Na ovoj temi mozete postavljati pitanja iz Biblije...

To je lepo čuti od tebe. Samo još kada ti ne bi napadao druge za njihovo mišljenje koje se tebi ne sviđa već samo dao svoje viđenje stvari bez prozivanja drugih bilo bi super. Verujem da radiš na tome.

Dobro je svakako čuti bilo kakav izraz tolerancije. I ja sam za to da svako iznosi svoje stanovište a da ga ne napadam i kvalifikujem da je polupismen, da je plaćenik itd...a kada piše ono što se meni sviđa onda je najbolji i najlepši

Svako dobro.

Estetika, odnosno to šta je lepo a šta nije, nema nikakve veze sa međuljudskim odnosima. Ja nikada nisam izmišljao za nekoga da je ovakav i onakav, a onda s eborio protiv onoga što sam izmislio. To si ti pokušao da uradiš meni. Ali ja sam te brutalno sprečio u tome. To što sam daleko iznad tebe, i što mi nikako ne možeš doskočiti, ne daje ti za pravo da se ponašaš tako. Ako pokušaš bićeš sprečen. I ti i svako. Ne radim ni na čemu što ima veze sa tobom.

Svako neka iznese šta misli. Ako bude izmišljao u moje ime biće zaustavljen... video si već kako izgleda.

Izbegavaj da mi se obraćaš na ličnoj osnovi, jer nisam zainteresovan ni za tebe ni za tvog Čedu. Ojha. Ende.

- - - - - - - - - -

Kako objasnjavate Adama i Evu?
Znamo svi da je bilo ljudi pre njih

Ništa ne objašnjavaju.

Naravno da je bilo. Ništa nije nastalo, niti će nestati. Sve postoji oduvek i postojaće uvek.

Estetika, odnosno to šta je lepo a šta nije, nema nikakve veze sa međuljudskim odnosima. Ja nikada nisam izmišljao za nekoga da je ovakav i onakav, a onda s eborio protiv onoga što sam izmislio. To si ti pokušao da uradiš meni. Ali ja sam te brutalno sprečio u tome. To što sam daleko iznad tebe, i što mi nikako ne možeš doskočiti, ne daje ti za pravo da se ponašaš tako. Ako pokušaš bićeš sprečen. I ti i svako. Ne radim ni na čemu što ima veze sa tobom.

Svako neka iznese šta misli. Ako bude izmišljao u moje ime biće zaustavljen... video si već kako izgleda.

Izbegavaj da mi se obraćaš na ličnoj osnovi, jer nisam zainteresovan ni za tebe ni za tvog Čedu. Ojha. Ende.

.

Sve što sam rekao o tebi ostajem pri tome...tamo gde dobro napišeš uvek ću pohvaliti a tamo gde si brljao to sam već rekao šta i kako i nema dvoličenja.

Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Kako objasnjavate Adama i Evu?
Znamo svi da je bilo ljudi pre njih

Adam i Eva su prvi ljudi koje je Bog stvorio. Od njih su nastali svi ljudi.

Kako govori ne istine ovaj frater da nije bilo biblije u vreme apostola?

Kada su apostoli govorili drugim ljudima o Bogu i Hristu a ovi su proveravali u bibliji koju tada nazivaju pismo, da li je to tako kako ih apostoli uce ili ne.

Sami apostoli kazu da je bila biblija u to vreme.

Djela apostolska 17,11 A ovi su bili plemenitiji od onih u Solunu, jer primiše riječ sa svim srcem, i svaki su dan ispitivali Pisma, je li to tako.
Djela apostolska 17,12 I vjerovaše mnogi od njih, i od poštenih neznabožačkih žena, i od muževa ne malo.

- - - - - - - - - -

Apostol Pavle kaze vernicima u njegovo vreme sledece za bibliju nazivajuci je pismo:

2. Timoteju 3,16 Sve je Pismo Bogom nadahnuto i korisno za učenje, za k aranje, za popravljanje, za odgajanje u pravdi,
2. Timoteju 3,17 Da bude savršen čovjek Božji, spreman za svako dobro djelo.

- - - - - - - - - -

Papstvo je ucilo i uci svoje pastire da uvek govore ne istinu, to jest mesavinu istine i lazi.
Na koju se pecaju laici i onda kao da su njihove sluge tu laz prenose.

I da tako i danas drze svet u mraku.

Oni su bili ti koji su drzali svet u mracnom srednjem veku, i danas to rade koliko god mogu.

O kada bi uspeli da skroz oduzmu ljudima bibliju na neki nacin pa makar i poverenje u nju.
Onda bi mogli bez probleam da manipulisu njima.
Problem su im jos oni koji se bore protiv toga.

Poslednja izmena:
Pljuvac.
Kad se nadje u nevolji, misli da je pljuvanje po drugima argument.
Hteo je da te popljuje ali se preso.

Nego kad ga pojurim po forumu opet ce kukati da ja hocu nesto od njega.
Nista necu od tebe.
Drzi se podalje.

- - - - - - - - - -

Ulizavas se.

A ovaj ljudski slab pa pada na to...

- - - - - - - - - -

Bilo je reci o stvaranju.

Pre stvaranja nije bilo kontinenata niti okeana itd.

Tako kada Mojsije pise o stvaranju ne moze da pominje kontinente.

I zasto bi?

Bog je rekao Noi da ponese i ciste i neciste zivotinje.
Ne samo ciste.

- - - - - - - - - -

Postanak 7,2 Od svih životinja čistih uzmi k sebi po sedmero, muško i žensko, a od životinja nečistih po dvoje, muško i žensko.
Postanak 7,3 I od ptica nebeskih po sedmero, muško i žensko, da se kasnije mognu rasploditi na zemlji!

- - - - - - - - - -

Postanak 7,8 Od životinja čistih i nečistih, od ptica i od svega, što gmiže po zemlji.
Postanak 7,9 Uđe k Noi u kovčeg po dvoje, muško i žensko, kao što je bio Bog zapovjedio Noi.

- - - - - - - - - -

Postanak 7,13 Upravo taj dan uđoše u kovčeg Noa i sinovi njegovi Šem, Ham i Jafet, i s njima žena Noina i tri žene sinova njegovih.
Postanak 7,14 Oni i sve vrste zvijeri, stoke i životinja, što gmižu po zemlji, i sve vrste ptica, sve, što je imalo krila i perje.
Postanak 7,15 Uđoše k Noi u kovčeg, po dvoje od svih živih bića.
Postanak 7,16 Uvijek muško i žensko od svih bića uđe, kao što mu je bio zapovjedio Bog; onda Gospod zatvori za njim.

Da, i ciste i neciste zivotinje. Zato je besmisleno potezati navodni argument sa koalama i torbarima. E, sada, tu se postavlja jedno zanimljivo pitanje, odakle ciste i neciste zivotinje u vreme Noja? Ta podela je nastala kasnije.

Kada su apostoli govorili drugim ljudima o Bogu i Hristu a ovi su proveravali u bibliji koju tada nazivaju pismo, da li je to tako kako ih apostoli uce ili ne.

On misli na Novi Zavet. Ne na Toru. Za njega tvrdi da nije postojao kao štivo u apostolsko vreme. Da, nije postojao možda u prvih dvadesetak-tridesetak godina ali svakako nije ni bio potreban u to vreme kada su apostoli bili živi i propovedali reč Božiju i uređivali Crkvenu Zajednicu. Međutim, apostoli su ostavili svoje spise i Bog je vodio kanon tako da pri kraju I veka već imamo sve spise Novog Zaveta uključujući i Otkrivenje. Već u II veku postoji kanon Novog Zaveta i biskupije u Milanu su recimo sredinom II veka imale sve knjige Novog Zaveta kao mi danas..a to je odraz onoga što je Crkva i na Istoku i na Zapadu u globalu poznavala i imala. Tako da je Bog snabdeo svoju Crkvu veoma brzo apostolskom zaostavštinom.

Ali u prvih 20-tak godina rani hrišćani su u potpunosti koristili Toru koja je bila merilo i vodič ispravnosti vere kojom su proveravali i same apostole(vernici u Veriji). Ona je i nastavila da bude merilo jer je u potpunom skladu sa Jevanđeljem samo što je ono dodato kasnije. Možemo reći da je rana Crkva uvek sledila Pismo kao i svi vernici kojima je Pismo zaista Božija Reč.

Ono što Majur previđa u ovom izlaganju jeste upravo ta spona koju je premošćavala Tora u prvih 20-tak ili 30-tak godina nakon Hrista u autoritetu Pisma među verništvom. Takođe drugu stvar koju iznosi paušalno je tvrdnja da je vernicima Novi Zavet dat tek u IV veku. Kao što znamo vernici su koristili sve spise Novog Zaveta već početkom II veka i poznavali su rad apostola.

Šalom.

Da, i ciste i neciste zivotinje. Zato je besmisleno potezati navodni argument sa koalama i torbarima. E, sada, tu se postavlja jedno zanimljivo pitanje, odakle ciste i neciste zivotinje u vreme Noja? Ta podela je nastala kasnije.

Nije nastala Kasnije.

Avelj prinosi od cistih zivotinja za zrtvu ne od necistih.
Vidimo da je on je pastir cistih zivotinja ne necistih.

A Bog Noi kaze jednostavno uzmi 7 para od cistih dva para od necistih.

Noje ne pita sta je to?

Vec radi tako jer zna sta je to.

Zna jer je cuo od predjasnjih Adamovih potomaka koji su to znali i prenosili.
Odkud je inace Noe znao sta je volja bozja da bi ziveo po tome i ugodio Bogu?
Prve generacije su zivele dugo pa je mogao da uci skoro iz prve ruke.

A Lameh poživje sto i osamdeset i dvije godine, i rodi sina,
I nadjede mu ime Noje govoreći: ovaj će nas odmoriti od posala naših i od truda ruku naših na zemlji, koju prokle Gospod.
A rodiv Noja poživje Lameh pet stotina i devedeset i pet godina, rađajući sinove i kćeri;
Tako poživje Lameh svega sedam stotina i sedamdeset i sedam godina; i umrije.
A Noju kad bi pet stotina godina, rodi Noje Sima, Hama i Jafeta.

Imali su cak i svestenstvo.

Pojavljuje se Melhisedek.
Samo sto nam to nije u detalje receno.

Vidimo iz dogadjaja.

Vidimo da je Eva znala da ce se roditi spasitelj od zene ali ne kada.

Kada je rodila prvo dete posto je legla sa Adamom.
Ona kaze: dobih dete od Gospoda.
Pomislila je da je to sada taj spasitelj.
1. Mojsijeva 4,1 Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Kajina, i reče: dobih čovjeka od Gospoda.

Itd.

Postanak 7,2 Od svih životinja čistih uzmi k sebi po sedmero, muško i žensko, a od životinja nečistih po dvoje, muško i žensko.
Postanak 7,3 I od ptica nebeskih po sedmero, muško i žensko, da se kasnije mognu rasploditi na zemlji!

- - - - - - - - - -

Postanak 7,8 Od životinja čistih i nečistih, od ptica i od svega, što gmiže po zemlji.
Postanak 7,9 Uđe k Noi u kovčeg po dvoje, muško i žensko, kao što je bio Bog zapovjedio Noi.

- - - - - - - - - -

Postanak 7,13 Upravo taj dan uđoše u kovčeg Noa i sinovi njegovi Šem, Ham i Jafet, i s njima žena Noina i tri žene sinova njegovih.
Postanak 7,14 Oni i sve vrste zvijeri, stoke i životinja, što gmižu po zemlji, i sve vrste ptica, sve, što je imalo krila i perje.
Postanak 7,15 Uđoše k Noi u kovčeg, po dvoje od svih živih bića.
Postanak 7,16 Uvijek muško i žensko od svih bića uđe, kao što mu je bio zapovjedio Bog; onda Gospod zatvori za njim.
- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
On misli na Novi Zavet. Ne na Toru. Za njega tvrdi da nije postojao kao štivo u apostolsko vreme. Da, nije postojao možda u prvih dvadesetak-tridesetak godina ali svakako nije ni bio potreban u to vreme kada su apostoli bili živi i propovedali reč Božiju i uređivali Crkvenu Zajednicu. Međutim, apostoli su ostavili svoje spise i Bog je vodio kanon tako da pri kraju I veka već imamo sve spise Novog Zaveta uključujući i Otkrivenje. Već u II veku postoji kanon Novog Zaveta i biskupije u Milanu su recimo sredinom II veka imale sve knjige Novog Zaveta kao mi danas..a to je odraz onoga što je Crkva i na Istoku i na Zapadu u globalu poznavala i imala. Tako da je Bog snabdeo svoju Crkvu veoma brzo apostolskom zaostavštinom.

Ali u prvih 20-tak godina rani hrišćani su u potpunosti koristili Toru koja je bila merilo i vodič ispravnosti vere kojom su proveravali i same apostole(vernici u Veriji). Ona je i nastavila da bude merilo jer je u potpunom skladu sa Jevanđeljem samo što je ono dodato kasnije. Možemo reći da je rana Crkva uvek sledila Pismo kao i svi vernici kojima je Pismo zaista Božija Reč.

Ono što Majur previđa u ovom izlaganju jeste upravo ta spona koju je premošćavala Tora u prvih 20-tak ili 30-tak godina nakon Hrista u autoritetu Pisma među verništvom. Takođe drugu stvar koju iznosi paušalno je tvrdnja da je vernicima Novi Zavet dat tek u IV veku. Kao što znamo vernici su koristili sve spise Novog Zaveta već početkom II veka i poznavali su rad apostola.

Šalom.

Pa ne misli cim jednim nazivom sve baca u jedan lonac..
On to ne razclanjuje.
On kaze da biblija nije postojala.

A postojala je, jer biblija je i stari i novi zavet..

Apostoli su bili zivi pa su bili ziva biblija, zivi novi zavet.

Vidimo da pisu i poslanice itd.

Pa ne misli cim jednim nazivom sve baca u jedan lonac..
On to ne razclanjuje.
On kaze da biblija nije postojala.

A postojala je, jer biblija je i stari i novi zavet..

Apostoli su bili zivi pa su bili ziva biblija, zivi novi zavet.

Vidimo da pisu i poslanice itd.

Misli zaista pre svega na Novi Zavet. A zašto ne pominje Toru to je zato što polazi od tvrdnje da je Tora prestala da bude bilo kakav autoritet odmah nakon osnivanja apostolske zajednice. Pa onda kada eleminiše Toru ostaje Jevanđelje-Novi Zavet a to nije bilo napisano odmah pa zato kaže nije postojalo. Naravno, da i ta postavka u vezi Tore ne stoji jer znamo da su apostoli upravo propovedali Toru i citirali Toru. I vernici su čitali Toru i proveravali same apostole. Tako da taj jaz od 20-tak ili 30-tak godina zapravo i nepostoji. Ali u nejgovoj konstrukciji je upravo potrebno da postoji a to jedino može biti ako odbaci Toru kao autoritet ranih hrišćana. Što je nemoguće.

Ali čak kada bi bilo i tako da Tora nije bila autoritet(a to je nemoguće dokazati) čak i tada taj mali jaz između vremena pisanja Jevanđelja i poslanica i vremena kada su apostoli propovedali ne daje za pravo tvrdnji da vernici nisu imali Bibliju jer su je zapravo imali ubrzo nakon pisanja.

Kako god ovakvi argumenti su zaista pretanki i neozbiljni.

Misli zaista pre svega na Novi Zavet. A zašto ne pominje Toru to je zato što polazi od tvrdnje da je Tora prestala da bude bilo kakav autoritet odmah nakon osnivanja apostolske zajednice. Pa onda kada eleminiše Toru ostaje Jevanđelje-Novi Zavet a to nije bilo napisano odmah pa zato kaže nije postojalo. Naravno, da i ta postavka u vezi Tore ne stoji jer znamo da su apostoli upravo propovedali Toru i citirali Toru. I vernici su čitali Toru i proveravali same apostole. Tako da taj jaz od 20-tak ili 30-tak godina zapravo i nepostoji. Ali u nejgovoj konstrukciji je upravo potrebno da postoji a to jedino može biti ako odbaci Toru kao autoritet ranih hrišćana. Što je nemoguće.

Ali čak kada bi bilo i tako da Tora nije bila autoritet(a to je nemoguće dokazati) čak i tada taj mali jaz između vremena pisanja Jevanđelja i poslanica i vremena kada su apostoli propovedali ne daje za pravo tvrdnji da vernici nisu imali Bibliju jer su je zapravo imali ubrzo nakon pisanja.

Ma ajde.

Evo ti pitanje.

Idi.

Sta ja sada mislim sa idi.

Znas?

Kako moze da misli da je prestala kada imamo ovaj tekst:

Djela apostolska 17,11 A ovi su bili plemenitiji od onih u Solunu, jer primiše riječ sa svim srcem, i svaki su dan ispitivali Pisma, je li to tako.
Djela apostolska 17,12 I vjerovaše mnogi od njih, i od poštenih neznabožačkih žena, i od muževa ne malo.

Nemoj molim te da zafrkvas.

Ma ajde.

Evo ti pitanje.

Idi.

Sta ja sada mislim sa idi.

Znas?

Kako moze da misli da je prestala kada imamo ovaj tekst:

Nemoj molim te da zafrkvas.

Ma znam ja to sve..nego ti govorim o pozadini cele priče koja Majuru služi kao pokriće za ono što govori. Naravo da Majur greši nego samo možda se ti i ja ne razumemo na koji način on greši.

A inače nije retko da kod nekih teologa po ovom pitanju preovladava mišljenje da Tora nema nikakvo značenje za hrišćane. To nije ništa novo...mislio sam da ti je to poznato. I to nije od nedavno imaš mnoge teologe još iz sredine II veka koji tako razmišljaju poput Justina Martira ili Pseudo-Varnave...znaš li koliko...Majur ne priča ništa novo po ovom pitanju. Ali to je već druga tema vezana za antijudaizam kod ranih hriđšćana u vreme progona Jevreja od Rima zbog pobuna nakon 70-te godine.

Zato ti kažem mnogi imaju uvodnu premisu u svojoj teologiji da Tora nema baš nikakvo značenje za hrišane.

Šta IDI? Nisam razumeo na šta misliš. Kakvo pitanje.z:)

Ma znam ja to sve..nego ti govorim o pozadini cele priče koja Majuru služi kao pokriće za ono što govori. Naravo da Majur greši nego samo možda se ti i ja ne razumemo na koji način on greši.

A inače nije retko da kod nekih teologa po ovom pitanju preovladava mišljenje da Tora nema nikakvo značenje za hrišćane. To nije ništa novo...mislio sam da ti je to poznato. I to nije od nedavno imaš mnoge teologe još iz sredine II veka koji tako razmišljaju poput Justina Martira ili Pseudo-Varnave...znaš li koliko...Majur ne priča ništa novo po ovom pitanju. Ali to je već druga tema vezana za antijudaizam kod ranih hriđšćana u vreme progona Jevreja od Rima zbog pobuna nakon 70-te godine.

Zato ti kažem mnogi imaju uvodnu premisu u svojoj teologiji da Tora nema baš nikakvo značenje za hrišane.

Šta IDI? Nisam razumeo na šta misliš. Kakvo pitanje.z:)

Ne interesuje nas pozadina jer on na nju namerno ne ukazuje.

Razumes njegove namere?

On je pricu spremio za vecinu, jer su laici i upecaju se.
A ovi 1 ili 2 sto se razumeju, njega briga.
Za njih ce se pobrinuti upecani laici, oni se srecu posle sa ovom dvojicom i ponavljaju im ovu laz 1000 puta, on se ne srece snjima.
I kada 5 njih potvrde laz nasuprot ovog jednog sto se razume, lazu umovima ljudi postaje istina.
To sto ih ona vodi u propast, oni ne zele da vide.

U umove laika se urezala laz koju je hteo da plasira a koju ce oni posle u svakom razgovoru daljhe da plasiraju.
Biblija nije bila tada vec oni.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ne interesuje nas pozadina jer on na nju namerno ne ukazuje.

Razumes njegove namere?

On je pricu spremio za vecinu, jer su laici i upecaju se.
A ovi 1 ili 2 sto se razumeju, njega briga.
Za njih ce se pobrinuti upecani laici, oni se srecu posle sa ovom dvojicom i ponavljaju im ovu laz 1000 puta, on se ne srece snjima.
I kada 5 njih potvrde laz nasuprot ovog jednog sto se razume, lazu umovima ljudi postaje istina.
To sto ih ona vodi u propast, oni ne zele da vide.

U umove laika se urezala laz koju je hteo da plasira a koju ce oni posle u svakom razgovoru daljhe da plasiraju.
Biblija nije bila tada vec oni.

Pozdrav.

Slažem se. Zato je dobro ukazati na sve aspekte pogrešnog pristupa koji je iznesen.

Pozdrav.

Sami apostoli kazu da je bila biblija u to vreme.

- - - - - - - - - -

Apostol Pavle kaze vernicima u njegovo vreme sledece za bibliju nazivajuci je pismo:

2. Timoteju 3,16 Sve je Pismo Bogom nadahnuto i korisno za učenje, za k aranje, za popravljanje, za odgajanje u pravdi,
2. Timoteju 3,17 Da bude savršen čovjek Božji, spreman za svako dobro djelo.

- - - - - - - - - -

Papstvo je ucilo i uci svoje pastire da uvek govore ne istinu, to jest mesavinu istine i lazi.
Na koju se pecaju laici i onda kao da su njihove sluge tu laz prenose.

I da tako i danas drze svet u mraku.

Oni su bili ti koji su drzali svet u mracnom srednjem veku, i danas to rade koliko god mogu.

O kada bi uspeli da skroz oduzmu ljudima bibliju na neki nacin pa makar i poverenje u nju.
Onda bi mogli bez probleam da manipulisu njima.
Problem su im jos oni koji se bore protiv toga.

Nisi ti to nešto dobro razumeo. Cilj je tražiti ono što ne nastaje i nestaje, već uvek jeste, a to je ono supstancijalno, a ne akcidentalno... ili metaforički rečeno pesak, a ne oblik peska.

Svaki uvid, svaka kontemplacija koja apstrahuje individualnu volju i pruži nam dodir sa suštinom... sa transcendentnim... duhom... gradi spomenuto „svadbeno odelo”, odnosno naše biće, koje je slično melodiji na način promene te melodije. Znači, radi se o melodiji… A da li su njene “note” samo reprezenti pojava, oblika kula od peska ili sam pesak?

Vidiš li razliku? Neko u svom duhovnom biću, pod uslovom da se ne promeni, ili shvati šta je bitno u životu, imaće samo slike pojava, samo slike senki na zidu Platonove pećine... tako da kada konačno njegov brod života stigne u svoju luku imaće melodiju sastavljenu od senki, ili biće “go na kraljevskoj svadbi” kako kaže Svedenborg.

Zato tražite ono što ne nastaje i nestaje kako se ne biste našli goli na svadbi.

Okreni glavu sa senki na zidu pećine i obrati pažnju na vatru iza, koja baca senke na zid.

- - - - - - - - - -

Besmislena tema. Zato je besmisleno potezati navodni argument da je Zemlja centar svemira. Svi znamo da nije centar ničega, čak ni naše galaksije. Autori Biblije su svoje neznanje pripisali bogu kao božje znanje. Kakva hipokrizija.

- - - - - - - - - -

Avelj prinosi od cistih zivotinja za zrtvu ne od necistih.
Vidimo da je on je pastir cistih zivotinja ne necistih.

Ne postoje čiste i nečiste žrtve. Sve žrtve su nečiste.

Bogu ne treba ničija krv. Taj što je tražio bilo čiju krv nije bog. Namaste.

Poslednja izmena od moderatora:
Sam si priznao da ne vladas najbolje pravopisom.
Trudis se.
Na drugoj temi.
Kako mozes onda nekome da prebacujes to?

Ne moras da citas ono sto pisem.

Skroz si nelogican, konfuzan.

Ne odgovara ti neciji pravopis a citas?
To je nelogicno, i ne odgovara nikakvim razumnim normnama svesti.

Ne moras da verujes u boga, niko te ne tera niti ti nudi.

Uporno govoris da neces da verujes i slicno.

Tu nema nikave logike niti ikave razumne norme svesti.

Kazes da ne prihvatas odgovore od onih koji jedu meso.

Niti znas da li jedem meso ili ne.
Onda unazad u istom postu kazes da hoces da diskutujes o temi?

Pa tu nema ni malo povezanosti.
Ne prihvatam odgvore, hocu da diskutujem o tome i tome.

Konfuzan si do maksimuma.

Sta se u proslosti desilo sa tobom?

Poslednja izmena:
Sam si priznao da ne vladas najbolje pravopisom.
Trudis se.
Na drugoj temi.
Kako mozes onda nekome da prebacujes to?

Ne moras da citas ono sto pisem.

Skroz si nelogican, konfuzan.

Ne odgovara ti neciji pravopis a citas?
To je nelogicno, i ne odgovara nikakvim razumnim normnama svesti.

Ne moras da verujes u boga, niko te ne tera niti ti nudi.

Uporno govoris da neces da verujes i slicno.

Tu nema nikave logike niti ikave razumne norme svesti.

Kazes da ne prihvatas odgovore od onih koji jedu meso.

Niti znas da li jedem meso ili ne.
Onda unazad u istom postu kazes da hoces da diskutujes o temi?

Pa tu nema ni malo povezanosti.
Ne prihvatam odgvore, hocu da diskutujem o tome i tome.

Konfuzan si do maksimuma.

Sta se u proslosti desilo sa tobom?

Ništa nisam priznao, jer nisam ni optužen ni osuđen. Sprdao sam se da ne vladam pravopisom. Pošto mi je editovan gornji post od strane moderatorke, gde se pominje pravopis, a ti pominješ pravopis, da vratim ono... Ne piše se "ne istine", nego "neistine", i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Meni niko ne može da zameri na pravopisu, naročito ne ti.

Ne moram da čitam.

Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao d aživiš sa mnom.

Oženjen sam i nisam gej.

Drago mi je što “nisam prošao” gej test na drugoj temi.

Šta je to “razumnim normnama svesti”? Nikad čuo.

U boga veruju oni koji nisu sigurni postoji li bog. Ja koji znam da postoji ne mogu da verujem.

Uporno ne dam na sebe. Ako možešda diskutuješ o temi izvoli. O meni nećeš diskutovati.

Kako je moćan osećaj kad znaš da ne pripadaš širokim narodnim masama; da nisi protivprirodan, tetovirani rob, budala koja pije, puši i drogira se, prati utakmice i troši svoju energiju navijajući za neki tamo tim; nećeš da ostaviš potomstvo ovakvom društvu, jer se protiviš tome da ti potomci budu vakcinisani, bogohulno i bogoborno obrezani, robovski obeleženi (tetovirani) i da konzumiraju industrijsku hranu sa kodom HACCP i GMO hranu; ne gledaš dnevnik na državnoj televiziji, nećeš da plaćaš taksu za koju nemaš nikakav ugovor, ne veruješ glupostima koje se serviraju u medijima; nisi lakom na zlato, novac i ostale materijalne vrednosti, kao ljudi koji nisu otvorili i ne mogu otvoriti gornje čakre; ne konzumiraš meso, mleko i jaja, GMO kobasice, salame i čvarke od svinjskih creva i tumora, ne piješ industrijsko mleko puno kravlje krvi i gnoja, ne konzumiraš coca colu, čokolade pune svinjskih masti, bombone i ostalu industrijsku hranu iz kutija sa kodom HACCP, ne piješ kafu, ne pušiš duvan, ne piješ alkohol, ne gutaš lekove i ne uživaš droge...

Kraće rečeno... mnogo je lepo kada znaš da nisi programiran i kada znaš da nisi rob sistema, već da si 99% slobodan... Šta ćemo sa onih 1%? Još samo malo...

Reinkarnirao sam se mnogo puta, kao i svi mi, samo što se za razliku od tebe i svih vas sećam toga...

Nećeš izmišljati i pisati gluposti u moje ime, da si se sa nebom sastavio, a nisi. Ojha. Ende.

Mislim da je Jevandjelje bilo autoritet ne Tora ,a i ono se usmeno prenosilo iako nije bilo jos napisano ,ali su postojali i Didahi ,napisane oko 60-65 godine Gospodnje

Mislim da je Jevandjelje bilo autoritet ne Tora ,a i ono se usmeno prenosilo iako nije bilo jos napisano ,ali su postojali i Didahi ,napisane oko 60-65 godine Gospodnje

Onda bi bilo pošteno da samo biblija bude Jevandjelje a ne da progonite Jevreje zato jer Stari zavjet je manje vrijedan.

- - - - - - - - - -

Ništa nisam priznao, jer nisam ni optužen ni osuđen. Sprdao sam se da ne vladam pravopisom. Pošto mi je editovan gornji post od strane moderatorke, gde se pominje pravopis, a ti pominješ pravopis, da vratim ono... Ne piše se "ne istine", nego "neistine", i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Meni niko ne može da zameri na pravopisu, naročito ne ti.

Ne moram da čitam.

Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao d aživiš sa mnom.

Oženjen sam i nisam gej.

Drago mi je što “nisam prošao” gej test na drugoj temi.

Šta je to “razumnim normnama svesti”? Nikad čuo.

U boga veruju oni koji nisu sigurni postoji li bog. Ja koji znam da postoji ne mogu da verujem.

Uporno ne dam na sebe. Ako možešda diskutuješ o temi izvoli. O meni nećeš diskutovati.

Kako je moćan osećaj kad znaš da ne pripadaš širokim narodnim masama; da nisi protivprirodan, tetovirani rob, budala koja pije, puši i drogira se, prati utakmice i troši svoju energiju navijajući za neki tamo tim; nećeš da ostaviš potomstvo ovakvom društvu, jer se protiviš tome da ti potomci budu vakcinisani, bogohulno i bogoborno obrezani, robovski obeleženi (tetovirani) i da konzumiraju industrijsku hranu sa kodom HACCP i GMO hranu; ne gledaš dnevnik na državnoj televiziji, nećeš da plaćaš taksu za koju nemaš nikakav ugovor, ne veruješ glupostima koje se serviraju u medijima; nisi lakom na zlato, novac i ostale materijalne vrednosti, kao ljudi koji nisu otvorili i ne mogu otvoriti gornje čakre; ne konzumiraš meso, mleko i jaja, GMO kobasice, salame i čvarke od svinjskih creva i tumora, ne piješ industrijsko mleko puno kravlje krvi i gnoja, ne konzumiraš coca colu, čokolade pune svinjskih masti, bombone i ostalu industrijsku hranu iz kutija sa kodom HACCP, ne piješ kafu, ne pušiš duvan, ne piješ alkohol, ne gutaš lekove i ne uživaš droge...

Kraće rečeno... mnogo je lepo kada znaš da nisi programiran i kada znaš da nisi rob sistema, već da si 99% slobodan... Šta ćemo sa onih 1%? Još samo malo...

Reinkarnirao sam se mnogo puta, kao i svi mi, samo što se za razliku od tebe i svih vas sećam toga...

Nećeš izmišljati i pisati gluposti u moje ime, da si se sa nebom sastavio, a nisi. Ojha. Ende.

Rdjavom kuhcu svaka dlaka smeta ima takvih masu nisu uopće u manjini.

Jeste, čim je napisano. Ali znamo da su rani hrišćani korisitili i Toru u kojoj su pronašli dokaze o Hristu Mesiji. Ona se i čitala kao i sada što se čita i na liturgijama i svugde. Zapravo, rani hrišćani nisu ni pravili razliku između Tore i Jevanđelja jer je to sve jedno pismo. Ne zaboravimo i to da je rana Crkva do kraja I veka bila sačinjena većinski od Jevreja mada je i za hrišćane iz neznaboštva Hristos bio Onaj koji je najavljen u Tori pa su je čitali.

Pavle kada ukazuje na "svo Pismo" koje je dato od Boga svakako misli na Toru.

Pozdrav.

Onda bi bilo pošteno da samo biblija bude Jevandjelje a ne da progonite Jevreje zato jer Stari zavjet je manje vrijedan.

- - - - - - - - - -

Rdjavom kuhcu svaka dlaka smeta ima takvih masu nisu uopće u manjini.
Ko progoni Jevreje?
Oni se sa muslimanima sibaju ,sta imaju sa nama?!

- - - - - - - - - -

Jeste, čim je napisano. Ali znamo da su rani hrišćani korisitili i Toru u kojoj su pronašli dokaze o Hristu Mesiji. Ona se i čitala kao i sada što se čita i na liturgijama i svugde. Zapravo, rani hrišćani nisu ni pravili razliku između Tore i Jevanđelja jer je to sve jedno pismo. Ne zaboravimo i to da je rana Crkva do kraja I veka bila sačinjena većinski od Jevreja mada je i za hrišćane iz neznaboštva Hristos bio Onaj koji je najavljen u Tori pa su je čitali.

Pavle kada ukazuje na "svo Pismo" koje je dato od Boga svakako misli na Toru.

Pozdrav.

Na Liturgiji Tora?

Ne cita se ,pretezno Jevandjelja ,na ostalim sluzbama Jutarnje ,Vecernje ,psaltir...

- - - - - - - - - -

Znaci na ostalim se citaju delovi psalma ,na primer sestopsalmije na Polunocnici(17 katizma najcesce) i Jutarnjoj sluzbi ,ucio sam sluzbe godinu dana ,sto ni na fakultetu ne uce

Na Liturgiji Tora?

Ne cita se ,pretezno Jevandjelja ,na ostalim sluzbama Jutarnje ,Vecernje ,psaltir...

- - - - - - - - - -

Znaci na ostalim se citaju delovi psalma ,na primer sestopsalmije na Polunocnici(17 katizma najcesce) i Jutarnjoj sluzbi ,ucio sam sluzbe godinu dana ,sto ni na fakultetu ne uce

Pa Psalmi su deo Tore(pričam u širem smislu-Stari Zavet). A čitaju se i Proroci kada kad.

No, govorim o ranoj Crkvi i njenom odnosu prema Tori koji je bio veoma naklonjen i prijateljski. Recimo kada pogledaš propovedi apostola i pisanje jevanđelista, oni neprekidno se pozivaju na Toru. Tako da je suština samo to da se Tora od nastanka Crkve citirala i proučavala isto kao i Jevanđelja (Novi Zavet). Nikakvu razliku apostoli i rani oci nisu pravili između važnosti Tore i Jevanđelja.

Tora je vazna u smislu ispunjenja prorocanstava ...ovako nista znacajno

- - - - - - - - - -

Moguce da su potencirali u pocetku Toru zbog prorocanstava o Hristu,psalme (i sada se psalmi citaju itekako),ali za hriscane je Radosna Vest na prvom mestu .,,,

U Tori imamo citavo jevandjelje.

Pavle kaze ovako za ono za sta kazes da je nista znacajnjo:

2.Tim 3:16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za k aranje za popravljanje, za poučavanje u pravdi,

Kako to citavo jevandjlje?

Evo:

https://forum.krstarica.com/entry.p...A-UKAZUJE-NA-HRISTA-I-NJEGOVO-DELO-!!!-1-HRAM

https://forum.krstarica.com/entry.p...UKAZUJE-NA-HRISTA-I-NJEGOVU-SLUZBU-2-i-3-HRAM

https://forum.krstarica.com/entry.php/29767-7-JEVREJSKA-PRAZNIKA-KOJA-SU-UKAZIVALA-NA-ISUSA

https://forum.krstarica.com/entry.php/44240-DAN-KADA-JE-ISUS-NA-NEBU-POSTAO-BOZJI-SIN

Poslednja izmena:

Back