Hmmm...
Glavobolje su teška stvar.
Ima više kategorija, iako se preklapaju:
1) anatomsko-fiziološke (uklještenje živca, loše držanje tijela i glave- terapija često alternativna kao Alexanderova tehnika, zatim nešto oko cirkulacije u krvožilnom sistemu vrata, pa alergijske, pa oko bioloških procesa (češće žene), pa zbog slabije dioptrije ili sl. oftalmološke, pa kao posljedica traume glave, pa znak hipertonije, pa tumor, pa osjetljivost na duhan i sl (kao vid alergija), ..)
2) fiziološko-psihološke (i previše ih je)
3) uglavnom psihološke (stres, trauma iz djetinjstva koja se aktivira kod nekih slučajeva,..)
4) nepoznato
Osim terapije analgeticima, nakon svih pretraga, ako se naprave- ostaje alternativa (čajevi, masaže i samomasaže, aromaterapija, eventualno hipno- i/ili psihoterapija..
Valja uzeti u obzir da je dosta tog neobjašnjivo. Ja imam Samsonov sindom, tj. neku tenziju u glavi kad se normalno ošišam (imam pravu lavlju grivu). Terapija je ispala ta da u dogovoru s frizerkom ona mi samo malo skrati kosu, jer da iole normalnije ošiša, imao bih tenzijsku glavobolju bar 15-30 dana poslije.
Dakle, eksperimentiranjem naći što je najbolje i ne ostati samo na analgeticima...