Nacrt strategije upravljanja otpadom

Sumnjam da će uskoro nešto biti rešeno, jer je kao prvo naš mentalitet takav da ako neko predlaže sortiranje otpada mi ćemo namerno sve bacati u jedan koš i slično .
Volela bih da neko da prave predloge za upravljanje ovom vrstom otpada , ali i industrijskog otpada , a ne da se svakom ostavlja na savest kako će da odlaže otpad . Vrlo često su pojedinci , ali i industrije u nedoumici kako da raspolažu svojim otpadom , a uputstva za to nema .
Da li Vi možda znate nešto konkretnije ?
Da li ste možda direktno uključeni u ovu problematiku ?
 
mislim da je u cacku krenula sa radom firma koja se bavi preradom industrijskog otpada....ako ima na forumu nekog iz cacka, mogao bi to malo da "procacka" i kaze nam sta se desava.
sortiranje smeca se vrlo dobro moze resiti i nema veze sa mentalitetom - ako ste bili skoro u istanbulu verovatno ste primetili da je 10 puta cistiji grad od beograda, a mi vazda turke krivimo za javasluk - samo udri po dzepu i da vidis kako ce svi da razvrstavaju plastiku od lubenica i novina...
 
Слажем се са Луном. Ипак пре казни, боље би било да схватимо важност одржавања чистоће. Децу једно уче у школама, најчешће друго код куће гледају. Потребно је предочити свима добробит од прераде отпада. Након енергије, хране, индустрије аутомобила, оружја и играчака - ова област ( прерада отпа, складиштење, остало ) спада у најважније.
Да ли сте знали да је Проф. Коруга, бавећи се фулеренима пронашао, за сада, материјал који обећава у одлагању и чувању радиоактивног отпада?
 

Back
Top