Na vidjelo polako izlaze zločini komunističkih monstruma

• Začetnik teme Začetnik teme dess
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čisto sumnjam. posebno u besti koje donosi DS i Blic.
Posebno što recimo Mađarski istoričari kažu da je streljano 34,000 mađara.
( O ostalima da i ne govorimo)

Sa druge strane samo Hrvata su u Sloveniji streljali 120,000 pa ne možemo da likujemo nado onima tamo daposle kritikujemo ovo ovde.

Ne likujem ja ni nad čijom smrti. Ne mogu reći da mi je žao tih ustaša i domobrana, ali ja sam na ovom forumu već tvrdio da ih je trebalo sve poterati u logore, pa polako utvrđivati odgovornost svakoga od njih, pa ko ima krvave ruke, o konopac, a ko je čist, kući.

I, ne možeš ti da porediš streljanje ustaša i domobrana sa streljanjem "klasnog neprijatelja", što će reći, uglednih civila u Srbiji.

I gde nađe 120.000 Hrvata samo u Sloveniji? Pa, kada bi tome dodao Križni put i Blajburg, ispalo bi da ih je više streljano nego što je bilo u ustašama. U toku WW2 ustaške jedinice su u proseku brojale 240.000 vojnika. A, po tebi, pola od tog broja je pobijeno samo u Sloveniji. :dash:

Ne likujem ja ni nad čijom smrti. Ne mogu reći da mi je žao tih ustaša i domobrana, ali ja sam na ovom forumu već tvrdio da ih je trebalo sve poterati u logore, pa polako utvrđivati odgovornost svakoga od njih, pa ko ima krvave ruke, o konopac, a ko je čist, kući.

I, ne možeš ti da porediš streljanje ustaša i domobrana sa streljanjem "klasnog neprijatelja", što će reći, uglednih civila u Srbiji.

I gde nađe 120.000 Hrvata samo u Sloveniji? Pa, kada bi tome dodao Križni put i Blajburg, ispalo bi da ih je više streljano nego što je bilo u ustašama. U toku WW2 ustaške jedinice su u proseku brojale 240.000 vojnika. A, po tebi, pola od tog broja je pobijeno samo u Sloveniji. :dash:

Ma to sam izneo kao kritiku svih nas. Nisma mislio na tebe.

Dalje, "Klasni neprijatelji" su streljani ipo celoj SFRJ.
A brojke govore svaki za sebe, po Hrvatima pobijeno najviše Hrvata, po Srbima Srba.
u principu komunisti su streljali svoje protivnike i to je to.

jeote od ove teme kad krene glava da boli, kad covek krene da vadi podatke o broju ubijenih srba od srba...covek ne zna sta je gore komunizam ili truli kapitalizam . tja, i jedan i drugi su vestacki stvoreni, oba su odnosile zivote zarad interesa. sto se tice kapicica i njegovih izjava
....mislim da starca vise nista ne moze uplasiti...je.be mu se vise, covek kad ostari ,vremenom trsne i samara sa izjavama. on je svoje odradio i mi nase mrtve vise ne mozemo
vratiti, nazalost !! dal da mu se sudi...?? i sta sad vredi juriti starca od 90 god. sutra ce umreti u zatvoru, ako zaglavi, a kakvi su nam sudovi i to jos slucaj iz drugog sv. rata...on ce vec gledati kako trava raste. ovo nesto me podseca na slucaj andrije artukovica . mada mogao bi matori jarac ,bar da kaze gde su kosti draze m. , u svakom slucaju zelim mu lagan hod ka paklu. i zeljom da se nikad ne reinkanira...

A, ti veruješ komunističkoj propagandi, još uvek?
Oni nisu hteli prstom da mrdnu protiv Hitlera, jer je Hitler bio saveznik njihovom voljenom Staljinu. Postoji RTS-ov intervju sa Milovanom Đilasom, gde on lepo objašnjava da su i kako su podržavali Hitlerov 3. rajh.

Da... Normalno je da zaraćene strane sednu da razgovaraju, ali nije normalno da u svetskom ratu, jedna strana, čija je zemlja okupirana, sedne i dogovara se sa okupatorom o zajedničkoj borbi protiv tadašnjih saveznika.

U istom intervjuu Đilas opisuje kako su on i Vlatko Velebit išli u ZG (nemačkim avionom u sred "ofanzive" na Neretvi), i u nemačkoj komandi sa nekim feldmaršalom dogovorili (po Titovom nalogu) da će, u slučaju iskrcavanja saveznika na jadransku obalu, partizani u potpunosti preći na stranu Nemaca, a protiv saveznika. Uslov je bio da se ukine NDH i obnovi Jugoslavija, u kojoj bi komunisti vladali.

Zašto je Tito bio spreman na ovakav salto mortale? Kako objašnjava drug Đido, iz istog razloga iz koga je požurio da uvede Crvenu armiju u Jugoslaviju, i zbog koga je pogubno forsirao Sremski front, kako bi Nemci što pre izašli iz Jugoslavije, da ne bi saveznici (Englezi i Ameri) ušli u zemlju, razbijajući nemačke jedinice.
Tito je strahovao da će, ako uđu saveznici, oni uspostaviti staru vlast, vratiti kralja, i voditi računa dok se situacija u zemlji ne stabilizuje.

Čega se to Tito plašio ili bolje, čega je bio svestan? Bio je svestan da na poštenim demokratskim izborima on i komunisti nemaju šanse. A, zašto? Pa, zato što je činjenica da oni u tom ratu i nisu bili takvi "spartanci" kakvim su se kasnije prikazivali u Bulajićevim filmovima.

Činjenica je da su i jedni i drugi, i četnici i partizani, bili jedni obični pilićari, koji Nemačkoj armadi nisu naneli nikakve ozbiljnije gubitke, i koji nisu poduzeli nijednu ozbiljniju ofanzivu protiv okupatora. Tukli su se međusobno; tukli su se sa ustašama, ali su od Nemaca zentali, i to je prava istina.

Jedino što se može izdvojiti kao važnija akcija (četnička), to je dizanje vozova sa gorivom u vazduh, koji su išli za Solun, i koje bi se dalje prebacivalo brodovima u Tripoli, što je Romela stavilo u nezgodan položaj, tenkovi i kamioni mu stali, i on je izgubio bitku kod El Alamejna, što je bila prva prekretnica WW2.

Sve ostalo su fantazije u stilu "Otpisanih".
istina:worth:,mada je zanimljivo da Tita proglasavaju za ustasu,hrvatskog nacionalistu i najveceg srpskog zlotvora ,a neoboriva je cinjenica da se niko sa ustasama nije tako obracunavao i niko ih nije tamanio kao "ustasa " Tito, sto na Blajburgu , sto posle rata po Hrecegovini , sto 71.,a jos su ih celo vreme Titove vlasti nashi agenti lovili i tamanili po celom svetu ,u emigraciji ,za razliku od cetnika na koje je se sad moderno pozivati , a koji nisu u borbi sa ustasama nijedan istorisko znacajni uspeh ostvarli .

Poslednja izmena:
istina:worth:,mada je zanimljivo da Tita proglasavaju za ustasu,hrvatskog nacionalistu i najveceg srpskog zlotvora ,a neoboriva je cinjenica da se niko sa ustasama nije tako obracunavao i niko ih nije tamanio kao "ustasa " Tito, sto na Blajburgu , sto posle rata po Hrecegovini , sto 71.,a jos su ih celo vreme Titove vlasti nashi agenti lovili i tamanili po celom svetu ,u emigraciji ,za razliku od cetnika na koje je se sad moderno pozivati , a koji nisu u borbi sa ustasama nijedan istorisko znacajni uspeh ostvarli .
Ovo nije bio citat moje izjave.
Nego je Bandi nepismen.

ustase su vijali po svetu i likvidirali a cetnike nisu,iz razloga sto su prvi vrsili teroristicke akte protiv SFRJ a cetnici nisu.

Ово је тотална неистина. Управо су Титови комунисти (партизани) избегавали где год су могли да се сукобе са усташама, највећи доказ је то што су логор Јасеновац држали у ширем обручу 1944.године када је највише злочина учињено над Србима у логору!
Није им Тито дао да нападну Јасеновац и да ослободе заробљенике. То је факат.
Има још других доказа о директној сарадњи усташа и комуниста а о томе смо раније апсолвирали на форуму.

Четници мајора Дангића и Ђујића су имали борбе против усташа и да није њих било, све би усташе поклале по Босни и Хрватској.

Тачно је да су равногорци у Србији "јајарили" као неки пилићари али то је њихов проблем што су дуго времена слушали налоге из Лондона. Касније су се и они опаметили...

Што се тиче Титове борбе против усташке миграције: пријатељу, ти заборављаш да је много више убијених Срба (љотићеваца, недићеваца, итд.) у емиграцији од стране комуниста него што је побијено усташких емиграната. :rtfm:

Ово је тотална неистина. Управо су Титови комунисти (партизани) избегавали где год су могли да се сукобе са усташама, највећи доказ је то што су логор Јасеновац држали у ширем обручу 1944.године када је највише злочина учињено над Србима у логору!
Није им Тито дао да нападну Јасеновац и да ослободе заробљенике. То је факат.
Има још других доказа о директној сарадњи усташа и комуниста а о томе смо раније апсолвирали на форуму.

Четници мајора Дангића и Ђујића су имали борбе против усташа и да није њих било, све би усташе поклале по Босни и Хрватској.

Тачно је да су равногорци у Србији "јајарили" као неки пилићари али то је њихов проблем што су дуго времена слушали налоге из Лондона. Касније су се и они опаметили...

Што се тиче Титове борбе против усташке миграције: пријатељу, ти заборављаш да је много више убијених Срба (љотићеваца, недићеваца, итд.) у емиграцији од стране комуниста него што је побијено усташких емиграната. :rtfm:

Za ovakve gluposti moraš da mi daš link ka verodostojnom izvoru.

Jasenovac je bio strogo čuvan logor na glavnom putu za snabdevanje Romelove vojske u S. Africi i nikakav "obruč" oko logora niej mogao da bude držan.

Sa druge strane pitam, što Četnici, Nedićevci ili Ljotićevci nisu krenuli da oslobode Jasenovac?

Za ovakve gluposti moraš da mi daš link ka verodostojnom izvoru.

Jasenovac je bio strogo čuvan logor na glavnom putu za snabdevanje Romelove vojske u S. Africi i nikakav "obruč" oko logora niej mogao da bude držan.

Sa druge strane pitam, što Četnici, Nedićevci ili Ljotićevci nisu krenuli da oslobode Jasenovac?
О овоме смо већ икс пута писали на ранијим темама и давао сам ти изворе али ти верујеш комунистичкој пропаганди, што је очигледно овде.

Па обруч је био 1944.године а не раније. А у то време (1944.) је највише људи побијено у логору. Чак сам ти наводио тачне називе тих славонских партизанских јединица али се ти правиш луд.

Четници нису могли јер су тада били разбијени и без оружја а партизани су могли јер им је Запад слао оружје. Али, нису хтели јер им Тито тако наредио.
Што се тиче недићеваца и љотићеваца: њих је било мало и имали су проблеме у Србији да решавају.

samo da sumiram...
Jovo Kapičić (90), koji je kao potpukovnik Ozne učestvovao u akciji zarobljavanja đenerala Dragoljuba - Draže Mihailovića i 1946. bio načelnik Udbe za Beograd
citati:
-"To je tada bilo kao da sam bog. Nije bilo propisa, a mogli ste da sudite i da odlučujete. Zato Draža nije dobio grob da se ne ide na poklonjenje, pa neću ja sada da mu pravim spomenik nizašta na svetu",
-"Nije bačen u jamu, nego je negde pokopan pored Save, do Sremske Mitrovice, u Lisičijem potoku, na Adi, ne znam gde i ne interesuje me. Znate koliko kostiju ima tamo...",
-"Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović",
-Na pitanje šta je posle bilo sa Kalabićem, odgovara da: „Šta mislite da je takav čovek ostao živ, a njega smo jedino mogli na Mesecu da krijemo”,
-"Kada se Tito vratio, odlučeno je da se Draži sudi u Srbiji i da može da ga brani koga on izabere. Bilo je tada intervencija iz mnogih zemalja da se Draži spase život, ali to nije prihvaćeno. Suđeno mu je i kazna je izvršena. Nije prema njemu moglo da se postupa kao prema čoveku",
-"Što bih se mirio s onim kome sam brata ubio".
No comment.

samo da sumiram...
Jovo Kapičić (90), koji je kao potpukovnik Ozne učestvovao u akciji zarobljavanja đenerala Dragoljuba - Draže Mihailovića i 1946. bio načelnik Udbe za Beograd
citati:
-"To je tada bilo kao da sam bog. Nije bilo propisa, a mogli ste da sudite i da odlučujete. Zato Draža nije dobio grob da se ne ide na poklonjenje, pa neću ja sada da mu pravim spomenik nizašta na svetu",
-"Nije bačen u jamu, nego je negde pokopan pored Save, do Sremske Mitrovice, u Lisičijem potoku, na Adi, ne znam gde i ne interesuje me. Znate koliko kostiju ima tamo...",
-"Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović",
-Na pitanje šta je posle bilo sa Kalabićem, odgovara da: „Šta mislite da je takav čovek ostao živ, a njega smo jedino mogli na Mesecu da krijemo”,
-"Kada se Tito vratio, odlučeno je da se Draži sudi u Srbiji i da može da ga brani koga on izabere. Bilo je tada intervencija iz mnogih zemalja da se Draži spase život, ali to nije prihvaćeno. Suđeno mu je i kazna je izvršena. Nije prema njemu moglo da se postupa kao prema čoveku",
-"Što bih se mirio s onim kome sam brata ubio".
No comment.

Pitanje je samo zašto se ovakve teme sada obrađuju. Pustite Dražu da počiva u miru. Koliko je loša, toliko je i dobra njegova smrt. Danas malo negodujemo šta su sve dobili oni koji su učestvovali u NOB-u i kako su lagodno živela vojna lica. Setimo se samo samospaljivanja očajnih Solunaca ispred dvora u centru grada jer su ih svi zaboravili. Smrću Draže izbegnut je nastavak naših unutrašnjih sukoba, svakako da je to uticalo da se Srbija dodatno oslabi unutar SFRJ ali bar je bilo mira i nije bilo dodatne štete u svemu tome.
Evidentno je da neko želi da održi napetost u Srbiji, te malo odkopavaju Dražu, malo prave skupove Titovih boraca na Rudniku... To je prošlost i treba učiti iz toga.

Pitanje je samo zašto se ovakve teme sada obrađuju

zato što je zločin uvek zločin i nikada nećemo naučiti nešto iz istorije koju pominješ dokle god namerno zaboravljamo i prećutkujemo neke njene delove. a i uvek mi je zanimljiv argument tipa - ma bilo je davno, nije više bitno, ima prečih stvari... zanimljiv je zato što ga nikad žrtve ne potežu. poz

zato što je zločin uvek zločin i nikada nećemo naučiti nešto iz istorije koju pominješ dokle god namerno zaboravljamo i prećutkujemo neke njene delove. a i uvek mi je zanimljiv argument tipa - ma bilo je davno, nije više bitno, ima prečih stvari... zanimljiv je zato što ga nikad žrtve ne potežu. poz

Ali žrtve i krvnici su odavno mrtvi ili jednom nogom u grobu. Time treba da se bavimo, ali sada sa istorijskog stanovišta, ne uz neku pompu i halabuku i da ne dozvolimo da nam se sve to ponovo desi.

Ali žrtve i krvnici su odavno mrtvi ili jednom nogom u grobu. Time treba da se bavimo, ali sada sa istorijskog stanovišta, ne uz neku pompu i halabuku i da ne dozvolimo da nam se sve to ponovo desi.

to što su jednom nogom u grobu ne znači da ne moraju da odgovaraju (na primer, pomenuti čičica očigledno nije izlapeo), a i ne vidim nijedan ozbiljan razlog da bi se takve stvari krile ili radile u tišini. jasno i glasno pokazati prstom u sve koji su učinili zločin (bez obzira da li su partizani, četnici, marsovci ili meksikanci). to je katarza koju ovaj narod nije još doživeo... teret laži i ćutanja koji pritiska decenijama, a pritiskaće i dalje pošto i dalje žmurimo pred svojim i tuđim zločinima. moj komentar nije ideološki, isto bih reagovao i da je neki ostareli četnik ili ustaša prepričavao svoje zločine od pre 60 i više godina. ubistvo je zločin i za to se odgovara. u suprotnom nismo ljudi, već zveri.

to što su jednom nogom u grobu ne znači da ne moraju da odgovaraju (na primer, pomenuti čičica očigledno nije izlapeo), a i ne vidim nijedan ozbiljan razlog da bi se takve stvari krile ili radile u tišini. jasno i glasno pokazati prstom u sve koji su učinili zločin (bez obzira da li su partizani, četnici, marsovci ili meksikanci). to je katarza koju ovaj narod nije još doživeo... teret laži i ćutanja koji pritiska decenijama, a pritiskaće i dalje pošto i dalje žmurimo pred svojim i tuđim zločinima. moj komentar nije ideološki, isto bih reagovao i da je neki ostareli četnik ili ustaša prepričavao svoje zločine od pre 60 i više godina. ubistvo je zločin i za to se odgovara. u suprotnom nismo ljudi, već zveri.

I onda uradimo (završimo započeto) ono što neko ovim istorijskim momentima želi da postigne. Da prvo na čistac isteraju stvari oni koji su simpatizeri Četnika, pa da onda ovi drugi udare kontru, pa se malo posvađaju (kod nas je to i da se malko pripuca) i eto ponovo neke zavese za ko zna kakvu igranku koja će se odigrati iza svega toga. Manimo se toga, pred nama je borba za egzistenciju a ne utvrđivanje činjenica iz prošlosti zarad nekog nepodljenog nasledstva. Pogledajmo noviju istoriju - Slobodan Milošević, bolje da smo ga ubili nego što smo ga predali onim idiotima-klovnovima. Tako i draža u tom političkom momentu nije mogao da bude pošteđen. I malado drvo pušta više grana, ali neka mora biti posečena da bi ostale i samo drvo bolje napredovali...

Браво!..Одличан пост. :super:...
И да додам: није ово стварање нових-старих подела у народу нити "сољење живе ране" већ просто: ЧИЊЕЊЕ ПРАВДЕ. :rtfm:

Народ који не твори ПРАВДУ нема никакву будућност!

Back