Na šta smo ustvari ljubomorni?

Antihejter

Domaćin
Poruka
4.465
Била сам два пута љубоморна. И то не на њих, да ми је криво што се њима десило. Него ми је било жао што није и мени.
Први пут када ми је другарица усред ноћи послала поруку "Готово је. Иселио се." док сам ја још била у односу који ме је разбољевао а нисам налазила излаз.
А други пут јер једна другарица после сваког оброка иде у wc. Озбиљно :lol:

Иначе, нисам склона поређењу са другима па за љубомору онда и нема неке прилике.
Bila 2 puta ljubomorna...plus zašto, podseti me na moju ženu koja je rekla da je bila ljubomorna jednom u životu na cimerku kada joj je ova rekla da joj menstruacija traje 2 dana a mojoj ženi 7-8.
Kad malo razmislim, e to je nepravedno :lol:

maybell

Domaćin
Poruka
3.458
Zapitah se.
Listala jedna prijateljica Fejsbuk i naletela na nekadašnju školsku iz srednje.
Izgleda odlično, vozi dobar auto, masaže, putovanja, manikir, pedikir, frizer, Prag, London, Pariz itd itd itd.
I kaže ona: "Jao, kako me nešto preseče! Pa ja sam ljubomorna!"

Pauza od dva minuta.
Onda je rekla nešto zbog čega sam i otvorio temu.
"Znaš...nisam ljubomorna na to što izgleda bolje od mene, niti što vozi bolji auto- ja nemam nikakav- ne radi se uopšte o tome...
Ljubomorna sam na njene veze koje je imala još u školi, ljubomorna sam na vezu preko koje je upisala fakultet i para za studiranje.
Zato i ima ovakav život a ja se mučim isto kao posle srednje škole.

Ljubomorna sam na šansu koju ja nisam imala.
Ne želim ja da meni neko pokloni diplomu, ja bih samo da sam imala šansu, i ja bih završila. O tome se radi".

Svi smo ponekad ljubomorni ali nisam do sada ovoliko duboko analizirao. Šta mislite?
tipican razlog ljubomore kod Srpkinja...ali ovoj je to vec dato unapred (da je rodjena u bogatoj porodici)..to nema veze sa njenim zivotom..

moonja..

Buduća legenda
Poruka
31.336
Mala doza ljubomore je normalna pojava.
Ona potice od iskonskog nagona za prezivljavanjem, i javlja se kada vidimo da je nekome u tom 'prezivljavanju' (koje je mnogo vise od prezivljavanja, ali sta nas instikt zna) mnogo bolje ide.

Velika doza ljubomore nastane kad negujemo tu malu dozu, zalivamo je da naraste. I to je vec bolesno stanje.

A ako se ta bolest ne tretira, preraste u patologiju, u dobijemo patoloski ljubomorne majmune.
To prvo je zavist, kako je objasnila Serafimka

A tačno je to i za ljubormoru - ona je merilo odnosa među bliskima. U ljubavi nismo zavidni, već ljubomorni, jer je brat bolji košarkaš, sestri poklanjaju više pažnje roditelji, a svi momci se okreću za našom devojkom i frka nam je ako nekog od njih pogleda, pa nam uzavri srce. Oh.

Heidfeld fan

Veoma poznat
Poruka
13.618
Zapitah se.
Izgleda odlično, vozi dobar auto, masaže, putovanja, manikir, pedikir, frizer, Prag, London, Pariz itd itd itd.

Pauza od dva minuta.
"Znaš...nisam ljubomorna na to što izgleda bolje od mene, niti što vozi bolji auto- ja nemam nikakav- ne radi se uopšte o tome...
Ljubomorna sam na njene veze koje je imala još u školi, ljubomorna sam na vezu preko koje je upisala fakultet i para za studiranje.

Ne želim ja da meni neko pokloni diplomu, ja bih samo da sam imala šansu, i ja bih završila. O tome se radi".

Svi smo ponekad ljubomorni ali nisam do sada ovoliko duboko analizirao. Šta mislite?

Љуборни смо на успех, срећу.. Добре ствари које нам недостају.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.729
Zapitah se.

Pauza od dva minuta.

Nije to ljubomora, nego zavist. Ljubomora je kad neshto imash, pa chuvash...

Antihejter

Domaćin
Poruka
4.465
Nije to ljubomora, nego zavist. Ljubomora je kad neshto imash, pa chuvash...
Screenshot_20230123-194912_Google.jpg