Nadležnosti Centra za socijalni rad

Propisi I procedure su tu da bi se postovale. Direktor ustanove je taj koji sprovodi unutrasnju I spoljasnju koordinaciju, zakonitost rada, postovanje standarda strucnog rada, kontrolu rada zaposlenih...Propisi se ne menjaju tako lako I uglavnom, mora da se desi neko veliko odstupanje da bi doslo do toga...
Sta kada izadju u javnost ...krivicna dela, sve je po propisima jer niko nije optuzen, a prakticno socijalna zastita ne postoji, vec je CSR privatna prcija koja uplati deo zarade tuziocu, a zaposleni cute da ne bi strcali iz sistema.
Ko prihvati prakticno stanje ima korist, osim savesti, a savest ima vrednost.

Sta kada izadju u javnost ...krivicna dela, sve je po propisima jer niko nije optuzen, a prakticno socijalna zastita ne postoji, vec je CSR privatna prcija koja uplati deo zarade tuziocu, a zaposleni cute da ne bi strcali iz sistema.
Ko prihvati prakticno stanje ima korist, osim savesti, a savest ima vrednost.
I kad izađu u javnost, CSR i dalje ne sme da komentariše i iznosi podatke javno. Na svakom dosijeu piše "poverljivo". Obavezani smo na čuvanje profesionalne tajne.
A ovo za plaćanje tužiocima - toliko je neutemeljeno da zvuči kao veoma loš vic.

Propisi I procedure su tu da bi se postovale. Direktor ustanove je taj koji sprovodi unutrasnju I spoljasnju koordinaciju, zakonitost rada, postovanje standarda strucnog rada, kontrolu rada zaposlenih...Propisi se ne menjaju tako lako I uglavnom, mora da se desi neko veliko odstupanje da bi doslo do toga...

Па баш и није тако. Ја сам радио на првих 13 припремних мисија WB / 2003, структуралне промене, прописи, процедуре, након монетарних и тамо је писало редоследом реформе:
- монетарне; (читај макроекономско и кредитно везивање и условљавање дин.валуте)
- структуралне; (институционалне промене политичке/енг.полити или ја дајем паре мењај кровне системске законе и прилагоди их новим државним структурама, које сам ти наложио)
- привредне; (припрема, за корпорационе промене и погодности за улазак страних великох мултинацкорп којима се мењају сви не системски законски акти...)
- промене цивилног друштва; (кроз НВО, грађ.удруж. и стране фондације које ће припремити индивидуу за корпорационо конзумерашко недруштво - недруштвеност)

Наравно да је то лепше написано и упаковано, али планови су им се сви остварили.

Дакле, ми глумимо овде будале, па после робове, које треба држати у међусобној конфронтацији...

Poslednja izmena:
I kad izađu u javnost, CSR i dalje ne sme da komentariše i iznosi podatke javno. Na svakom dosijeu piše "poverljivo". Obavezani smo na čuvanje profesionalne tajne.
A ovo za plaćanje tužiocima - toliko je neutemeljeno da zvuči kao veoma loš vic.

Грешка појмова. Овај неоговора сам чуо по још неким др.органима. да + чување пословних тајни...?!?!?

Па мајку му пољубим, како професија може да буде тајна у државном органу?!?!

Ужас изражавање нових структура и старих номенклатура... Одатле настаје и неологизам...

Кажем ти да вас праве боодалама и ви се примате на то, као битни сте...

Зато сам све жуте компрадоре и одиебо....

Грешка појмова. Овај неоговора сам чуо по још неким др.органима. да + чување пословних тајни...?!?!?
Zamisli da se nešto neprijatno/teško dešaava u tvojoj porodici,i dođe do novina, a oni vole senzacije. I sad CSR krene da iznosi osetljive podatke i da to svako može da pročita o tebi,tvojoj majci,ženi,detetu, da se oni suočavaju sa stigmom društva. Mi ne iznosimo prljav veš. Ne bi ti bilo lepo da cela javnost zna da si npr. tukao ženu,sa sve pikanterijama,jel da ?

Па баш и није тако. Ја сам радио на првих 13 припремних мисија WB / 2003, структуралне промене, прописи, процедуре, након монетарних и тамо је писало редоследом реформе:
- монетарне; (читај макроекономско и кредитно везивање и условљавање дин.валуте)
- структуралне; (институционалне промене политичке/енг.полити или ја дајем паре мењај кровне системске законе и прилагоди их новим државним структурама, које сам ти наложио)
- привредне; (припрема, за корпорационе промене и погодности за улазак страних великох мултинацкорп којима се мењају сви не системски законски акти...)
- промене цивилног друштва; (кроз НВО, грађ.удруж. и стране фондације које ће припремити индивидуу за корпорационо конзумерашко недруштво - недруштвеност)

Наравно да је то лепше написано и упаковано, али планови су им се сви остварили.

Дакле, ми глумимо овде будале, па после робове, које треба држати у међусобној конфронтацији...
Не могу да тврдим нешто у шта нисам упућена...
Али процедуре које ја користим познајем добро

Zamisli da se nešto neprijatno/teško dešaava u tvojoj porodici,i dođe do novina, a oni vole senzacije. I sad CSR krene da iznosi osetljive podatke i da to svako može da pročita o tebi,tvojoj majci,ženi,detetu, da se oni suočavaju sa stigmom društva. Mi ne iznosimo prljav veš. Ne bi ti bilo lepo da cela javnost zna da si npr. tukao ženu,sa sve pikanterijama,jel da ?

Али, то нису професионалне тајне, већ подаци о странкама и њиховим предметима.

Зар не?

To jeste profesionalna tajna. Za prekršaj tj. odavanje podataka izriče se i mera gubitka licence za rad,jer se tima nanosi šteta klijentu.
Чекај бре мало...:lol:

привредна друштва имају професионалне тајне и клијенте. (ПДВ)А државни органи имају транспарентан/јаван рад и заштиту података и података странака у поступку управних и/или вануправних предмета.

Све појмове си збућкала, па се онда љутиш...

Ужас, погледаћу Закон и Систематизацији, пошаљи линк, на телефону сам, па ми је тешко брзо да претражује и читам ...
На омоту списа који је универзалан за све институције и користи се у раду, поред свих података, стоји као поднаслов да је пословна тајна

Значи управна, онда нема пословних тајни...Боже глупости, шта раде лудаци ...

Играју се они и државе и друштва од 1944.г.

Зато је све папазјанија
Мора да буде пословна тајна, јер смо ми пружаоци услуга, а потребно је заштити максимално податке корисника

Нисмо...
Као уосталом и ЦСР, се делом финансира из буџета, а делом из ЈЛС

Приходи постоје само на 2 битна начина који одређују оснивачи:
- сопственим приходима / онда си у пдв-у,
- из буџета,/ онда си Оорган или Р или ЛС

Може и комбиновано, онда си агенција, (стручно, развојно и регулаторно тело, чл.3. Зак о агенцијама)

Ви сте 100% из буџета, небитно РС или ЛС

Приходи постоје само на 2 битна начина који одређују оснивачи:
- сопственим приходима / онда си у пдв-у,
- из буџета,/ онда си Оорган или Р или ЛС

Може и комбиновано, онда си агенција, (стручно, развојно и регулаторно тело, чл.3. Зак о агенцијама)

Ви сте 100% из буџета, небитно РС или ЛС
Ок, али како онда када ЈЛС добије приходе од разних пројеката које ради или од разних НВО може да се каже да је из буџета РС?

a sta je utemeljeno? Pa nije ovo amerika da se vadite na slobodnu volju beskucnika, posto je sve pokriveno zakonima, pa i beskucnici. Kako onda funkcionise nesto sto ne sprovodi zakonitost?
Ali najosnovnije, zasto se ljudi ne obracaju CSR nego medijima i politickim partijama? Njihov status nije do "politicke volje" nego do sprovodjenja zakona i pravilnika....
Treba li pod slobodnu procenu da stavimo i oduzimanje dece od roditelja i davanje na cuvanje za pristojnu svotu od 300e od koje bi cela porodica mogla da zivi?

Back