Nacionalni dnevnik 2020.godine

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

billy_THE_kid

Primećen član
Banovan
Poruka
929
"Danas slavimo 15 godina od uspesne reintegracije Kosova i Metohije u Srbiju. Na proslavi ovog dogadjaja, govorio je predsednik srpske vlade Pushimi Gashi, koji je kao predsednik najbrojnije stranke u parlamentu Srbije izrazio zadovoljstvo visokim natalitetom albanaca, i jako se zabrinuo sto srpska manjina u Srbiji ne moze da se uklopi u moderne tokove krijumcarenja ljudi, sverca droge, i ostalih izvoznih poslova kojima bi se popunio budzet za vojsku, i policiju, koja bi se po njegovom predlogu uskoro trebala transformisati u Albansko srpski zastitni korpus. Narocito se zahvalio alahu sto 2005. god, Kosovo nije dobilo samostalnost, jer bi ostalo mala, zaostala provincija, a ovako, uz herojsku odbranu Kosova i Metohije od strane Srpskih politicara i pametnog naroda srpskog, dobili su mnogo vise nego sto su ikada sanjali.
LJUDI, JESTE LI SVESNI, DA AKO SADA NE ODSECEMO GANGRENU ZVANU SHIPTARI, POJESCE NAM USI, I DUSU.....NE ORUZJEM, NEGO KURCEM.....
 
urospo:
Lupas ko Maksim po diviziji, izgleda da si mnogo slusao Cedu i Svilanovica

***** cedu i svilenog. Sta konkretno nije tacno?? Da shiptari imaju 12 puta veci prirodni prirastaj od Srba?? Da bi, ako se sloze, imali najjacu partiju u parlamentu??
Ili bi im ti to , kao, zabranio da glasaju??
Tih junackih busanja u grudi mi je vec odavno pun........
Samo konkretno reci, delijo, sta mislis , da se ipak zaletimo da ih pobijemo??satro.....
 
billy_THE_kid:
***** cedu i svilenog. Sta konkretno nije tacno?? Da shiptari imaju 12 puta veci prirodni prirastaj od Srba?? Da bi, ako se sloze, imali najjacu partiju u parlamentu??
Ili bi im ti to , kao, zabranio da glasaju??
Tih junackih busanja u grudi mi je vec odavno pun........
Samo konkretno reci, delijo, sta mislis , da se ipak zaletimo da ih pobijemo??satro.....


Uf, o tome sam vec pisao na nekoj od tema, pa cu samo da iskopiram taj moj odgovor.(to je bilo upuceno nekom drugom, al nebitno)
1. A odakle tebi da ce Albanci uci u srpski parlament?
To sve zavisi od mirovnog resenja i dogovora koji se postigne, ali licnog sam misljenja da tako nesto nece da se desi, jer za tako nesto nema ni potrebe.
Albanci ce verovatno dobiti siroku autonomiju na KiM, tako da ce njihovi politicki predstavnici zasedati, zajedno sa srpskim u vladi i parlamentu Kosova.
Tako nesto je bilo, izmedju ostalog, ponudjeno u jednom mirovnom planu u vezi RSK, znaci da srpski poslanici iz hr, imaju svoj parlament i svoju vladu i da tamo zasedaju, znaci da ne budu prisutni u hrvatskom saboru. Ne secam se bas detalja tog plana i koji je plan u pitanju, probacu da nadjem.
Ali nije ni bitno, u svakom slucaju, s obzirom da je na KiM situacija ekstremnija, ne vidim zasto ne bi i u vezi KiM bilo dogovoreno nesto slicno, jer se vec sada albancima predvidja i veci stepen autonomije nego u vezi RSK.

2.Ne bih rekao, to o cemu ti pricas je vezano za nac. manjine u nekoj drzavi ali ne u situaciji kao u vezi Kosova, koja je po mnogo cemu specificna, zato se njima se nudi i veci stepen autonomije, tako da apsolutno nema govora o nekakvim njihovim poslanicama u skupstini Srbije, a za tako nesto nema ni potrebe...jer niti ce to da bude predvidjeno mirovnim resenjem tj. dogovorom koji se postigne, niti siptari uopste imaju interes da budu u vladi Srbije.
Oni ce imati svoju vladu na KiM i to je to, jer oni zive na prostoru KiM, da su rastrkani po Srbiji, to bi onda bila druga stvar.
Ovo sa koledzom je nepodoban primer, nema veze sa ovim.
.To sa njihovim poslanicima je podmetnuto od raznih Svilanovica i Ceda-beda, od onih koji se zalazu za nezavisnost Kosova, a sve u cilju da bi gradjani Srbije stekli odbojnost prema opstanku Kosova u sastavu Srbije, dakle gluposti, uostalom videce se kada pocnu pregovori dal ce neko uopste da pominje tu mogucnost.
----------------------------


Sto se tice njihovog pp to su u pravu donekle, ali oni ce se kotiti i mnoziti samo po KiM, mada kad stvari dodju na svoje mesto, pola njih ce da ide preko granice jer pola njih nema drzavljanstvo SCG, jbg kao i u EU.
Resenje za problem ce biti u decentralizaciji KiM, jer ce to omoguciti normalan zivot Srbima dole, i omoguciti povratak prognanih, a i spreciti dalje sirenje siptara na sever i donekle istok, osim mozda Bujanovca.

Prema tome ima mnogo sivog u celoj prici :idea:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top