НА ЗАПАДУ БРАК ГУБИ НА ЗНАЧАЈУ

Da, recimo... Ili ne... Ali nije ni bitno, bitno je da li je tačno ili ne... ;)

Како можеш да питврдиш или оповргнеш кад о томе немаш појма, ни искуства а ни туђег искуства а немаш нигде ни релевантне и адекватне литературе да прочиташ или да се позовеш на њу ?
А представљаш се као да знаш !?

Значи да само лупеташ а да на твоје приче и причице могу да падни само они лаковерни и наивни. Вероватно си и ти тако налетео на неку лаку причицу и приомио се као мува на лепак и сада све знаш !!!

Како можеш да питврдиш или оповргнеш кад о томе немаш појма, ни искуства а ни туђег искуства а немаш нигде ни релевантне и адекватне литературе да прочиташ или да се позовеш на њу ?
А представљаш се као да знаш !?

Значи да само лупеташ а да на твоје приче и причице могу да падни само они лаковерни и наивни. Вероватно си и ти тако налетео на неку лаку причицу и приомио се као мува на лепак и сада све знаш !!!

Ne lupaj bre... I nemoj da ga tupiš!

Ja imam poima, naravno... U sve se razumem, nema šta ne umem!

A ti se razumeš ko marica u kriv *******! :)

Poslednja izmena:
чода хоће и децу и слободу да и сам остане дете ако сам добро схватио. хммм... то не изгледа лоше, ал како ће деца на све то да гледају. она расту, постају људи, једном ће да ти одбрусе нешто попут "fk u nomad!", а то може бити фатално по дотадашњи смисао живота. једини излаз је да се венчаш, па макар и под старе дане

Poslednja izmena:
Posto sam razveden ni te dve discipline mi nisu strane...:lol:...

Види брате....
Нисам разведен, ал сам познавалац многих дисциплина....
И синове учим да их савладају....
smiley-chores003.gif
smiley-chores009.gif
smiley-chores007.gif
smiley-chores011.gif

Види брате....
Нисам разведен, ал сам познавалац многих дисциплина....
И синове учим да их савладају....
smiley-chores003.gif
smiley-chores009.gif
smiley-chores007.gif
smiley-chores011.gif

Mačak, ako je ovo istina, možda se mi i sprijateljimo u nekoj skorijoj budućnosti, ko zna:zper:
'Oću bre da mi zet bude vredan i radan, a ne neki manijak:rtfm:
A prijatelj bradonja i patriota, ojhaaaa!!:mrgreen:

Mačak, ako je ovo istina, možda se mi i sprijateljimo u nekoj skorijoj budućnosti, ko zna:zper:
'Oću bre da mi zet bude vredan i radan, a ne neki manijak:rtfm:
A prijatelj bradonja i patriota, ojhaaaa!!:mrgreen:
Веруј ми. да супруга и ја можемо данима бити одсутни од куће,
да знамо да ће се момци сасвим нормално хранити,
јер знају спремити доста јела....
Иначе...искрено да ти кажем...хигијену у кући они одржавају,
наравно кад су ту...
Мислим...шлола...факултет.
Сами перу своје осетљиве и спортске делове одеће....пеглају....
Иначе, кад би чекали мајку да дође са посла....која често остаје прековремено....
никада се не би спремили онако како планирају....
;)

Poslednja izmena:
Па добро , ти ниси.
Али схвати, постојимо и ми који тежимо стабилности и партнерству само са једном особом. :)

Мислим, ја контам и једно и друго, али не бих могла да живим са мушкарцем који ме вара отворено, има девојку поред мене живе. То ми је потпуно неприхватљиво.

I ja težim stabilnosti samo nikako da je dosegnem... inače, ti si BAŠ sigurna da te ne vara i neće taj s kojim si?
Ja sam bila verna samo u brakovima i to samo zato da ne pljunem na zakletvu.... ostalo....

Ne lupaj bre... I nemoj da ga tupiš!

Ja imam poima, naravno... U sve se razumem, nema šta ne umem!

A ti se razumeš ko marica u kriv *******! :)

И по твом устаљеном обичају, све ово што си написао нема никакве везе са темом а личи на гомилу слова и речи натрпаних на брзака као дрва за логоску ватру !!!

Ти мени личиш на овако нешто :

Имао отац кућу у коју је улагао цео живот и направио је велику, лепу, пространу са довољно соба за сву чељад......

И када је умро и рецимо ти га наследио па ти каже први комшија :
"шта ће ти оволика кућа видиш да је огромна, ружна и одвратна, сруши ти то па направи нову, још већу и још савременију ево ја ћу ти помоћи све што ти буде требало ...... "

Сутра те нађе неки други комшија па ти каже :
"Колику ти кућу имаш а не служи ти ни за шта, сруши пола куће па на оној другој половини направи свемирску опсерваторију да гледаш звезе и да машташ како ћеш једног дана да их посетиш .... ево ја ћу ти купити телескоп најмодернији и најлепши на свету "

Прекосутра те нађе трећи комшија па и он каже :
"хахахахаха шта ће ти толика кућа, много је лепше кад си као ја ..... немаш ништа и не бринеш ни о чему а најмање о некој одвратној кући.... сруши ти то па да се заједно играмо кликера на њеном месту ..... ево ја ћу ти купити кликере и ископати ропу ..... "

И ти добро размислиш па кажеш сам себи ... ма сад ћу да срушим ову кућу не треба ми а на њеном месту ћу направити нову, лепшу и савремнију, у оном другом делу направићу опсерваторију а наћиће се места после и да играм кликера у њој ...... уопсталом сви су обећали да ће ми помоћи.....

И ти срушиш кућу и сав радостан идеш да обавстиш комшије шта си урадио.....
Кад онај први :
Шта то уради будало !!! ??? што сруши онолику кућу а била је највећа и најлпша у околини !?!?
Други :
Види лудака сруши онакву кућу као да су му вране попиле мозак ... !!!
Трећи се само смеје и каже :
Коњино једна па ја да сам ти рекао да умреш жедан на реци ти би умро .....

И ти онако у чуду се враћаш сада на празну ледину јер куће више нема и чешкаш се по темену и питаш се од чега ћеш да сада живиш а цревца ти само кувају и ломе од глади ..... кад ете га један комшија па каже :

Јеси ли то гладан комшија ?
Наравно кажеш ти ... ко пас .... !
Ево даћу ти динар за имање па иди ручкај ..... !!!
Ти запањен кажеш само динар за овлику њиву а видиш колика је вреди 1000 !!!
Ма вреди колико ти платим ево ти пола динара и ни пара више !!!
А твој стомак само лупа кува ли кува ... ма дај кажеш ти боље ишта него ништа ..... а и гладан сам а сутра ћу да идем да радим на њиву ону што му продах да зарадим бар за доручак !!!!

И тако оде ти као да те никада није ни било а са тобом несташе и твоје бљувотине, несташе и твоје комшије а ти оста сам ко нилска коњина у сред пустиње уместо у Нилу !!!

Poslednja izmena:
Дођу са севера јер их мучи савест што су подлегли германизацији.
Дођу са севера јер се не осећају довољно слободним да исто то практикују кућу на северу.
Дођу са севера јер се и код њих дешава исто синдром као код нас а то је помодарство и скоројевићи.

И поред свега тога то је једини западни народ који још нечему вреди и који је најблискији нама.

Али то све није довољно да се осећају Италијанима у Италији ..... а те "чудне" промне код њих су започеле са смрћу Алда Мора ..... и то би ти требало више да познајеш од мене.

ja sam govorila o SEVERU ITALIJE--- o kojoj germanizaciji govoriš. Jug Italije je siromašan i oni jednostavno moraju da se sele na sever koji je bogat, koji je centar industrije da pronađu posao. Po pravilu imaju kuće na severu - dođu na JUG ISKLJUČIVO ZBOG PORODICE.

Stvano... baš stvarno govoriš nešto što ne poznaješ.
Meni lično ni slučajno nisu najbliži, bliži su mi Grci.

ja sam govorila o SEVERU ITALIJE--- o kojoj germanizaciji govoriš. Jug Italije je siromašan i oni jednostavno moraju da se sele na sever koji je bogat, koji je centar industrije da pronađu posao. Po pravilu imaju kuće na severu - dođu na JUG ISKLJUČIVO ZBOG PORODICE.

Stvano... baš stvarno govoriš nešto što ne poznaješ.
Meni lično ni slučajno nisu najbliži, bliži su mi Grci.

И ја говорим о северу Италије Милано, Торино долина реке По .... то је тај богати део Италије који гледа само себе али је насељен доста из јужног дела.
И сада ти јужни северњаци иду кући да одржавају породичне традиције јер у северном је то демоде .... и стиде се сами себе.

А то се зове помодарство. Уосталом могла си мало да слушаш Берлусконија како прича и како се понаша, исто као и наши тајкунизовани политичарчићи који не знају ни колико су шупљи а ни колико рупа све имају али знају добро да су им џепови бушни.

Poslednja izmena:
Чињеница је да се пропагандом обесмишљава брак што значи да се ради на заглупљивању човечанства и стварања поново некакве првобитне заједнице.

Најновија психолошка истраживања доказала су да је најлакша могућа контрола људског ума када је "на гомили" јер су само у том случај сасвим могуће методе масовног испирања мозга и стварања теледиригованог ума.

Сав напор савременог човека да се огради од периода настанка човечанства и прве појаве homo sapiensa и да докаже да је ушао у далеко напреднију етапу свог развоја само из потребе контроле ума се уништавају.

И сада то велико питање :
Ко то хоће да контролише чеовечији ум ?

Надам се само да ће све то остати само на покушају јер ипак човек је на врху ланца са сасвим развијеном високом самосвешћу и умом који је далеко одскочио од животиње.

tacno.................stim sto se i tacno zna ko nam namece takav stav prema braku. naravno, americki kapitalisti. za ove krvopije, sigurnost osoba u braku i u porodicnom gnezdu je najveca opasnost za gubitak jevtine radne snage. ako covek zivi sam ( a to je i zadnji cilj ove dugogodisnje kampanje protiv braka) takva osoba postaje zavisna iskljucivo od milosti kapitaliste. ta osoba je prisiljena raditi za bagatelu jer zivi potpuno sama bez bracnog partnera, bez dece , bez brace , sestara.............koji bi takvoj osobi, kada se nadje pred ucenom kapitaliste, mogli finansijski pomoci.
pomoc, koju su nekada clanovi porodice i sire familije, dobijali od svojih najblizi , i tako preziveli krizne periode, danas se takve osobe obracaju bankama za pomoc................i tonu sve dublje u kredite sa kojima kupuju hleb i mleko sa druge strane, potpuno sama osoba, kada trazi posao, uopste ne pita za platu i uslove rada, jer ne zeli rizikovati gubitak posla..................pravi raj za kapitaliste. pored toga, zene ce svakako radjati decu (vanbracnu) jer ih na to potenciraju drzavne beneficije posto je kapitalistima potrebna radna snaga. takva deca koja rastu bez jednog roditelja u bedi i siromastvu, postaju neobrazovani, glupi, primitivni...............postaju roboti...masine, stoka....koje kapitalisti upregnu i iskoristavaju. opste je poznato da samo iz stabilne i potpune porodice mogu izrasti pametne i svesne osobe........sto predstavlja veliku opasnost za kapitalizam.

dakle, molim boga da nas sve satre na ovoj planeti jer prosto ne mogu da verujem da ova stoka , sto se zovu narodi, proguta sve .......pa i ovo , najnovije unistenje porodice.
pogledam samo srbiju i ovaj forum........................koliko tu ima stoke i primitivaca koji vape za kapitalizmom a sami su najtezi socijalni problem. pljuju na socijalizam koji je stito porodicu a favorizuju ubice, lopove.........koji se danas oficijelno nazivaju kapitalisti............................kad sve to vidim, mislim da cemo mi , kojima je ostalo jos nesto pameti u glavi morati sa puskom da se obracunamo sa onim osobama koje su vec uveliko postale zrtve kapitalisticke propagande i zajedno sa kapitalistima rade na unistenju svega pozitivnog i zdravog u danasnjoj civilizaciji.
ubedjen sam vise nego ikad da nam predstoji velika borba u kojoj moramo unistiti sve sto ima bilo kakve veze sa ovim karcinomom danasnje civilizacije.....sa kapitalizmom.
................i pobedicemo , sigurno..............jer u toj borbi mi branimo decu, zivot, buducnost...............dok ce kapitalisti (koristeci, kao i uvek, divlje, glupe, primitivne......kojih i ovde na forumu ima na kilo......) braniti jahte, vile, ferarije, .....................

tacno.................stim sto se i tacno zna ko nam namece takav stav prema braku. naravno, americki kapitalisti. za ove krvopije, sigurnost osoba u braku i u porodicnom gnezdu je najveca opasnost za gubitak jevtine radne snage. ako covek zivi sam ( a to je i zadnji cilj ove dugogodisnje kampanje protiv braka) takva osoba postaje zavisna iskljucivo od milosti kapitaliste. ta osoba je prisiljena raditi za bagatelu jer zivi potpuno sama bez bracnog partnera, bez dece , bez brace , sestara.............koji bi takvoj osobi, kada se nadje pred ucenom kapitaliste, mogli finansijski pomoci.
pomoc, koju su nekada clanovi porodice i sire familije, dobijali od svojih najblizi , i tako preziveli krizne periode, danas se takve osobe obracaju bankama za pomoc................i tonu sve dublje u kredite sa kojima kupuju hleb i mleko sa druge strane, potpuno sama osoba, kada trazi posao, uopste ne pita za platu i uslove rada, jer ne zeli rizikovati gubitak posla..................pravi raj za kapitaliste. pored toga, zene ce svakako radjati decu (vanbracnu) jer ih na to potenciraju drzavne beneficije posto je kapitalistima potrebna radna snaga. takva deca koja rastu bez jednog roditelja u bedi i siromastvu, postaju neobrazovani, glupi, primitivni...............postaju roboti...masine, stoka....koje kapitalisti upregnu i iskoristavaju. opste je poznato da samo iz stabilne i potpune porodice mogu izrasti pametne i svesne osobe........sto predstavlja veliku opasnost za kapitalizam.

dakle, molim boga da nas sve satre na ovoj planeti jer prosto ne mogu da verujem da ova stoka , sto se zovu narodi, proguta sve .......pa i ovo , najnovije unistenje porodice.
pogledam samo srbiju i ovaj forum........................koliko tu ima stoke i primitivaca koji vape za kapitalizmom a sami su najtezi socijalni problem. pljuju na socijalizam koji je stito porodicu a favorizuju ubice, lopove.........koji se danas oficijelno nazivaju kapitalisti............................kad sve to vidim, mislim da cemo mi , kojima je ostalo jos nesto pameti u glavi morati sa puskom da se obracunamo sa onim osobama koje su vec uveliko postale zrtve kapitalisticke propagande i zajedno sa kapitalistima rade na unistenju svega pozitivnog i zdravog u danasnjoj civilizaciji.
ubedjen sam vise nego ikad da nam predstoji velika borba u kojoj moramo unistiti sve sto ima bilo kakve veze sa ovim karcinomom danasnje civilizacije.....sa kapitalizmom.
................i pobedicemo , sigurno..............jer u toj borbi mi branimo decu, zivot, buducnost...............dok ce kapitalisti (koristeci, kao i uvek, divlje, glupe, primitivne......kojih i ovde na forumu ima na kilo......) braniti jahte, vile, ferarije, .....................
:super: :super: :super: :worth: :worth: :worth:

И ја говорим о северу Италије Милано, Торино долина реке По .... то је тај богати део Италије који гледа само себе али је насељен доста из јужног дела.
И сада ти северни јужњаци иду кући да одржавају породичне традиције јер у северном је то демоде .... и стиде се сами себе.

А то се зове помодарство. Уосталом могла си мало да слушаш Берлусконија како прича и како се понаша, исто као и наши тајкунизовани политичарчићи који не знају ни колико су шупљи а ни колико рупа све имају али знају добро да су им џепови бушни.

Neverovatno koliko neispravne zaključke izvlačiš. Vraćaju se na jug zato što IM NA JUGU ŽIVE UGLAVNOM RODITELJI.... kakvo pomodarstvo? Ovi koji su rođeni i koji žive na severu takođe neguju KULT PORODICE. Njih nisam spominjala jednostavno zato što ja živim na jugu.
Stvarno nemaš pojma o Italiji i Italijanima.

Ti si ovde malo proširio i bolje obrazložio svoj prvi komentar i sa ovde napisanim se uglavnom slažem. Ali jurnjave za materijalnim, karijerom, zadovoljstvima je bilo - od kada je i čoveka. Porodica je ipak preživela. Koliko će ko sebe dati i uložiti za njeno dobro i opstanak je stvar ličnog izbora. Često i pogrešnog.

Kada ljubav zahteva 'rad' dakle žrtvu, to više i nije istinska ljubav već - KOMPROMIS.
Za većinu on je prihvatljiviji od odlaska u novo.... u rizik..

bilo je jurnjave za profitom ...oduvek. ali niko nije dirao porodicu. smisao kapitalizma (koji je turbo-varijanta robovlasnickog sistema) je u tome da se stalno traga za trzistem radne snage, za trzistem plasmana robe, za jevtine investicije i najskuplje prodaje.......................sto naravno rezultira fantasticno velikim asortimanom ideja kapitalista. jedna od tih ideja , u zadnjih par decenija je i takozvana "prodaja cigle".............to jest ako neka zemlja odbije uvoz koka kole, mek donalda, filmove tom kruza itd.............bice bombardovana..................zatim posustala gradjevinska privreda u zapadnom svetu........nedostatak investicija.........naterao je "kreativne" kapitaliste da potraze posao za svoje firme i na neuobicajen nacin. bombarduju jednu drzavu a onda nude kredite za izgradnju onog sto su sami porusili.........naravno , kredite mogu dobiti samo uz uslov da izvodjaci radova budu americke firme........................dakle, milioni ideja kako doci do posla........pa cak i ubistvima stotine hiljada civila (avganistan, irak, srbija.........)...................a u potrazi za sto jevtinijom radnom snago (koja ne misli, koja je glupa i zavisna od kapitaliste) kapitalisticka filozofija je pronasla jos neke rezerve u organizaciji ljudskog drustva, iz koga se moze ocekivati profit...............a to je unistenje braka, zajednice, porodice, familija...........i pretvaranje coveka u jedinku...........potpuno usamljenu .......nezavisnu, emancipovanu..............................i zavisnu , jedino od volje kapitaliste.

Back