Nacističko odmaralište za 20 hiljada ljudi u prvom redu do mora

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tamo ja carujem.

Flag_of_Germany_(1935–1945,_without_swastika).svg (1)-overlay.png

Jedino što zaista ne znam da li će im se to isplatiti. Ne znam ko još voli na Baltiku da se kupa,
Pricao mi je rodjak da se zadnjih nekoliko godina i Baltik promenio usled poremecene klime, da ima sve vise sunca i da je more toplije, pa samim tim ima i sve vise turista jer je prijatniji ugodjaj nego pre.

Са нацизмом су раскрстили, али не видим зашто би раскрстили са толиким некретнинама?

Sa nacizmom nisu raskrstili nikad do kraja, tu šuplju priču su prodavali zapadnoj javnosti koju je ionako boleo djoka dal jesu ili nisu. Jedino ako pod tim ne podrazumevaš da sada nema mnogo nacista, to je drugo. Sve su učinili nakon WW2 da zaštite svoje naciste a kola su se lomila na 1 ili 2% nacista koji su bili žrtvovani zbog imidža. Jedan primer, SS general Heinz Reinefarth je kriv za masovna ubistva Poljaka, preko 50.000 streljanih civila, Poljaci tražili izručenje nakon rata više puta, Švabe odbile. Posle čak postao gradonačelnik jednog grada u Zapadnoj Nemačkoj.
Jedan od bezbroj takvih.

сарказам :

... ако је добач зебач ...то не смета што јебио СС ..битно је да зебе нема везе што је спаљивао ..гушио гасом .. и сл.

... ако има у Алпама Вилу ..ммммм....он зебе зебе зебе ..па стави цепаницу ....па настави да зебе

Ионако треба мислимо на живот ....мртви су и онако мртви ...

То је требао да буде простор пренамењен историји и култури.

Истина, мање ме изненађује што Немци све покушавају, него што свашта раде они на западу, који су победили лудака диктатора. На крају ће му запад од кривице оставити само то што је изгубио од СССРа на Источном фронту.

То је требао да буде простор пренамењен историји и култури.

А како мислиш да се шестоспратница дуга 4,7 километара издржава ако буде намењена историји и култури?

Зарасло би у коров.

Radnici su imali pravo da besplatno vide more i kod nas tokom SFRJ
Kad ste vi došli mora kredit da se digne čak i za besplatnu Grčku

Pogledajte prilog 1693299

Види, нисам против тога да радници виде море, таман посла. Радници заслужују да виде море, али не самим својим постојањем, већ радиш, па зарадиш за море. Неко ће хтети у неко лепше летовалиште, а неко у неко јефтиније летовалиште. Неко ће тај новац потрошити на своју кућу и породицу, без мора. Нека свако може да бира, а не да му држава одређује да ће да буде, где ће да буде и колико дуго ће да буде.

Опет, радничка летовалишта у власништву фирми нису исти концепт као и ово (слично да, исто не).

А како мислиш да се шестоспратница дуга 4,7 километара издржава ако буде намењена историји и култури?

Зарасло би у коров.
Ако сам добро прочитао, та дужина би била из пет зграда, од чега је само једна направљена...

Па ако би део и био стамбени... Али без луксуза и којечега још.

Zanimljivo, onaj ko pokušava da napravi mir u Ukrajini je zločinac a ovi drugi, Buš,Klinton and co koji su pobili na stotine hiljada ljudi su demokrate, divni ljudi. Taman posla da su njih prikazali krvavih ruku. Dabogda im još 50 miliona hirurga i nuklearnih fizičara došlo u Nemačku. Propadnite. Još odavno ste zaslužili.

Ако сам добро прочитао, та дужина би била из пет зграда, од чега је само једна направљена...

Па ако би део и био стамбени... Али без луксуза и којечега још.

Мислим да нису били довршени базени и фестивалска сала.

Иначе

Prora je 1994. godine proglašena spomenikom baštine, a da bi bila restaurirana, blok po blok je prodavana raznim privatnim investitorima.

Проглашена је спомеником баштине. Споменик културе не мора да буде у јавном власништву. Многе старе куће у центрима градова, које су у приватном власништву су споменици културе, па нпр. треба посебна дозвола за реновирање. Можда неки део и буде за музеј, али наравно да толике некретнине треба да постану хотели и приватни апартмани на мору. Зар да најбоља места до плаже ,већ изграђена не буду за туризам? Гре'ота.

Мислим да нису били довршени базени и фестивалска сала.

Иначе

Prora je 1994. godine proglašena spomenikom baštine, a da bi bila restaurirana, blok po blok je prodavana raznim privatnim investitorima.

Проглашена је спомеником баштине. Споменик културе не мора да буде у јавном власништву. Многе старе куће у центрима градова, које су у приватном власништву су споменици културе, па нпр. треба посебна дозвола за реновирање. Можда неки део и буде за музеј, али наравно да толике некретнине треба да постану хотели и приватни апартмани на мору. Зар да најбоља места до плаже ,већ изграђена не буду за туризам? Гре'ота.
Spomenik baštine?Kulture?Šta to baštine kulturne švabe?Konclogore?Industrijsko ubijanje dovedeno do savršenstva?Milione mrtvih za koje su oni krivi?

Rűgen sam prošao barem jedno 30 puta minimum a nisam znao ni da ovo postoji. Da jesam otišao bih da vidim. Ja sam ga medjutim prolazio najviše u doba DDR-a, što vozom kad sam bio mala deca i pubertetlija a kad sam poraso i položio za vozačku dozvolu, onda i autom. Na Rügenu se nalazi grad Sassnitz odakle ide trajekt za Švedsku i kad god sam vatao direktan voz Beograd-Malmö taj trsjekt je prebacivao voz preko Baltika, kao i naravno i automobile i kamione. Ta trajektna linija siguran sam da i dalje radi mada ja sam njom zadnji put išao što se sećam u proleće 1989, pred pad Berlinskog zida.
Slika DDR-a koju je @Paula opisala je suviše svetla jer bilo je mnogo gore. Istočni Nemci nisu mogli nigde da putuju, ti koji su dolazili avionom u Beograd ili su prebegli ili su bili neka povlašćena lica na veoma visokom položaju. DDR je bila zemlja gde se ljudi nikada ne smeju. Madjari su bili u celom tom istočnom bloku najopušteniji, nisam ja samo prolazio kroz te zemlje, bio sam i turistički ali istočni Nemci su bili gori čak i od rumuna pod Čaušeskom.
Tada sam mrzeo ruse jer opresija u ovim zemljama je bila jako vidljiva, i vojna diktatura se osećala svo vreme iako ona kao nije bila. Od trenutka kada dodješ na granicu, vučjaci, strogi pogledi, dugački šinjeli, preko, kažem, totalno neke teško depresivne atmosfere koja je vladala u celoj DDR.
Mislim znao sam za žrtvu koju su Rusi podneli u drugom svetskom ratu ali ovo je bilo 30 godina kasnije, daj bre pusti ljude da žive, sad ćeš da ih kinjiš za vjek i vjekova?
U takvoj jednoj državi ovaj kompleks sigurno da nije bilo nešto čime bi se ponosili i prikazivali ga i renovirali čak i dasu hteli. Ma i zašto bi, pitanje je da li su se ti nemci i kupali na moru, toliko života nije bilo u njima😅
Ali sada zašto da ne, pa Baltičko more je hladno nama, njima je toplo. Ja sam u Švedsku živeo preko 30 godina, za to vreme sam se 2 puta okupao ali sam leti bio vrlo često na plažama. Tamo ispod Malmea, Skanör, Falsterbo i Höllviken imaju odlične peščane plaže, i to sitan beli pesak ko bilo gde na Bahamima na primer. Švedjanima njihovo more nije hladno, oni se kupaju masovno tako da sam siguran i da bi nemci bez problema popunili ta odmarališta.

Poslednja izmena:

Back