Na sto se svela sustina olimpizma u modernom svjetu???

A Vedrana Rudan, hrvatska baba u crnom kaze:

"Vrhunski sport uvijek sam držala simbiozom kriminala i zločina. S jedne strane sponzori opsjednuti lovom, političari potrebom da se slikaju uz “junake” ili “junakinje”, liječnici koji od normalnih ljudi čine “heroje”, s druge strane siroti sportaši žrtve bolesnih umova.

U tu perverznu skupinu spadaju i sportski novinari, najčešće obdareni kvocijentom inteligencije negdje oko osamdeset. Griješim?

Zašto onda ti dečki za vrijeme svakog prijenosa nekakvog skakanja ili loptanja skakačima i loptačima iz studija dobacuju savjete? Ti, u pravilu tusti mužjaci kojima je boca često najbolji prijatelj, zaboravljaju da je Hrvatska mala zemlja.

Biti na svijetu peti ili sedmi ili dvadeseti trebao bi biti uspjeh za sve one koji se bave drogiranjem, prodavanjem sportaša, ubijanjem klinaca i korištenjem njihovog talenta i truda za političku propagandu.

Ali ne. Ako nije zlato teve zvijeri puštene iz kaveza dižu se na zadnje noge i jebu mater treneru koji nije Marka ubacio u trećoj minuti nego u šestoj, a Janko je ispustio loptu iako je kreten znao da u rukama drži sudbinu Hrvatske.

Ukratko, rukometaš od koga smo očekivali da će Hrvatskoj donijeti zlato, sve je drugo pizdarija, ispušta loptu, Francuz je grabi, ostalo je propast Hrvatske. "


(copy)

vedrana-naslovna3.jpg
 
Malo reklamiramo domacina, malo reklamiramo zemlje koje su na pobednickom postolju, malo reklamiramo firme koje prave opremu... a malo gledamo i 'obicne' reklame.
Poneko ode i kupi suvenire, dodatni plus za domacina, i to je uglavnom to.

Postojanje i svetskih prvenstava i olimpijade - je bespotrebno. Bolje da se ukinu svetska prvenstva - jer svega i svacega na olimpijadama vec ionako ima. Ipak, sport je postao takav biznis, a ume da bude sredstvo za upravljanje masama... nije lako da se odrekne tako lepog... daljinskog upravljaca.
 
Данас се све ради за новац за спонзоре па ОИ. У Пекингу Чавићу одузета чиста медаља јер његова побједа није одговарала спонзорима

nije mu oduzeta, lepo se na snimku videlo da ga je felps pre čavića pritisnuo onaj taster
 

Back
Top