Nag factor

Umri_muski

Legenda
Poruka
61.983
Vreme je...
Nag factor je koliko i za sta deca zahtevaju od roditelja novac i kupovinu...

I sluzi da uci decu da sto bolje ispoljavaju sebe kroz trazenje....
Secate se , to je bila jedna od sporednih metoda kako da se neko ostvari....

E pa postoji udruzenje u americi koje se zove nag factor...
U sustini deca od 7 godina su na vrhu potraznje, ali se radi na tome da se prosiri taj period...

Nije samo u pitanju proizvod, oni su isti kao i pre 30 godina...nego kako pripremiti roditelje i okruzenje za moljakanje...i izbeci moljakanje, nego odmah doci do vadjenja novcanika...
Hrabro i sa autoritetom...
U tome pomazu i stariji , majke i ocevi....obicno majke...

Recimo korisno je dete uputiti da postoje modni pointeri , postoje prestizni pointeri , kako pera ima ja nemam, zeljni pointeri , ono sto je i tata i mama zelela kad su bili mali , zatim , neophodni pointeri , kako ici u skolu bez gumice....futrole, ne ide...
Uzina...
Deca cak uce termine kao sto je, kako DOPRETI do roditelja...
To se objavljuje redovno i deca imaju pristup tim sadrzajima...

Priznajem da nisam dobro razumela temu. Da li nag factor Udruženje koje radi i sa decom i sa roditeljima?

nego kako pripremiti roditelje i okruzenje za moljakanje...i izbeci moljakanje, nego odmah doci do vadjenja novcanika...

Ovo znači da uče decu kako da od roditelja traže novac odmah, bezmoljakanja?

Deca cak uce termine kao sto je, kako DOPRETI do roditelja...

Šta znači DOPRETI do roditelja? Da li se misli na privlačenje pažnje roditeljima?

Sve ovo pitam jer nisam išla na Gugl da vidim šta se piše o tom Udruženju.

Zanimljiva je tema. Nadam se da će se razviti dobra diskusija. 🙂

Sta ako postoji udruzenje koje proucava decu i uci ih da se bolje ostvaruju kroz zahteve roditeljima...

To je nastavak jedne moje izjave, da imas decu koja postave pitanje, zahtev, vide roditelji kilave, , nemoj nemoj nemoj , vide da od njih vajde nema, nece ostvariti deseti deo svojih zelja i pocnu da ostvaruju zelje sama...otkace se od roditelja , bez obzira koliko godina imaju , a obicno je preko 7 , znaci 8....
I onda gledaju sta treba da urade da bi ostvarili neku svoju zelju...ako hoces letovanje, onda se uclanis u savez ferijalaca ili savez planinara, a ides na more...sa popustom, jes malo grbavo , neki satorici, ali se snadjes, a ovako ces preko roditelja da duvas do prekosutra uz divna srceparajuca objasnjenja..

A druga varijanta je da razvijas tehnologiju nagging...tj moljakanja i izvlacenja para radi postovanja njihovih zelja....

Naravno postoji i treca kategorija a to su roditelji koji sami vade parice , ali nisam siguran da li su oni prirodno takvi ili ih je dete magistraturom dovelo do takvog stadijuma....

U svakom slucaju , nag factor je udruzenje koje proucava te pojave i ima naravno interes sa tri strane, roditelji daju statistiku za sta se tacno deca odlucuju da cvile, da kazem to uvlaceci se roditeljima....deca dolaze do informacija kako da sto bolje cvile, a roditelji dolaze do informacija sta deca najvise cvile...

Da , roditelji ne dobijaju kurseve kako da se odbrane od uspesne promotivne kampanje emancipacije mlade dece....

Sramota bi bilo da postoji udruzenje koje radi protiv dece a za interes roditelja....to moze i bez udruzenja..
Ovako imamo udruzenje koje radi za proizvodjace i za decu....i uredno objavljuje javno rezultate pa se vi ucite...

bez obzira koliko godina imaju , a obicno je preko 7 , znaci 8..

Deca koja imaju 7, 8, 9, 10, 11 godina su maloletna i njihovo mesto je uz roditelje. Mala su da budu članovi Ferijalnog saveza ( da li taj Savez još postoji? ).

Ne znam kada je osnovano ovo Udruženje, ali mi se ne dopada.

Roditelji i deca treba međusobno da se uvažavaju, da imaju razumevanja jedni prema drugima. Porodica je stub jednog društva.

I decu treba da vaspitavaju roditelji.

Deca koja imaju 7, 8, 9, 10, 11 godina su maloletna i njihovo mesto je uz roditelje. Mala su da budu članovi Ferijalnog saveza ( da li taj Savez još postoji? ).

Ne znam kada je osnovano ovo Udruženje, ali mi se ne dopada.

Roditelji i deca treba međusobno da se uvažavaju, da imaju razumevanja jedni prema drugima. Porodica je stub jednog društva.

I decu treba da vaspitavaju roditelji.
To i rade i rezultat vidis u komsiluku na ulici...

metode koje su nam poznate su npr bosanska, ajd gubi se napolje, , pa ne serem ja pare, srpska varijanta....cuti tu , uh, ne znas nista, zasvinjio si se, ostavi to , idi sedi tamo i miruj...

Imamo ogroman problem koji je od prestanka kolektivnog vaspitanja dece..

E sad na kome je obaveza da objasni sta znaci kolektivno vaspitanje dece?

Deca su nam zapustena, , jedno vreme je socijalizam radio posao preko pionirske organizacije, vaspitavao decu , nesto malo i indoktrinirao , mada ja nisam video nigde neku veliku indoktrinaciju, , ali jesam vaspitanje...znaci da sam to godiste kad nije bilo vise indoktrinacije a ostalo je vaspitnog....

Nivo vaspitanja roditelja koje primaju deca u Srbiji su na nivou placa.....
Ali ako me pitas koliko dobro misle roditelji u Srbiji da vaspitavaju svoju decu , reci cu ti odlicno ...misle da su tako dobro odradili posao , da je neverovatno....

Nego da odmah nadjemo krivce, za svaki slucaj.....a da skola....i resimo stvar...

Back