- Poruka
- 89.439
E pa to sam ja kriva što sam sve tako lepo objasnila..Ja sam shvatila da su ove kolone međusobno nezavisne. i da se za svaku skupljaju poeni
Jel ti svet izgleda zahtevan?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E pa to sam ja kriva što sam sve tako lepo objasnila..Ja sam shvatila da su ove kolone međusobno nezavisne. i da se za svaku skupljaju poeni
IstoJa sam shvatila da su ove kolone međusobno nezavisne. i da se za svaku skupljaju poeni
Ne, baš zato sam i razumela da su nezavisneE pa to sam ja kriva što sam sve tako lepo objasnila..
Jel ti svet izgleda zahtevan?
srednji rod od Jasnašta je jest, jastvo?
Šta ćemo sad kad se ispostavilo da se nekima ne poklapa?izvinite...
Pa ne poklapa se zato što si ateista.. Ne znam ni što si gledala prvuŠta ćemo sad kad se ispostavilo da se nekima ne poklapa?
I zašto se nekima ne poklapaju nivoi?
Hipotetički, kad bih bila vernik (slobodni vernik) tako bih se osećala, kao da je ravnodušan.Pa ne poklapa se zato što si ateista.. Ne znam ni što si gledala prvu
kolonu.
A ponos i hrabrost su vrlo blizu i moguće je da variraš.
Ne verujem u Boga jer smatram da kada bi postojao nešto bi dobro
učinio. Ne bi bilo patnje u svetu. Onda ga ne mogu ni zamišljati u
nekom pozitivnom izdanju, jer više ne bih bila ateista.
Ili grešim?
ljubav prema sebi takođe je neophodnaLjubav prema sebi, valjda to treba neko drugi da proceni....
Ni ja ne razumem kako je to emocija. Ismevanje je posledica ranjivosti.Hipotetički, kad bih bila vernik (slobodni vernik) tako bih se osećala, kao da je ravnodušan.
Onda bih prestala da budem vernik. Postala bih agnostik.
Nego zašto ponosan povlači emociju ismevanje?
Možda se pod ismevanjem misli na cinizam, šta ti misliš?
Ta dva nikako ne idu jedno s drugim. Ljudi koji osećaju ponos ne ismevaju.Ni ja ne razumem kako je to emocija. Ismevanje je posledica ranjivosti.
Druga strana medalje ponosa, koja se prikriva na taj način. Kod hrabrosti
više toga nema. Hrabar štiti one koji su slabiji.
Da, kada osetiš ponos, nemaš potrebu nikoga da ismevaš. Prosto siTa dva nikako ne idu jedno s drugim. Ljudi koji osećaju ponos ne ismevaju.
Možda se mislilo na uobraženost, to više ide sa ismevanjem, mada ni tad ne mora da znači
Da, kada osetiš ponos, nemaš potrebu nikoga da ismevaš. Prosto si
tog trenutka ponosna i to je sve. Ali kada boraviš u tom stanju, onda
je to već nešto drugo..
Recimo, prvo ide stanje mržnje, kada sebe smatraš neuspešnom zato
što nemaš nešto što drugi imaju. Zavidiš im. Onda, kada ostvariš to
što želiš, postaneš ponosna na sebe i druge smatraš manje uspešnima
Lenjivcima, koji samo neće da se potrude kao što si se ti potrudila.
Čak i da ih ne ismevaš direktno, tako što im se rugaš, imaćeš loš
pogled na njih. To stanje ponosa je vezivanje za neki uspeh. Kada
te to u potpunosti definiše. Uspeh i ja jedno smo.. A to je samo
jedan uspeh i treba ići dalje.
U hrabrosti ćeš bodriti manje uspešne i govoriti im da je moguće,
da se pomere, traže načine. Što još nije prihvatanje i poštovanje
njihovih izbora, ali makar više nema negativnosti.
Da, nažalost. Identifikujemo se sa svojim kućama, automobilima,Sad kako si objasnila ima smisla.
Ja ponos više doživljavam kao reakciju zaštite sopstvenog integriteta, znači isključivo kao pozitivnu osobinu.
A to drugo bih definisala kao puvanje, hvaljenje. Nebitno da li trenutno ili dugotrajno.
Tipično za social climberse.
Ipak mnogi ljudi ne prolaze kroz taj stadijum ili stadijume.
Ne, na sreću ne identifikuju se svi.Da, nažalost. Identifikujemo se sa svojim kućama, automobilima,
diplomama. Jedna od najsmešnijih krajnosti tog stanja je opisana
u Pokondirenoj tikvi. Gde ona čak nije ništa ni uradila da bi dotle
došla. Prosto joj se desilo. Ali se napumpala kao da je ona postala
ministar, pa još i gore.
Ne, nije razvojni proces već samo stanja u kojima nekada boravimo.Ne, na sreću ne identifikuju se svi.
Niti je ovo razvojni proces čoveka koji je autentičan.
Ali jeste razvojni proces social climbersa.Ne, nije razvojni proces već samo stanja u kojima nekada boravimo.
Ne krenemo svi od detinjstva od stida, pa idemo dalje. Taman posla.
Ali se svakome od nas dešava da upadne u neko od negativnih
stanja na neko vreme. Mislim da je jako korisno znati da je to samo
stanje i da je prolazno.
Jeste, ali ona neće preći na nivo ismevanja niti je taj stid proistekao iz nekog posebnog stananja. To nije stanje njenog duha, njene svesti generalno, samo užasan događaj, jedan od mnogih u životu.Recimo, ona žena koja je zapala u stid jer
su je snimili dok piški. To bi izbledelo samo od sebe, a uz nečiju
pomoć bi još brže kroz to prošla. A ona ode..
Stanja ti boje pogled na svet tako da imaš utisak da je to to i da
izlaza nema. I ne pomišljaš da može biti drugačije, osim ako ne
shvatiš da je to samo stanje svesti, trenutno, prolazno, promenjivo..
Samo razmatram nešto što je neko drugi uradio i za šta mu je ko znaAli jeste razvojni proces social climbersa.
Ipak si stanje ponosa izvela iz prethodnih stanja, a iz njega izvela dalja stanja. Znači da postoji proces
Jeste, ali ona neće preći na nivo ismevanja niti je taj stid proistekao iz nekog posebnog stananja. To nije stanje njenog duha, njene svesti generalno, samo užasan događaj, jedan od mnogih u životu.
Rekla bih da malo pokušavaš da ukalupiš u tabelu.
Bolje batali tabelu.
Samo razmatram nešto što je neko drugi uradio i za šta mu je ko zna
koliko vremena trebalo da bi složio. Više mi se ovo sviđa nego analize
po tipovima ličnosti. U tipovima ličnosti se tražiš kao u horoskopu i na
kraju nikakve vajde od toga, a ovo mi je nekako proverljivo kroz lično
iskustvo.
Više sam to rekla da se izvučem za slučaj da nisam sve dobro razmotrila.Pa gledaj, dosta je pogodio razvojni put čoveka, prosečnog čoveka, ali ne svakog. Smeta mi što je u tom razvojnom putu stavio na vrh mir i ugodnost, kao nešto najbolje, duhovno najvrednije, nešto čemu treba stremiti. I što je nekim stanjima (koja nisu tako dobra) dao prednost u odnosu na neka stanja (koja nisu tako loša).
Svakako da mu je trebalo vremena, to niko ne spori, ali nećemo zbog toga tabelu da poštedimo kritike. Nemam ništa protiv čoveka, malo sam pogledala njegov rad, svaka mu čast.
Aha, ti si tumač i vodičViše sam to rekla da se izvučem za slučaj da nisam sve dobro razmotrila.
Sad ti ja prenosim nešto što je on napisao, a njemu je cela knjiga trebala
da sve objasni. Šta tamo još piše, kako sam ja razumela.. kako bi ti
knjigu razumela.. eto, u tom smislu..
A naravno da možemo da kritikujemo.
S kim bih inače o tome pričala. Jeste čitali? Nismo. Dobro.Aha, ti si tumač i vodič
Ok
nekad sam bio mlad i glup.. a sad više nisam mlad..Pogledajte prilog 1580047
Dr. David R. Hawkins (1927 – 2012) u knjizi “Moć naspram Sile – Anatomija svijesti, Skrivene
odrednice ljudskog ponašanja”, analizira nivoe ljudske svesti. Po njemu se nivoi svesti
ogledaju u pogledu na život, iz čega slede i aktivnosti, a uzrok je u emocionalnom stanju.
Ovde samo treba obratiti pažnju na razliku između emotivnog stanja i trenutne emocije.
Emotivno stanje je kada duže boravimo u nekoj emociji nego što za tim realno ima potrebe.
Pa tako ako boravimo u strahu, zabrinuti smo i svet nam izgleda zastrašujuće. Ako smo
u krivici, okrivljujemo sebe i druge i svet nam izgleda zao. Sve ovo na tabeli gde su strelice
na dole okrenute su negativna stanja, koja čine da svet ne vidimo na dobar način, a sa
strelicama na gore su pozitivna stanja. Promenom emocionalnog stanja, menja se i naš
pogled na život.
Gde sebe pronalazite i u kolikoj meri?
Koliko vam ova tabela ima smisla?