naftne platforme

Hvala ti puno! Samo mi jos reci molim te mozda zvuci bezveze ali jel to pravi magacionerski posao mislim ne znam sta se konkretno cuva u tim magacninima? Da li je potrebno posedovati neki sertifikat za taj posao?

Pa cuvaju se sve potrepstine za platformu od kancelarijskog materijala, potrosnih srafova i matica, rezervnih masina, alata, pa do ogromnih delova, mada postoji i jos jedan magacin, hrane, higijenskih sredstava i kucnih potrepstina (posteljine, peskiri, etc,etc) o kome vodi racuna Camp Boss ili glavni kuvar.
Od sertifikata mislim da ne treba nista preko obaveznih za sve (BOSIET, HUET,PPZ)

pimbe jel znas mozda jel ima neka od kompanija da je otvorila potraznju za odredjenim kadrovima
e sad jbga, ja radim na platformi, a ne u birou za zaposljavanje...
Moja firma pravi dve ogromne ultra deep water DP (dinamic position) platforme, jednu za godinu dana, a drugu za dve i po, to je sve sto ti mogu reci, svaka ce zaposljavati oko od 600 do 800 ljudi...
Transocean koji inace ima 144 platforme, zatrvorio je 36 zbog nedostatka posla, a vezano za krizu i nisku cenu sirove nafte . . .

ma to je sumnjivo.bilo je u blicu pre par meseci.nasi ljudi na platformama.kakav crni stan,pa oni na platformama budu 6 meseci.tamo imaju svoje sobe.rade 12 sati,posle odmaraju po sobama.
Ama ko radi 6 meseci na platformi, nemoj da lupetas... :hahaha::hahaha::hahaha:
Zbog visoke opasnosti, zamora, morala, produktivnosti i gomile drugih okolnosti, niko na platformi ne ostaje duze od 28 dana, a u Severnom moru i Norveskim polarnim vodama i do 21 ili cak 15 dana, onda imas 28 ili 21 dan odmora. Karte, klopa i svi troskovi od kako zakoracis iz kuce i sve dok ponovo ne dohvatis kvaku svog doma, su placeni.

Tacno je da smena traje 12 sati, ali nije to rad kao u fabrici, ima zanimacije i u toku radnog vremena, uostalom, pauza za rucak je sat vremena i dve pauze za kafu od po pola sata.

Ti sto navatavaju po oglasima ovce za sisanje su puni pameti, dok ima bleja i dok policija ignorise i ne reaguje na prijave, nek deru...

Garantujem da niko preko novina nije otisao ni na brod (osim kao turista na krstarenje), a kamo li na platformu...

braćin Re: naftne platforme
jel postoji sajt tvoje firme da pogledam mozda moze da se aplicira

pa ako mi se posreci da i ja radim
www.atwd.com
A u mojoj kompaniji ovaj varajic nudi posao
V Original postavio DOBIT
POTREBNI RADNICI SVIH PROFILA (SSS,VSS) ZA RAD NA NAFTNIM PLATFORMAMA..
PLATA DO 5.000 EU / MESEC
VASE PRIJAVE SLATI NA E-MAIL : dobit_gl@yahoo.com
A na sajtu kompanija kaze da je NIKO ne zastupa
Employment Fraud Warning
http://www.atwd.com/careers/fraud_warning.aspx

Ko ovo nezna da procita i u potpunosti razume nek zaboravi posao na platformi

Ae zdravo i citajte ranije postove :rtfm:

Dali je neko radio na platformama?? ako jeste kakvo je iskustvo? i uopsteno iskustvo o zivotu i radu u inostranstvu. iskustva sa firmama a pogotovo nasim firmasima u inostransvu!!!

dali ste uopste zadovoljni zivotom u dijaspori?? itd ..... ukratko sve sto je vezano za dijasporu......

Back