Nacionalna klasa Srbije

Umri_muski

Legenda
Poruka
64.713
Formira se ili je u planu da se formira neko takvo udruzenje, e sad ono sto je zalostan trenutak u svemu tome, je iako je to zamisljeno kao udruzenje naprednijih i svesnijih pojedinaca, ne znam da li da uopste imam ista sa tim, toliko sam demoralisan, tj razocaran trenutnim ratiom ljudi prema neljudi u Srbiji...

Imaju valjda dobre namere, ali da namere ne remete njihove egzistencijalne puteve, a bave se svim i svacim, totalna mesavina bez ikakvih moralnih ogranicenja...

Sa jedne strane je mozda moguce biti bilo sta a biti nacionalista, vidjao sam i prostitutke patriotkinje...a kamoli muljare, toga sam cak najcesce i vidjao , muljare, koji budu ili samo nacionalisti ili ponekad budu i radikalni tj predju granicu zlocina...

Sa druge strane ne zelim ni da bude muckalica, tj da kao i na forumu krenu samonabedjeni da bi bili prvi i cistiji pa krenu da se trude da oni predstavljaju najvece cuvenje, najvecu javnu referencu nekog pokreta , i onda negativci budu najizvikaniji...dobro to moderatori sto pokupe ili vip , to me zabole nego sto budu oni koji pokupe imidz cele grupe...

Ma to drugi hoce da vode, ili mozda tacnije da zive, cini mi se vise da je to nelidersko udruzenje...liberalnije a zaebanije...

Zaebana su liberalna udruzenja za kontrolu i korupciju , tu je svako svoj delegat i ima svoj pecat, i pedigree jos gore kad ima...
Tad politikanti ne mogu da ih razhebu , skupe se sa slicnim pedigreom, kao npr sto se sad na sajmu knjiga skupe citaoci , i bas pricam burazeru , da ja volim da odem sa mangupima na subotnje okupljanje na sajmu , udjes u pricu , malo vamo malo tamo , ne davis ostale, ali se srecete tu , tamo , pa malo dalje, i za 1h , se desi da na nekoj gomili pisaca gde ovi ostali znaju svakog, ja nemam pojma niko ko je, mozda bih znao po imenima, ali ovako po liku pojma nemam, ali vole da citaju i tako se prica bez duvanja ko je sta procitao , ali oseti se pristup citaoca...
I onda kad su pored mene mangupi , mi vodimo pricu bez ambicije da kupujemo knjige, brate biblioteka je za nas...
I bolje povezujemo gomilu i citateljke, malo sarmiranja, saljenja, zezanja, i vrlo brzo iskusni stand majstori uoce priliku i desava se vrlo cesto da nas kao padobrance pozovu da sednemo ispred njihovog standa, grickalice, , stolovi stolice, sokici , da se ispricamo tu ispred njihovog prostora.
A to je pametna stvar,
Jer pocnu ljudi da se pitaju , sto su svuda gomile samo ovde ova grupa brojna sedi i uzivaju....
I nekad se desi da dok RTS ima stalna ukljucenja i polusatne intervjue sa knjizevnicima na svom podijumu , obicno tamo na poluspratu, ljudi koji zele da predstave svoje knjige odmaknu se od svog standa i pridju formiranoj gomili sedaca ,grickalica i citalacke publike tj nama padobrancima i citaocima..i bukvalno postajemo ciljana publika, ne merodavna, ali ciljana..

Ali u politici svi uglavnom mrze i spustaju , i pljuju , tako da ne znam da li je to i citalacko drustvance bas isto, meni je isto muzikalno drustvance i citalacko , a kafansko mi vec nije isto ...tako da...ko zna...

Poslednja izmena:

Back