Na šta ste ponosni

Ovo je tema na kojoj je fleks dobrodošao!

Izvolite, dragi i nedragi ljudi, pohvalite se.

❤️🏳️‍🌈❤️
Ni na šta specijalno. Ponos će da mi budu deca koja su provela neko značajno vreme sa mnom, a snalaze se, zverke su i kidaju to što odaberu da rade. Sa svojim đacima sam u kontaktu. Nisam ponosita, ali bi mi značilo da znam da "kidaju" jer sam im usput naglašavala indirektno gde sam ja sve pogrešila. Ne ponosim se. Ponos je od "poneti", a ništa me nije ponelo toliko baš da mi je potrebno da se na sva usta hvalim.

Ja sam ponosan na svoju iskrenost, nepokvarenost, čistu dušu, obraz, čast, poštenje, čojstvo, mudrost, strpljenje, ljubav, altruizam, ekstremnu nesebičnost, pravdu, na svoju skromnost, na empatiju, osećanja, radost i tugu, na moju humanost i čovečnost, na moje pobede i poraze, na moju istrajnost, na moj optimizam uprkos depresiji i paklu u kome živimo, ponosan sam na rad na sebi, dičim se svojom dobrotom, ponosim se što poštujem i cenim to što imam i što poštujem zdravlje, druge dobre ljude, sva živa bića, prirodu. Ponosan sam što nisam lenj, što sam umno i fizički aktivan. Što sam dao i podelio ogromnu ljubav svima. I što ću isti ostati i uvek deliti sve.
Što sam se otrgao kandži poroka, zone komfora, lenjosti, loših ljudi i lošeg društva, što sam se otrgao kandži indoktrinacije i svih iluzija kao što su države, religije, politika, sportovi, granice, nacije. Ponosim se što sam kosmopolita.
Ponosim se što sam pronašao/otkrio pravog i jedinog Boga kroz inverziju u frekvenciji. I što govorim svaki dan svima šta je prava istina.
Najviše se ponosim čistom dušom, "trudom" da ostane zauvek takva. I to što nikad nisam bio, niti ću biti egoista. Zauvek altruista. Protiv simulakruma.
I večni anahronista.
Ponosan sam što sam savestan, emotivno sazreo i svestan. Što imam dušu klinca a mudrost starca.
Ponosan sam na svoju kulturu, manire, pristojnost, dostojanstvo, na svoj stid, na svoja odricanja.

Poslednja izmena:
Na ništa.
Nisam postigao ništa na što bi mogao biti ponosan.
Nisam ni najgori, ni najbolji, samo što su mi mjerila tako postavljena, da mislim da nisam postigao ništa.
I ta mjerila su objektivna, zbog toga što stvarno nisam postigao ništa, barem u ovom životu.

Back