Na skupu podrške Gotovini u Splitu se okupilo 100.000 hrvata.

-Dimitrije-

Zainteresovan član
Poruka
347
Na skupu podrške Gotovini u Splitu se okupilo 100.000 ljudi
stana - 12. decembar 2005.

Na skupu podrške nedavno uhapšenom haškom optuženiku, hrvatskom generalu Anti Gotovini, u nedelju se u Splitu okupilo, po nezvaničnoj proceni, oko 100.000 ljudi. Skup pod nazivom „Istina, a ne laž” zajednički su organizovali udruženja ratnih vojnih invalida i veterana. Prema ranijim najavama organizatora, okupljenima se nisu obratili političari, već isključivo ratni veterani, penzionisani generali i predstavnici grada Splita, kao i Splitsko-dalmatinske županije. Učesnici i organizovane grupe, koji su na splitsku Rivu stigli iz cele Dalmacije, ali i ostalih delova Hrvatske, kao i iz Bosne i Hercegovine, nosili su transparente podrške Gotovini. Prema prvim informacijama, skup je prošao mirno i bez incidenata.

Učesnicima su se obratili gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić, novinar „Slobodne Dalmacije” Josip Jović, penzionisani generali Davor Domazet Lošo i Ante Kotromanović i predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Kaštela Željko Strize.

Oni su, u govorima nabijenim emocijama, naglašavali značenje „Domovinskog rata” u stvaranju samostalne Hrvatske i od državnog rukovodstva su zatražili da Gotovini pruži svu pomoć u pripremanju obrane pred Haškim tribunalom.

Na skupu nije bilo predstavnika vlade i parlamenta, a od poznatijih političara prisustvovao je samo predsednik Hrvatske stranke prava Ante Đapić, koji je poslednjih dana jedini podržao održavanje protestnog skupa. Ni njemu, međutim, nije bilo dozvoljeno da se obrati učesnicima mitinga.

Slični mitinzi podrške, na kojima je bilo znatno manje učesnika, održani su danas i u Zagrebu, Puli, Vukovaru, Gospiću i Bjelovaru. (Beta)
--------------------------------------------------------------------------------
Slozni hrvati, siptarija, poturice, slovenci tako reci svi Srpski neprijatelji iz srpskog okruzenja su slozni i jedinstveni pa taman se to radilo i oko njihovih NOTORNIH zlikovackih srbozdera (dsovackih saveznika) kojima je cilj nestanak tj. istrebljenje Srba.
 

Hayek

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
380
Mogli bi radikali, obraz i njima slicni da u duhu svoje fasisticke internacionale organizuju neki miting podrske Gotovini u Beogradu.
Taj nakaradni sistem vrednosti stvoren 90ih se pretvorio u svojevrsnu balkansku ideologiju. Tako ovde imamo da ljudi koji predstavljaju sve najgore u Srbiji se dive onima koji predstavljaju sve najgore u Hrvatskoj.

Gotovina je tamo gde mu je mesto, a uskoro ce tamo biti i Karadzic i Mladic.
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.180
Liberal 100%:
Izmedju njihovih zatucanih nacionalista i nasih zatucanih nacionalista nema nikakve razlike!!!
Budale su i jedni i drugi.
Kad budu uhapsili onu djubrad Karadzica i Mladica, i kod nas ce se idioti okupiti da podrze njihovog "heroja"...debilizam.

djubrad, kažeš!? Da' Bog da ti se sve sarajevske balije preselile u Beograd....
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.180
absonic:
cekajte, ja ne razumem - kao sad smo svi iznenadjeni sto su hrvati ustali da "brane" antu?
sta zatrpavate forum sa temama o tom debilu.... boli me qurac za njega...

moje licno misljenje je da je on namerno uhapsen, da bi srbe pritiskali za mladica i karadzica

Hrvati opet pushe!? Nije im jasno, ako je Gotovina bio jedini veliki problem za EU, onda se običnoj raji crno piše u toj nišvrednoj EU.....

Koje Srbe bi to moglo pritiskati!? Ne znam ni jednoga kojemu se ide u EU....
 

Elvin

Poznat
Poruka
9.874
Hayek:
Sta ce nam balije kada imamo ove domace Cetnike?!
Nema razlike.

BU!
komimegdan7od.gif


:lol:
 

Hayek

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
380
Cetnici i Partizani su ista ekipa.

Oni koji su do 90e bili veliki titoisti i komunisti su 90e kada su se nakrali para videli da nema vise nista od komunizma i odlucili da ce sada da budu cetnici. Zamenili jedne kape drugima, dopunili brkove bradom. Medjutim kako vise nisu imali Partiju i Tita trebalo im je nesto novo cime ce da mazu narodu oci i jos jednom mu isperu mozak pa su se onda umesto u SKJ "uclanili" u SPC, umesto Tita poceli da slave slavu, umesto "svetle buducnosti" poceli da se pomiruju sa istorijom itd.

Pa onda malo ratovi, malo Jezda i Dafina, malo sleperi dok deca umiru boreci se za ono sto su oni unapred prodali.

To su nasi velikosrBi.
 

commodore

Domaćin
Poruka
4.300
mislim to je tuzna istina sa kojom moramo da se suocimo, a ne one balije u srebrenici... moramo da se suocimo da nas je shaka ustasa i mudzahedina i siptara izradila kao konje - JER NISMO BILI SLOZNI - A ONI JESU !
Sad moramo pamet u glavu...
Sledeci put, rat ne sme da se izgubi.
Ne sme ni da se vodi, ako je opcija gubljenja otvorena.
Nema 4 vojske, nema paravojne formacije, nema 5 stepeni komande, nema 5 oznaka na uniformama. NEMA ANTI RATNA OPOZICIJA.

IMA SRPSKA VOJSKA I IMA SVI GRADOVI NEPRIJATELJSKI KUD ONA PRODJE DA BUDU KO VUKOVAR.

E onda ce druga pesma da se peva...
koja pocinje sa "Od Topole..."
 

Top