Na udaru su škole

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
56.213

Dojave o bombama u 115 škola u Beogradu​

Autor: Beta​

Dojave o bombama, prema prvim informacijama, stigle su na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Dojave o bombama u 115 škola u Beogradu

Foto: 021.rs
Između ostalog, dojava o bombi stigla je u Osnovnu školu "Drinka Pavlović", a prema informacijama lista "Danas" pretnje su dobile i OŠ "Ujedinjene nacije", kao i OŠ "Branko Ćopić" na Vidikovcu.

Prema saznanjima agencije "Beta", dojava o bombi stigla je i u Osnovnu školu "Branislav Nušić" na Voždovcu.

Ekipe MUP-a su na terenu, učenici i zaposleni su evakuisani.

"U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, a pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema", naveli su u Ministarstvu prosvete.

O informacijama o održavanju nastave škole će obavestiti učenike i njihove roditelje redovnim kanalima komunikacije. U komunikaciji sa MUP-om, direktori škola će dobiti informaciju kada će škola biti pregledana i doneti odluku za popodnevnu smenu.

Beogradske škole bile su već nekoliko puta na udaru lažnih dojava o bombama.

 
Udba radi svoje ...ljudi idu protesti.
Posle onoga što se desilo trebala je školska god da se završi..i da se naprave promene ali .. i decu će žrtvovati zbog vlasti.
Ne samo da se skolska godina nije zavrsila generalno nego su i vratili decu u tu klanicu gde se desio zlocin, e to stvarno treba da budes poremecen u mozgu.
 
Mnoge škole u Srbiji su dobijale dojave o bombama, ID adrese pošiljalaca su razne države , do sada nisu utvrdili ko stoji iza ovakvih dojava. Teorije su razne, i ne bih se bavila njima ovde, već bih se osvrnula koliku štetu to donosi našem školstvu. Deca i nastavnici su uznemireni, posebno posle ovih tragedija koje su nas zadesile. Stvara se atmsfera nebezbednosti , panike a ima i raznih psiholoških posledica.Pored svih problema ,koje prosveta ima, ovo je dodatno opterećenje za sve u školama . Došli smo do situacija, da umesto da nam škole budu mesta obrazovanja, vaspitanja, socijalizacije, počinjemo da ličimo na geto škole koje je rizično pohađati .
 

Back
Top