Na Limanu napadnut sveštenik

Nisam bila prisutna i ne mogu da tvrdim. Ne verujem ni novinarima. Ne verujem nikome. Posebno ne verujem sveštenicima, to su tek likovi za izbegavanje. Napadača neću da pominjem, on će biti kažnjen i više nego što je kriv.
Неће, као ни нападачи на штандове напрдњака све ове године јер су то њихови људи.
 
Колико глуп наслов и видео. Боље баба да асфалтирате неку улицу, реновирате школу, побољшате лошу струју по селима него још једну цркву која ће да зуји празна.
Zato je prosecan iq u srbiji ispod proseka, mnogo ima zatucanih kao ova.
 
Ne onaj ukrajinski Liman nego ovaj naš novosadski, mada nisu precizirali koji broj od (za sada) 4 moguća.

Eparhija bačka: Na Limanu napadnut sveštenik, mediji i političari da uvide svoju odgovornost​


Eparhija bačka saopštila je da je juče, 5. marta, na Limanu fizički napadnut sveštenik B. M. "prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti".
Kako se navodi u saopštenju Eparhije, napadač je nepoznati muškarac koji je, na ulici "pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu".

Dodaju da je incident prijavljen policiji i da je u toku istraga.

Portalu 021.rs je nezvanično potvrđeno da je incident prijavljen, ali da delo još uvek nije kvalifikovano.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...OUCtIhWnxicL_UB_5Epk9ZpSPTVWvEOEeEnC3QZV3iKE0

E sad ... ili što neki kažu - kako baš sad. A to ''sad'' je trenutak kad se dešava i onaj spor oko crkve na Štrandu.
Gledam sad komentare, neki kažu da je ovaj napad namešten ili čak tvrde da se nije ni desio nego eto SPC hoće da ispadne žrtva. Drugi opet tvrde da je to neki zdravo ljut Novosađanin zbog napadnog forsiranja gradnje sporne crkve. Treći opet misle da je u pitanju neka lična stvar koja se eto sad baš slučajno poklopila.
A šta mislite vi?
da nije namesten, javnost bi bila obavestena od strane policije a ne od popova.
 
da nije namesten, javnost bi bila obavestena od strane policije a ne od popova.
E, pa evo od policije:

Priveden Čuružanin jer je ramenom odgurnuo sveštenika na Limanu - nema krivičnog dela​


Pedesetpetogodišnji Čuružanin priveden je zbog sumnje da je 5. marta, oko 15.30 časova, ramenom odgurnuo sveštenika na Limanu.
Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, javni tužilac je pregledao predmet i doneo odluku da nema elemenata krivičnog dela.

Muškarac je dobio prekršajnu prijavu.
Čuružanina je policija odmah po pronalaženju i privođenju, u petak 15. marta, sprovela u Prekršajni sud u Novom Sadu sa prijavom za prekršaj iz člana 9 Zakona o javnom redu i miru.

Eparhija bačka je u jeku rasprave o izgradnji crkve kod Štranda saopštila da je sveštenik B. M. napadnut na Limanu, prilikom obavljanja parohijskih dužnosti.

Kako se navodi u saopštenju Eparhije, napadač je nepoznati muškarac koji je, na ulici "pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu".

Eparhija je poručila da su "mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nema svoju parohijsku crkvu".
Za sada nema informacija da je sud doneo presudu u postupku protiv Čuružanina.
U danima koji su sledili, pojedini aktivisti iz Novog Sada su i direktno prozivani da su napadači ili inicijatori, ali ni jedan dokaz za to nije pružen i u hajci koja se proširila kroz režimske medije i društvene mreže, pored vladajuće stranke, pridružili su se i drugi, uglavnom desničarski nastrojene strukture.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/H...svestenika-na-Limanu-nema-krivicnog-dela.html

Znači izgleda da su u SPC malo naduvali celu stvar,

A Čuružane generalno smatraju neki za nezgodne tipove.
 
Poslednja izmena:

Back
Top