На који начин вам пролазе Задушнице и Свети Трифун данас?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Пребрзо

• Преспоро

• У преиспитивању

• Лагано

• Преживећу

• Метеоропатија

• Болно

• Игноришем

• Један од дана које је боље преспавати

• Уобичајено

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Legenda
VIP
Poruka
51.342
Данас су Задушнице и Свети Трифун,много тешко размишљање да су они ту колико би мој живот био бољи и колико се овога не би десило.Такође,Свети Трифун те наздрављање вином.
Доста јак микс емоција и доста јак дан у сваком смислу - како ви ово пролазите,чиме скрећете мисли са тешких тема које су ту па ту?

Данас су Задушнице и Свети Трифун,много тешко размишљање да су они ту колико би мој живот био бољи и колико се овога не би десило.Такође,Свети Трифун те наздрављање вином.
Доста јак микс емоција и доста јак дан у сваком смислу - како ви ово пролазите,чиме скрећете мисли са тешких тема које су ту па ту?
Bio mi je veoma lep dan na poslu. Za neke ljude sam se potrudila da uz malo sredstava ulepšam dolazak njihovih izabranica. Nadam se da će biti prijatno iznenađene, i jedva čekam sutra da saznam kako je sve prošlo. Uživala sam u aranžiranju i dekorisanju, ali mi je žao što nisam imala više vremena da isplaniram i naručim još drangulija koje bi bile fantastična ideja za Dan Zaljubljenih.
Kao i planirano, kupila sam bocu nekog fensi vina i sad ću da ga degustiram pred spavanje.
Sveti Trifun u našem narodu uživa ogromno poštovanje, a običaji i verovanja se vezuju za prolećno buđenje prirode.
Ko je bio to?
Živeo je u Maloj Aziji (današnja Turska). Prema predanju je bio skromni mladić koji je čuvao guske, ali je od Boga dobio dar isceljenja i prozorljivosti.
Postao je poznat kao čudotvorac prema legendi po kojoj je izlečio ćerku rimskog cara Gordijana III od duševne bolesti.
Postradao je za vreme cara Dekija jer nije hteo da se odrekne hrišćanstva. Imao je 18 godina kada je pogubljen.

Kod nas se slavi kao zaštitnik vinogradara i gostioničara. Kao gostioničar neke vrste, drago mi je bilo da sam danas nekom ukazala gostoprimstvo i želju da se njegova očekivanja od gostovanja ispune maksimalno, a pride se sam nametnuo šampanjac, koji je, je l'te, vrsta vina.

Oba sveca nose poruku ljubavi. Sveti Trifun nosi poruku ljubavi kroz žrtvu i zaštitu, a Sveti Valentin kroz romantičnu ljubav.
Nema razloga da se ovi praznici isključuju, jer čaša dobrog vina ide ruku pod ruku sa ljubavlju.

Sveti Trifun nosi poruku ljubavi kroz žrtvu i zaštitu,
Не.Свети Трифун је празник виноградара и заштитник као и слава.
a Sveti Valentin kroz romantičnu ljubav.
То је римокатоличко и далеко било од православља.
Nema razloga da se ovi praznici isključuju
О да,потпуно су искључени и ништа заједничко немају.
, jer čaša dobrog vina ide ruku pod ruku sa ljubavlju.
То је колонизаторска реторика.

Не.Свети Трифун је празник виноградара и заштитник као и слава.

То је римокатоличко и далеко било од православља.

О да,потпуно су искључени и ништа заједничко немају.

То је колонизаторска реторика.
Pusti ti mene u blaženom neznanju, a i ja ću pustiti tebe kao pametniju i učeniju. Svako neka je odrešenih ruku da u svom životu, ne prouzrokujući štetu nikome-radi kako najbolje misli i zna.

Pusti ti mene u blaženom neznanju, a i ja ću pustiti tebe kao pametniju i učeniju.
Дамли римокатолици славе Свето Трифуна и Задушнице ?
Svako neka je odrešenih ruku da u svom životu, ne prouzrokujući štetu nikome-radi kako najbolje misli i zna.
Нација која негира порекло и историју доказано кроз време нестаје,свако нека чува своје = све у реду.

Дамли римокатолици славе Свето Трифуна и Задушнице ?

Нација која негира порекло и историју доказано кроз време нестаје,свако нека чува своје = све у реду.
Šta se to mene tiče? Nemam mnogo poznanika koji su katolici, ali ono malo što ima-čestitaju mi redovno moje pravoslavne praznike, a ja njima katoličke. To ne umanjuje moju veru, ali šalje poruku da i Musliman zna od srca čestitati Pravoslavcima Božić, i čak im uplatiti all-inclusive usluge u restoranu da proslave to svoje što imaju kako dolikuje. Volim i Muslimane, koji nisu baš toliko daleko nikad otišli da mi čestitaju svetog Trifuna, ali... Bila mi je čast boraviti u islamskom okruženju i da mi se 98% u odnosima sa klijentima čestitao moj veliki praznik. Na isti način, bila sam moralna podrška koleginici Muslimanki kad je postila. I ja sam postila uz nju jer je volim, a ne jer kanim postati Muslimanka i ja.
U Hristu je čitav (moj) svet, a tiha voda breg roni. Da se lepo slažemo, i da smo korektni jedni prema drugima.
Meni ne smetaju nimalo običaji mojih prijatelja katolika. Ne smetaju mi ni običaji mojih prijatelja Muslimana. Svi smo od krvi i mesa, i običan, mali, pošten narod je u svim verskim denominacijama tako jednostavan i drag.
Samo sam kod Muslimana zapazila da što su višeg statusa u društvu, više paze na obične, male, i poštene ljude. U Pravoslavlju se, čak, to ne živi iako se uči.

Šta se to mene tiče?
Свест о самоочувању се има или нема?
Nemam mnogo poznanika koji su katolici, ali ono malo što ima-čestitaju mi redovno moje pravoslavne praznike, a ja njima katoličke. To ne umanjuje moju veru, ali šalje poruku da i Musliman zna od srca čestitati Pravoslavcima Božić, i čak im uplatiti all-inclusive usluge u restoranu da proslave to svoje što imaju kako dolikuje. Volim i Muslimane, koji nisu baš toliko daleko nikad otišli da mi čestitaju svetog Trifuna, ali... Bila mi je čast boraviti u islamskom okruženju i da mi se 98% u odnosima sa klijentima čestitao moj veliki praznik. Na isti način, bila sam moralna podrška koleginici Muslimanki kad je postila. I ja sam postila uz nju jer je volim, a ne jer kanim postati Muslimanka i ja.
Такијах.
U Hristu je čitav (moj) svet, a tiha voda breg roni. Da se lepo slažemo, i da smo korektni jedni prema drugima.
Meni ne smetaju nimalo običaji mojih prijatelja katolika. Ne smetaju mi ni običaji mojih prijatelja Muslimana. Svi smo od krvi i mesa, i običan, mali, pošten narod je u svim verskim denominacijama tako jednostavan i drag.
Проблем је што би Срби,Српкиње нестали кроз историју да се нису сачували - исто као будисти.
Samo sam kod Muslimana zapazila da što su višeg statusa u društvu, više paze na obične, male, i poštene ljude.
Има и то назив,заповест им је верска али са друге стране ван Такијаха Шеријат је.
U Pravoslavlju se, čak, to ne živi iako se uči.
Треба порадити на томе,тачно је.

Back