Na šta bi ličio svet bez religije?

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.322
u Boga kao nekog ko nas je sve stvorio i kome trebamo da budemo zahvalni za sve u životu?
u Boga kao nekog ko nas je stvorio sa nekim ciljem na primer da nas testira kao što je prisutno u najbrojnijim religijama ili bolje kako ja verujem sa svrhom razvoja naše ličnosti kroz život i u Boga kao nekog ko je tu da nam pomaže u tome...., verovanje u postojanje Boga daje viši smisao životu, daje nadu da smrt nije kraj i da če sve što nam se dešava izići na dobro...
oduzmi to ljudima i dobićeš mnoge ljude koji nisu u stanju da se nose sa izazovima i besmislom života...ljudi bi se mnogo više samoubijali i ubijali...
A šta ako ne znamo uopšte za koncept Boga?
mislim da svako ima neki urođeni koncept Boga čak i kad se svesno protivi takvom verovanju

Poruka
7.405
Чисто зло.

А сада је, шта?
Прљаво зло?
Горе од овога не може.

To ne znamo. Znamo da su crtali po zidovima nešto što je ličilo možda na bogove...

право питање је, на шта би личио свет без ЖРТВОВАЊА.
тим свемирцима.

Mnogo bolji i cistiji.
Pa zamisli samo svijet bez crkava i dzamija, bez isposnika koji cekaju sudnji dan, i bez propovjednika koji o tom lupetaju.
Predivno.

људи би се окренули СЕБИ и ДАНАШЊЕМ ДАНУ
нико се не би замлаћовао празном сламом
нити би се зло толико распламсало јер оно је сад раширено
јер људи мисле да ће неко други да се постара за све то...а неће.

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
73.636
u Boga kao nekog ko nas je sve stvorio i kome trebamo da budemo zahvalni za sve u životu?

A šta ako ne znamo uopšte za koncept Boga?
Čoveka ne mora da ima koncept o Bogu da bi do Boga došao. Dovoljno je da počne da se pita o smislu života.
Bog se nije u šumu sakrio, pa ako po šumi ne potražiš nećeš ga ni naći. On je u svemu što je stvorio.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
48.567
Svet sa religijom je bio u srednjem (mračnom) veku. Pa uporedite.
Није крива религија, него римско царство, које је искварило Хришћанство и претворило га у религију царева, који не могу у царство небеско...

anajade

Veoma poznat
Poruka
10.238
Pa ima covek tu tendeciju da se organizuje sam i onda pravi vavilonske kule i za to.ima sposobnosti ali kad se sve zavrsi samo.konstatujes da si nesrecan
Zato spasitelj i govori pa mi smo zaludne sluge uradusmo.ono sto smo bili duzni ali nismo stekli ono jedino na potrebu