Nacionalizam

Znaci da nisu bas puno udaljeni jedno od drugog.

Mnogo su udaljeni, mnogo.
Nije isto biti nacionalista i biti fasista.
Nacionalizam ne podrazumeva mrznju prema drugima, ali fazam DA !
Nacionalizam je uperen pre svega prema sopstvenoj naciji i podrazumeva ljubav prema istoj. Dok fasizam pre svega podrazumeva mrznju prema drugima.
Razlika je ogromna.

Sta mislite o nacionalizmu, da li covek ima pravo da bude, odnosno ne bude nacionalista, kako nacionalizam utice na napredak drustva i razvoj drzave?

Mislim sve najbolje i mislim da je čovekovo pravo, pa i obaveza, da bude nacionalista. Treba voleti svoju zemlju i treba ceniti i negovati tradiciju. Ko nema prošlosti nema ni budućnost, kaže se. Problem je što se večina srpskog sveta pogubila i nema pojma šta je nacionalizam, te ga poistovećuju sa mržnom prema drugima. A to nije to. Samo se ovde nacionalizam smatra lošim.
Šta fali Francuzima, Englezima, Nemcima.... ? Da li ih neko optužuje za nacionalizam (u onom shvatanju reči koji se ovde zna)?
Nacionalista voli sebe i svoju zemlju. On je poznaje, poznaje istoriju, poznaje geografiju, ceni prošlost, pamti grške i uči na njima da bi popravio budućnost. On radi za svoju zemlju, a ne protiv drugih. Nacionalista ne mrzi druge. On jednostavno voli sebe. (Pod sebe mislim na zemlju, naciju).

Nacionalizam je uperen pre svega prema sopstvenoj naciji i podrazumeva ljubav prema istoj. Dok fazimam pre svega podrazumeva mrznju prema drugima.
Razlika je ogromna.
Да, а кад би се поредило са нацизмом види се још већа разлика јер нацисти промовишу расну мржњу и некакав осећај припадности белој аријевској раси и још неке болесне идеје.

Mislim sve najbolje i mislim da je čovekovo pravo, pa i obaveza, da bude nacionalista. Treba voleti svoju zemlju i treba ceniti i negovati tradiciju. Ko nema prošlosti nema ni budućnost, kaže se. Problem je što se večina srpskog sveta pogubila i nema pojma šta je nacionalizam, te ga poistovećuju sa mržnom prema drugima. A to nije to. Samo se ovde nacionalizam smatra lošim.
Šta fali Francuzima, Englezima, Nemcima.... ? Da li ih neko optužuje za nacionalizam (u onom shvatanju reči koji se ovde zna)?
Nacionalista voli sebe i svoju zemlju. On je poznaje, poznaje istoriju, poznaje geografiju, ceni prošlost, pamti grške i uči na njima da bi popravio budućnost. On radi za svoju zemlju, a ne protiv drugih. Nacionalista ne mrzi druge. On jednostavno voli sebe. (Pod sebe mislim na zemlju, naciju).

AMIN ! :super:
Svidja mi se kako razmisljas.
Potpisujem svaku rec !
Veliki pozdrav
:bye:

Nacionalizam je uperen pre svega prema sopstvenoj naciji i podrazumeva ljubav prema istoj. Dok fasizam pre svega podrazumeva mrznju prema drugima.
Razlika je ogromna.

Onda u nas najmanje ima bas nacionalizma.

Nego,

fasizam je extremniji oblik nacionalizma.

Razlika izmedju fasizma i nacizma je u tome sto je fasizmu prioritet drzava a nacizmu narod, i jedno i drugo ne bi bilo moguce da nema nacionalizma kao glavnog uslova za vise ciljeve NACIJE, zato se tako i zove, nisu isti ali su identicni.

Kad ne bi bilo nacionalizma ne bi se javljale ni extremnije varijante istog.

Nacionalizam je odskocna daska za zla sledeceg stepena, pitan je je samo ko ume da ga kontrolise, na primer Amerikanci mogu, mi ne mozemo.

ja ne znam koja je to alternativa nacionalizmu
sve zemlje sveta su nacionalistichke i svi u njuma su vaspitavani da budu nacionalisti
to se samo kolonijama potura neko ideoloshko smetje da bi se i na taj nachin obezvredile gubeci identitet

Nego,

Razlika izmedju fasizma i nacizma je u tome sto je fasizmu prioritet drzava a nacizmu narod, i jedno i drugo ne bi bilo moguce da nema nacionalizma kao glavnog uslova za vise ciljeve NACIJE, zato se tako i zove, nisu isti ali su identicni.

Nacionalizam je odskocna daska za zla sledeceg stepena, pitan je je samo ko ume da ga kontrolise, na primer Amerikanci mogu, mi ne mozemo.

Договори се са собом, ништа од овога што пишеш нема везе са везом. Разлика између фашизма и нацизма је у расизму. ''Исти'' и ''идентичан'' су синоними. Како Америкацни контролишу национализам када су им војници по целом свету. Требаш изаћи из андереснових, марскових и лењинових бајки и укапирати да то о чему ти сањариш није могуће.

Договори се са собом, ништа од овога што пишеш нема везе са везом. Разлика између фашизма и нацизма је у расизму. ''Исти'' и ''идентичан'' су синоними. Како Америкацни контролишу национализам када су им војници по целом свету. Требаш изаћи из андереснових, марскових и лењинових бајки и укапирати да то о чему ти сањариш није могуће.

Hteo sam napisati slicni, ali ne hvataj se za to, znas na sta sam mislio.

Amerikanci vole svoje, ali ih briga za druge, oni ratuju za novac a ne zato sto nekog mrze.

Kod nas je drugi slucaj, nasi mrze sve zivo oko sebe i to je bio i pokretac ratova, mrznja, ne profit.

Dobar argument to sa bajkama, bolje i to nego nista zar ne? ;)

Сваки човек сам бира како ће да живи!
Мислим да је здраво имати у себи одређену дозу национализма... :per:;)

ja ne znam koja je to alternativa nacionalizmu
sve zemlje sveta su nacionalistichke i svi u njuma su vaspitavani da budu nacionalisti
to se samo kolonijama potura neko ideoloshko smetje da bi se i na taj nachin obezvredile gubeci identitet

Alternativa je patriotizam.

Kako najlakse iznervirati komunistu i liberala ???
- voli svoju zemlju i svoj narod
:hahaha:

Nego,

Da nije bilo nacionalizma ne bi nastale ni drzave, jer je osecanje pripadnosti jednoj naciji upravo ono sto vodi stvaranju drzava.
Sto se tice Hitlera i njegove partije, Nacionalsocijalisticke nemacke radnicke partije, u samom njenom imenu se krije politicki trik, a Hitler je ako nista drugo bio izvrstan propagandista, te je zelja bila da kroz naziv partije privuce sve slojeve stanovnistva i to nema veze sa sustinom nacionalizma.
Uostalom zar ekstremi socijalizma nisu komunizam i anarhizam pa ih ne izjednacavamo sa socijalizmom

Back