Nacionalna čitanka

Lagerta

Elita
Supermoderator
Poruka
21.045
Naša država je odlučila da počne da piše i udžbenike. Dakle, džaba svi prosvetni stručnjaci, nego ćemo nekog vojnog ministra da angažujemo da nam napiše udžbenik u kome će naravno, podizati nacionalnu svest na najviši mogući nivo, izbaciti sociologiju, filozofiju, kritičko mišljenje i ostale ''nebitne'' oblasti, osim oblasti veličanja kulta predsednika, koji se bori protiv celog sveta jer nas svi mrze. Uz povećan broj časova fizičkog vaspitanja i vraćanja vojnog roka, na šta vama ovo liči? Iskreno, mene pomalo plaši :( Inače, nismo se mi prvi toga dosetili, Rusija je odavno primenila taj metod,mada ne pominju da je u Rusiji 193 000 prosvvetnih radnika dalo otkaze, jer nisu želeli da učestvuju u ovom projektu, niti da ih učenici prijavljuju zbog manjka patriotizma.

Naša država je odlučila da počne da piše i udžbenike. Dakle, džaba svi prosvetni stručnjaci, nego ćemo nekog vojnog ministra da angažujemo da nam napiše udžbenik u kome će naravno, podizati nacionalnu svest na najviši mogući nivo, izbaciti sociologiju, filozofiju, kritičko mišljenje i ostale ''nebitne'' oblasti, osim oblasti veličanja kulta predsednika, koji se bori protiv celog sveta jer nas svi mrze. Uz povećan broj časova fizičkog vaspitanja i vraćanja vojnog roka, na šta vama ovo liči? Iskreno, mene pomalo plaši :( Inače, nismo se mi prvi toga dosetili, Rusija je odavno primenila taj metod,mada ne pominju da je u Rusiji 193 000 prosvvetnih radnika dalo otkaze, jer nisu želeli da učestvuju u ovom projektu, niti da ih učenici prijavljuju zbog manjka patriotizma.
S. T. R. "Ašno"
Slažem se jedino sa više časova fizičkog i tu bih dodao šta bih promenio.
Ali ovo ostalo je tuga.
Nisam znao za prijavljivanje nastavnika u Rusiji.
I to je u najmanju ruku tužno.
Silovanje mozga i kritičkog mišljenja nikada nije donelo slatke plodove.

Sve vodi ka tome, a ja ne vidim da je za to kriva vlast, vec narod... Kada kazem kriv ne mislim da ga treba osudjivati... Mozda je to neki prirodan sled dogadjaja... Sve je isto kao u vreme Jugoslavije isti je taj naboj, sustina je potpuno ista, samo je forma promenjena...Nekada su pevali Savi Kovacevicu, danas Sv. Savi... To su isti ljudi, ista strast, isti nivo, ista percepcija... Deca se od malena u skolama uce pripadnosti, identifikaciji, nacionalizmu, a samim tim i mrznji koja proizilazi iz verovanja bez trunke sumnje....Iz verovanja da smo svi zajedno na strani nekakve uzvisene pravde i da je Bog sa nama....A sve je to pravi i jedini poligon za zlo...Zlo koje ce kad tad uslediti, na zalost...
I u ovom vremenu kod nas postoji to uzivanje u gordosti...Lepse je od mnogih strasti, od materijalnog bogatstva, pa i od uredjenog drustva... Deca imaju svet na dlanu preko interneta, taj svet im je to omogucio, sve im je dao i vise nemaju razloga da po njemu uredjuju drustvo...Iz njega ce uzeti ono sto je on stvorio, a za sebe ce ostaviti ono sto mi proizvodimo, gordost, samoljublje, etnofiletizam itd...Sve to u ovo vreme dodje kao nekakva ekskluziva, jer ga nema u drustvima koje gledamo kao hladne...Za nas je to ogromno bogatstvo i sloboda...
Sto se tice naseg odnosa prema strancima on je sledeci...Mi se veoma dobro odnosimo prema strancima koji dolaze sami...Oni su dobro primljeni, oni su uvek atrakcija i pred njih se iznosi srdacnost i postovanje...Zato su oni cesto odusevljeni ovim drustvom...Medjutim kada bi ti stranci imali slobodu koju nasi ljudi imaju preko, onda bi videli nase pravo lice...Kada bi se kao mi poceli organizovati, kada bi imali svoje kafice, svoje prodavnice..Kada bi organizovali svoje skupove, vasare, koncerte, kada bi imali svoje kvartove, kada bi se bunili i slavili na trgovima..Onda bi se videlo uistinu kakvi smo domacini..Medjutim to jednostavno nije ni moguce zamisliti, a kamoli doziveti... A zasto drugi nisu toliko srdacni prema njima? Zato sto ih u zapadnim drustvima ima toliko, zato sto su tolio prihvaceni i integrisani da ih niko ne posmatra kao atrakciju, vec kao sasvim normalan i prirodan deo drustva...Nema reakcije...

Jao kada ''istoricari'' pocnu da pisu nacionalu citanku...

Tito je sakrio istinu o Jasenovcu​

https://www.danas.rs/dijalog/licni-...4lgl-mMFE6boOVIQ1ezYhd3G4uoAJLUSeWD3wIf4vmYr4
Tito je jos za vreme rata naredio da se skupljaju iskazi svedoka i svi dokazi o logoru Jasenovca, i 1946 izdali delo o logoru Jasenovcu, i istini sta se tako dogadjalo, o ubijanju dece, svim nacinima ubijanja logorasa od strane ustasa, ko su bili ustaski zlikovci u logoru, i da je ubijeno oko 600.000
Zemaljska komisija Hrvatske za utvrdjivanje zlocina okupatora i njihovih pomagaca
U LOGORU ZLOČINI JASENOVAC
Z A G R E B 1946.
http://digital.nub.rs/pdf/jasenovac.pdf

004.jpg

Šta će nam nastavnici, te besposličare treba sve poterati na biro. Obrazovni sistem je decenijama u konstantnom padu kao i znanje učenika. Treba staviti sve lekcije na Jutjub pa neka učenici gledaju. Obavezno obrazovanje treba smanjiti na četiri razreda. Čitanje, pisanje, tablica množenja i deljenja i adio. Za sve dalje uvesti plaćanje obrazovanja. Samo elitu u školu, naročito na fakultete, ostalo na zanate ko hoće.

Šta će nam nastavnici, te besposličare treba sve poterati na biro. Obrazovni sistem je decenijama u konstantnom padu kao i znanje učenika. Treba staviti sve lekcije na Jutjub pa neka učenici gledaju. Obavezno obrazovanje treba smanjiti na četiri razreda. Čitanje, pisanje, tablica množenja i deljenja i adio. Za sve dalje uvesti plaćanje obrazovanja. Samo elitu u školu, naročito na fakultete, ostalo na zanate ko hoće.
Nećete morati, sami odlazimo a slobodno se prešaltajte na učenje guglanjem, ionako sve stručnjak do stručnjaka vezano za prosvetu :mrgreen: elita kupuje obrazovanje, o kakvoj eliti i školovanju je reč? Onoj gde se za debele pare školuju ''elitna'' deca ''elitnih'' roditelja?

Poslednja izmena:

Као прво јако ти је лош наратив. Мораш то под хитно да мењаш !!!

- држава не одлучује, већ овлашћена лица од Власти, (спуштање надлежности)
- или си свестан или си несвестан - кретенски израз "подизање свести", као потенциометар и еквилајзер
- поготово на" највиши могући ниво",
- итд...
- итд...

:fdlan:

Као прво јако ти је лош наратив. Мораш то под хитно да мењаш !!!

- држава не одлучује, већ овлашћена лица од Власти, (спуштање надлежности)
- или си свестан или си несвестан - кретенски израз "подизање свести", као потенциометар и еквилајзер
- поготово на" највиши могући ниво",
- итд...
- итд...

:fdlan:
A ti ne prepoznaješ ironiju i sarkazam :mrgreen: možda malo Domanovića da ponoviš, za domaći ;)

Back