keca" dala dijagnozu: "Nagli gubitak bliske osobe" i to drugi put u životu, s tim što više nisam ni mlad. Plus mi je taj prijatelj bio i kolega i kum.
Sad ispade da sam zapravo i sâm sagledao šta je uzrok ali nisam našao rešenje.

E onda sam shvatio da sam mator (i to tek kad mi je prijatelj rekao da usporim malo "Nisi više mladić") i onda sam počeo sa filozofijom pa i religijom, religijom ovde na forumu, filozofijom u RL.
Poklopilo se i da mi jedini prijatelj otišao u Nemačku i još svašta, moja žena je lagano "na keca" dala dijagnozu: "Nagli gubitak bliske osobe" i to drugi put u životu, s tim što više nisam ni mlad. Plus mi je taj prijatelj bio i kolega i kum.

Da je samo njegov odlazak uzrok, ne vjerujem.
Ima najviše do načina razmišljanja, a pošto si čitao filozofe i religiju, tu može nastati pravi bućkuriš u glavi. Šta očekivati od čitanja pametnih depresivaca?!
Ovo boldovano se meni čini kao aktivnost od koje trebaš odmoriti i okrenuti se u lična razmišljanja o životu i svemu.

I batali Vajningera, on bi i najstabilniju osobu poljuljao.

Eto, biću slobodna i reći: Molim te, odmori od proučavanja filozofije i religije na par mjeseci i onda se javi ovdje.

Uvijek su rješenja jednostavna, nekad u sitnicama, koje previdimo. U ovom slučaju je baš lako predvidjeti, jer svi kontamo da su oni pametni.
Evo vulgarno, ali zajebi to. Otkud znaš da su pametniji od tebe? Znaš da su više napisali, ali to može sadržavati mnogo toga u pozadini kao motiv.

Настави да загледаш унутар себе али потпуно искрено. Можда да негде пишеш (само за себе свакако) све што помислиш када потонеш и сигурна сам да ћеш читајући открити прави узрок.
Тек онда тражи решење.

Мислим да ти је потребан смисао због ког ћеш видети радост живота.
Делује ми као да механички обављаш оно што треба а немаш чему да се радујеш.
То уопште не мора значити да имаш објективан проблем, само да немаш супротно- задовољство.
А човек није створен да животари, потребан нам је садржај.

Жао ми је јер знам осећај незадовољства. Имала сам неупоредиво веће проблеме у животу али једна глупост ме је избавица из колосека да се више нисам радовала јутру, нисам могла да уживам у кафи. Осећај је језив када пожелиш да себи забијеш нокте у врх чела и сљуштиш кожу са лица. То је било толико изражено јер је то једино што је било последица искључиво моје лудости. Нисам имала другог кривца, нисам могла да оптужим сплет околности.
Решило се. И непоновило се.

možda se akumuliraš za to stresno od suicida, kao ako bi malo olabavio kad nema posla onda možda ne bi mogao da radiš posao, ili misliš da je tako pa se namerno truješ
možda su to samo suicidne misli, tj nemaš nameru da pokušavaš nešto, ako imaš ne znam nemoj da se invalidiraš pokušajima pre svega
možda treba da dozvoliš sebi da se malo olabaviš tad kad je mirno, kao npr gledaš glupi video
ili nije ok, ne znam :)

Back