Na kojoj kilometraži se menjaju diskovi i pločice?

Normalno je sa se kočnice menjaju..Nzn sta je tu problem..Kocnice su jako bitna stavka u autu i treba ih odrzavati . Kod mene se na tehničkom ide na valjke i nije dozvoljeno odstupanje desnog i levog točka a I povezano je sa kontrolom tako da se automatski pada na kočnicama. . Tako da je normalno rastaviti kočnice i očistiti ih pre tehničkog ako nisu radeno duzi vremenski period a to je i deo servisnog intervala oko kocnica u pismenim servisima

I u srbiji se gleda obavezno sila kočenja na levom i desnom točku, pada se ako je veće odstupanje od dozvoljenog. To smo imali jedino na ladi zadnji doboši i jednostavno se reši zamenom kočionih klipova i paknova.

Ti igi ako voliš da rasturaš kočnice ko besposlen pop koji jariće krsti :lol:

Diskove možeš i sam da obradiš na automobilu, skineš kočiona klješta, upališ auto, ubaciš u treću ili četvrtu brzinu, pustiš kvačilo pa dok se disk vrti, samo prisloniš brusilicu i poravnaš disk.

Diskove možeš i sam da obradiš na automobilu, skineš kočiona klješta, upališ auto, ubaciš u treću ili četvrtu brzinu, pustiš kvačilo pa dok se disk vrti, samo prisloniš brusilicu i poravnaš disk.
Znam to mi zovemo Bangladeš popravke ako je disk malo kriv ostat će kriv ..imam masinu skines tocak i zakacis za disk sama ga obradi i sve bude 100%..Polovnu uzeo davno za nekih 150€..Ne radim ja ta kppljena ili jedno te isto po 10 puta .. To je za vas koji imate gomilu vremena i volite da eksperimentisete ja sam tu skolu davno prosao

Poslednja izmena:
Ja sam tako i felne polirao do visokog sjaja tj njihov rub. Ispadne bolje nego fabrika.

Tebi se život smučio od alfe vidim ja :mrgreen:

Ps: disk nikada ne može da se iskrivi ako znaš da voziš auto. To se dešava jedino neznalicama.

Moj jedan drugar taksista je izvozao diskove do samog kraja, na kraju su pukli u krug koliko su bili tanki. A ništa nisu tresli :)

Tako da je normalno rastaviti kočnice i očistiti ih pre tehničkog ako nisu radeno duzi vremenski period a to je i deo servisnog intervala oko kocnica u pismenim servisima
Evo pre 20 dana sam odvezao auto na teh pregled i prošao bez problema. Zbog sebe pitam jel ima nekih problema oni kažu sve je savršeno. Originalne pločice i diskovi prva ugradnja nikada ništa pipano samo kočiono ulje jednom menjano 🥰

Ali to je kvalitetan korejski auto, nije evropski da moraš stalno nešto da krpariš.

Ja sam tako i felne polirao do visokog sjaja tj njihov rub. Ispadne bolje nego fabrika.

Tebi se život smučio od alfe vidim ja :mrgreen:

Ps: disk nikada ne može da se iskrivi ako znaš da voziš auto. To se dešava jedino neznalicama.

Moj jedan drugar taksista je izvozao diskove do samog kraja, na kraju su pukli u krug koliko su bili tanki. A ništa nisu tresli :)
Disk je dovoljno da se okali tj vruceg da ga zalije voda i on će se iskriviti..To se pretezno dešava na jačim tezim autima jer se ona zesce voze a I kočnice trpe veca opterecenja ..Npr na BMW F10 je poznato da se diskovi krive i jedino Zimmermann dzri kako tako

Back